08:00 – 28 ژوئیه 1403
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بخش بزرگی از پروژه های نهضت ملی مسکن در حال حاضر در انتظار منابع مالی بانک ها است و این موضوع همواره از سوی مسئولان حوزه مسکن در کشور اعلام می شود، اما به نظر می رسد این موضوع در حال حاضر به بسیاری از بانک های کشور مربوط نمی شود و بخش بزرگی از پروژه های نهضت ملی مسکن در انتظار تامین منابع مالی بانک ها است.
به گفته نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، برخی بانک ها در مقابل پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مقاومت می کنند، اما نباید فراموش کرد که پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و همچنین تسهیلات سپرده مسکن وجود دارد. در قالب قانون تنظیم زمین و مسکن و قانون جهش تولید مسکن و باید همه بانک ها باید به قوانین پایبند باشند.
الاسماعیلی، مدیرعامل صندوق ملی مسکن نیز اظهار داشت: حتی پس از گذشت یک سال و حتی پس از برگزاری جلسات شورای عالی مسکن، بسیاری از بانک ها در برابر پرداخت هزینه های تسهیلات ساخت مسکن مقاومت کردند که برای آن جرایم مالیاتی در نظر گرفتیم، اما در حال حاضر 21 بانک در کشور دارای سهام هستند و 18 بانک صفر یا کمتر از یک درصد و تنها یکی دو بانک در بازپرداخت تسهیلات همکاری داشته اند. در همین زمینه حسینی مدیرعامل بانک مسکن آخرین پروژه های آماری نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که از ابتدای نهضت ملی مسکن تا 28 تیر 1403 در مجموع 528 هزار و 358 واحد مسکونی در 92 هزار و 200 پروژه ساخته شده است. به پیشنهاد اداره کل راه، شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت عمران شهر جدید، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، صندوق مسکن، محل سکونت امام حسن (علیه السلام) وی) و 209859 واحد شخصی.
وی با بیان اینکه بیش از 97 هزار و 262 میلیارد تومان از مجموع تامین مالی پروژه های نهضت ملی مسکن به مجریان پروژه ها توسط بانک مسکن پرداخت شد، افزود: تاکنون 39 هزار و 458 واحد مسکونی در اختیار صندوق ملی مسکن قرار گرفته است. نهضت در بانک مسکن نیز وجود دارد و به صورت اقساطی مورد استفاده و فروش قرار گرفته است.
الحسینی گفت: سهم بانک مسکن در سه سال اول اجرای این طرح 259 حمص بوده که بیشترین سهم را در شبکه بانکی دارد و عملکرد این بانک در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن نشان می دهد. تلاش مضاعف، رویکرد مسئولانه و مسئولیت بزرگ. کار جهاد برای پناه دادن به مردم.»
فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن در همین زمینه به باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر اگر همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن افزایش یابد، شاهد بهبود و تسریع در اجرای پروژه های ملی مسکن خواهیم بود، حرکتی که باعث می شود. زمینه ایجاد رونق و تعادل در بازار عرضه و تقاضای مسکن را فراهم کند.
وی افزود: اجرای سیاست های تشویقی و تنبیهی برای بانک ها می تواند زمینه بهبود و پمپاژ منابع مالی بانک ها را فراهم کند.
خبرنگار: کبری عزیزم