مدیرعامل شتاب دهنده انرژی و هوش مصنوعی با بیان دستاوردهای استارت آپ های مستقر در این شتاب دهنده گفت: این دستاوردها در حالی ارائه شد که علی رغم قوانین وضع شده، حوزه انرژی و هوش مصنوعی با چالش هایی مواجه است که باید برطرف شود.
علی شفیعی سرستانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با تصریح بر اینکه شتابدهنده نیروان در دو حوزه انرژی و هوش مصنوعی فعال است، گفت: چالش ما این است که هر فعالیتی که در این حوزه ها انجام می شود تابع مقررات دولتی است در حالی که ویژگی فعالیت های نوآورانه این است. «خط شکنی» و در شرایطی که همه امور اعم از قانونگذاری، اجرا و اجرای قوانین منحصراً در اختیار دولت است، لازم است مسئولان فضا را برای ظهور فناوران و متخصصان دانش باز کنند.
وی با بیان اینکه قوانین زیادی برای حمایت از فناوران در کشور وضع شده است، به عنوان نمونه از قانون رفع موانع تولید یاد کرد و یادآور شد: تاکنون این قوانین کارکرد لازم را نداشته و لازم است. برای یافتن پیچیدگی هایی در این زمینه، اما در این زمینه باید چارچوب قانونی ایجاد و فعالیت های دانش بنیان بر اساس آن توسعه یابد.
شفیعی ادامه داد: تاکنون قوانین خوبی برای حمایت از فناوری وضع شده است که نمونه آن بند «ز» تبصره 15 قانون دارایی 1401 است که مبلغ 1300 میلیارد تومان برای فعالیت های انرژی و بهره وری انرژی در نظر گرفته شد. ، و بند «ط» قانون دارایی 1401 مشخص می شود برای فعالیت های بهینه سازی مصرف انرژی 2600 میلیارد تومان و برای صندوق برق و انرژی هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است. این قوانین خوب است اما باید اجرا شود.
خدمات ارائه شده توسط شرکت های دانش بنیان در حوزه انرژی
مدیرعامل شتاب دهنده انرژی و هوش مصنوعی نیروان، سرمایه گذاری خطرپذیر را از ماموریت های اصلی این شتاب دهنده عنوان کرد و افزود: فناوران این شتاب دهنده در حوزه انرژی، بستر تبادل P2P را به عنوان ظرفیت مشترکان انرژی ارائه کردند. این پلت فرم یک دستگاه تشخیص است.
وی در این باره توضیح داد: بحث نصب کنتورهای برق هوشمند سال هاست که مطرح شده است، اما از آنجایی که هزینه های آن بالاست و بودجه کافی نیست، این طرح اجرایی نشد و مدلی را پیشنهاد کردیم که بر اساس آن بازاری ایجاد شود. ایجاد شده. برای انرژی صرفه جویی شده توسط خانوارهای مشترک در دوره پیک مصرف، این ظرفیت مصرف صرفه جویی شده باید توسط مشترکان به صنایع فروخته شود.
با تاکید بر اینکه برای اجرایی شدن این پیشنهاد، لازم است مشترکان مشخصات بار خود را مشخص کنند تا در ساعات اوج مصرف، صرفه جویی خود را ثابت کنند. برای این منظور به جای اینکه دولت برای مشترکان کنتور هوشمند نصب کند، کاربر دستگاه آشکارساز پروفیل بار را نصب کرده و انرژی ذخیره شده را بر اساس آن به صنایع می فروشد.
وی یکی دیگر از فعالیت های فناوران این شتاب دهنده را طراحی و ساخت BSS یا ذخیره سازی انرژی الکتریکی دانست و گفت: این فناوری در ایران به دلیل عدم پشتیبانی از ظرفیت تولید و مصرف برق در حال حاضر مقرون به صرفه نیست. اما می تواند تکنسین ها را در برابر قطع برق بیمه کند، زیرا این دستگاه انرژی را ذخیره می کند و در زمان قطعی، مشترکان می توانند از این انرژی استفاده کنند.
شفیعی ادامه داد: این دستگاه به واقعی شدن قیمت مصرف انرژی در ساعات پیک کمک می کند.
خدمات ارائه شده به تکنسین ها
مدیرعامل شتاب دهنده نیروان ارائه خدمات تخصصی و شتاب دهنده در مراحل ایده پردازی، تیم سازی، شتاب دهی و تجاری سازی به تیم های تحقیقاتی و استارت آپ ها را از جمله حمایت های این شتاب دهنده عنوان کرد و گفت: ایران از غنی ترین منابع انرژی در جهان برخوردار است. و با توجه به ظرفیت های جغرافیایی کشور و دانش متخصصان هوش مصنوعی، امکان بهره برداری از این منابع با فناوری های روز و هوش مصنوعی در سطح وسیع را فراهم می کند. از این رو شتاب دهنده نیروان با ارائه خدمات شتاب دهی به فعالیت های مرتبط با صنعت انرژی و پشتیبانی از تیم های فعال برای استفاده حداکثری از این منابع ملی می پردازد.
وی ادامه می دهد: برای جذب تیم در زمان شتاب، استارتاپ ها باید در حوزه انرژی یا فضای زنجیره ارزش هوشمند فعال باشند و بازاری برای رشد داشته باشند و همچنین استارتاپ ها برای حل یک مشکل ایده ای نوآورانه ارائه دهند.
شفیعی داشتن نگاه کارآفرینی، رقابت نکردن با سایر شرکت های پذیرفته شده در شتاب دهنده و صرفه جویی ارزی را از دیگر ویژگی های تیم های پذیرفته شده برشمرد و یادآور شد: خدمات پیش شتاب ما شامل «منتورینگ»، «فضای کاری مشترک»، «100 سرمایه اولیه» است. 300 میلیون، 15 تا 25 درصد، “معرفی سرمایه گذار و تامین شبکه کسب و کار”.
انتهای پیام