اخبار اقتصادی روز

بیش از 90 درصد بذرهای هیبرید سبز و صیفی وارداتی هستند

الهام فتاحی فر مدیرکل دفتر امور گلخانه ها و گیاهان زینتی گفت: به منظور ارتقای بهره وری منابع آب و انرژی، افزایش عملکرد تولید، افزایش صادرات محصولات و تثبیت فرصت های شغلی جدید، برنامه مرمت و بازسازی اجرا شد. و بازسازی گلخانه های قدیمی و فرسوده و تبدیل گلخانه های چوبی به گلخانه های مدرن و نیمه مدرن که از سال 1395 در برنامه کاری این اداره گنجانده شده است.

وی بر افزایش خوداتکایی در تولید بذر و سبزی هیبرید صیفی در کشور تاکید کرد و افزود: برآورد می شود تا پایان سال گذشته حدود 160 میلیون بذر و سبزی هیبرید صیفی در کشور تولید شده باشد. کشور از طریق دانش شرکت ها

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی ادامه داد: در راستای خوداتکایی در تولید بذر صیفی هیبریدی، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم برای شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و متقاضیان تولید این محصول انجام شده است. بذر بذر هیبرید و معرفی شرکت های مذکور به معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان. ما تحقیقات و همچنین دوره های تبلیغاتی را برای توسعه استفاده از بذرهای تولید شده محلی برای کشاورزان گلخانه ای انجام داده ایم.

وی افزود: در شرایط کنونی بیش از 90 درصد بذر و سبزیجات هیبرید صیفی کشور از طریق واردات تامین می شود و تحلیل آمار واردات صیفی جات و سبزیجات هیبریدی در چند سال گذشته حاکی از آن است که به طور متوسط ​​80 تا سالانه 100 میلیون یورو برای تهیه بذرهای مذکور به خارج از کشور خارج می شود.

وی افزود: بر اساس برآوردها تا پایان برنامه هفتم به بیش از 300 هزار کارگر ماهر گلخانه ای نیاز است و از این رو برنامه اجرایی آموزش نیروهای ماهر گلخانه ای و قارچ های خوراکی با همکاری اداره آموزش متصدیان کشاورزی ابلاغ شد.

فتاح فر ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش ها در سال گذشته 7 هزار و 942 کارگر در زمینه محصولات گلخانه ای و قارچ خوراکی آموزش دیده اند.

وی بیان کرد: با توجه به دستور دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت های گلخانه ای با هدف افزایش بهره وری از منابع آب و خاک کشاورزی و افزایش سطح گلخانه ها، یکی از مهمترین الزامات افزایش گلخانه ای است. تولید در دسترس بودن نیروی کار ماهر در گلخانه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *