تکنولوژی و فناوری

بیماری آلزایمر از طریق انتقال خون نیز قابل انتقال است

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که انتقال خون و پیوند مغز استخوان، اندام ها و سایر عناصر بیولوژیکی از یک فرد آلوده آلزایمر ارثی در یک فرد سالم، ممکن است گیرنده به بیماری آلزایمر مبتلا شود.

دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا پس از انجام آزمایشات روی موش و سلول های بنیادی به این نتیجه رسیدند و نتایج خود را در مجله Stem Cell Reports منتشر کردند.

برای انجام این تحقیق، آنها موش هایی را پرورش دادند که ناقل بیماری آلزایمر ارثی انسان، به ویژه ژن سازنده پلاک های آمیلوئید بودند. سپس سلول های بنیادی را از مغز استخوان استخراج کردند و این بافت بیولوژیکی را به موش های سالمی که ناقل بیماری نبودند تزریق کردند.

احتمال انتقال بیماری آلزایمر از طریق خون

در طول 9 ماه، موش‌های سالم علائم زوال شناختی و همچنین تغییراتی در مغزشان مانند تجمع پلاک‌های آمیلوئید و رسوبات فیبری نشان دادند که نشانه‌های باستانی بیماری آلزایمر هستند.

بر اساس این آزمایش، آنها نشان دادند که بیماری آلزایمر می تواند توسط سلول های بنیادی خارج از سیستم عصبی مرکزی بدن ایجاد شود، که با برخی از ایده های قبلی در مورد چگونگی توسعه این بیماری در تناقض است. نکته دیگری که دانشمندان به آن اشاره کرده‌اند این است که سیر بیماری آلزایمر می‌تواند شبیه به نحوه ایجاد بیماری‌های مغزی پریون مانند بیماری کروتسفلد-جاکوب باشد.

به طور خلاصه، طبق این تحقیقات، بیماری آلزایمر از طریق اهدای مواد بیولوژیکی به افراد سالم قابل انتقال است. دانشمندان خاطرنشان می کنند که در این شرایط، اهداکنندگان بالقوه نیز باید برای این وضعیت غربالگری شوند.

منبع خبر: https://digiato.com/health/alzheimers-blood-transfusion

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *