به گزارش خبرنگار ایلنا، تشدید آتش جبهه مقاومت در فلسطین علیه نیروهای اشغالگر صهیونیستی چه در داخل مرزهای این کشور و چه در داخل مرزهای لبنان در شرایطی است که خط نبرد دیگری در مقابل متجاوزان در آنجا شکل می گیرد. ، بازار گردشگری خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است؟ این تاثیر تا چه حد بر بخش گردشگری ایران قابل لمس است؟ حرمت الله رفیعی (رئیس انجمن حمل و نقل هوایی و خدمات جهانگردی ایران) وی میگوید: میتوان گفت جنگ حماس و اسرائیل تا حدودی سفر به این منطقه را لغو کرده است، اما اگر دقیقتر نگاه کنیم، در واقع تاثیر چندانی بر گردشگری ایرانیان نداشته است و مانند سفر به خاورمیانه نیست. مسدود شده است.
با توجه به او؛ امروز اگر بخواهیم به مناطق جنگ زده مانند لبنان و مصر سفر کنیم، با چالش هایی مواجه خواهیم شد، اما این جنگ تاثیر چندانی بر گردشگری داخلی ایران نداشته است. البته رسانه های خارجی از هر بهانه ای برای تبلیغ علیه ایران استفاده می کنند و این جنگ ابزاری برای آنها شده است تا بار دیگر چهره ایران را مخدوش کنند و به همین دلیل تورهای اروپایی سفرهای خود را به ایران لغو کرده اند، اما باید فراموش نکنید که مدت زیادی است که تورهای ورودی از بلوک غرب به ایران کاهش چشمگیری داشته است و تقریباً می توان گفت که مدت زیادی است که توری از اروپا نداشته ایم.
رفیعی می گوید: در حال حاضر از بلوک شرق، از کشورهایی مانند چین و حتی روسیه و از کشورهای همسایه غربی مانند عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس پذیرای گردشگران هستیم. در واقع می توان گفت که به نوعی جنگ حماس تاثیر چندانی بر گردشگری داخلی ایران نداشته است. البته آژانس های فعال در حوزه گردشگری ورودی باید خودشان بازارهای جدیدی را تعریف کنند و متکی به بازار اروپا نباشند. در حال حاضر ورود گردشگران اروپایی به ایران به صفر رسیده است و بیشتر گردشگران ما از کشورهای چین، روسیه، هند، پاکستان، عراق و افغانستان هستند.
رئیس انجمن حمل و نقل هوایی و خدمات جهانگردی ایران در پاسخ به این سوال که آیا توانسته ایم در بازار چین و روسیه به ثبات برسیم و در بسته های سفر گردشگران آنها قرار بگیریم، گفت: مدتی است که گردشگران روسی می گذرند. به ایران آمد و ما هم نمی توانیم پاسخ دهیم: باید توریست روسی باشیم. در حال حاضر می بینیم که بسیاری از روس ها می خواهند به ایران سفر کنند. در سفر اخیر من به روسیه، پنج جمهوری در منطقه قفقاز همگی تمایل خود را برای ایجاد مسیری به ایران ابراز کردند. بعلاوه اکثر گردشگران روسی که مایل به سفر به ایران هستند، تمام استانداردهای شرعی ایران را رعایت می کنند. اینها آن چیزی نیست که ما به آن توریست های ساحلی روسیه می گوییم و اکنون پس از لغو ویزای گروهی، شاهد ورود اولین گروه از گردشگران روسی هستیم.
وی در خصوص مسیرهای تعیین شده برای گردشگران روس در ایران می گوید: بیشتر روس ها به مسیر گردشگری کلاسیک ایرانی یعنی اصفهان، شیراز، یزد و کاشان علاقه مند هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شروع فعالیت در بازارهای جدید، تلاشی برای معرفی مسیرها و مقاصد جدید در ایران به گردشگران خارجی نداریم و آیا نمی توان مکانی برای مسیرهای غرب و جنوب نسبت داد. این کشور برای گردشگران روس می گوید: مسیر غرب کشور برای روس ها جذابیتی ندارد، زیرا آنها مسیرهای مشابهی در کشور خود دارند. مثلا آب های معدنی سرعین یا کوه های غربی برایشان جذابیت چندانی ندارد اما می توان در مسیر جنوب ایران مانور داد و باید معرفی شود.
به گفته رئیس انجمن حمل و نقل هوایی و خدمات گردشگری ایران، گردشگران روسی و چینی بسیار بیشتر از گردشگران اروپایی در ایران خرج می کنند. پیش بینی می کنیم هر گردشگر روس که از ایران بازدید می کند بیش از 2000 دلار یا یورو هزینه کند. البته مشکل گردشگران چینی و روسی این است که برای انتخاب پکیج مسافرتی هزینه زیادی صرف می کنند و به دنبال بسته های ارزان قیمت می گردند، اما وقتی سفر می کنند به خوبی در آنجا خرج می کنند. انواع سوغات و صنایع دستی را در ایران می خرند و صنایع دستی مانند فرش مورد علاقه آنهاست.