11:43 – 08 اوت 1403
رضا اسدی، مدیرکل دفتر بهداشت و اداره مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای انجام واکسیناسیون تب برفکی کشور را از نظر اقلیمی به دو منطقه تقسیم کردیم و بر اساس برنامهریزی که انجام شد. در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تب برفکی برای یک میلیون راس دام سبک و 2 میلیون و 200 هزار راس دام سنگین روستایی و بادیه نشین توسط تیم های دامپزشکی در 17 استان معتدل و سردسیر در حال انجام است.
اسدی افزود: مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی در استان های سردسیر و معتدل از 19 تیرماه آغاز و تا 19 شهریور ماه سال جاری ادامه دارد و مرحله دوم از 19 آذرماه آغاز و 10 بهمن ماه سال جاری به پایان می رسد. .
وی ادامه داد: 17 استان معتدل و سردسیر هستند که مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی در آنها آغاز شد که البرز، تهران، همدان، مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری هستند.
مدیرکل دفتر بهداشت و اداره مبارزه با بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور درباره استان های کرمسیر افزود: مرحله اول واکسیناسیون دام های سبک و سنگین روستایی و عشایری علیه بیماری تب برفکی در 15 استان کرمسیر آغاز شد. از اول شهریور ماه تا 30 کره و مرحله دوم از 1 بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
وی پیش بینی کرد 33 میلیون راس دام سبک و یک میلیون و 500 هزار راس دام سنگین در روستاها و عشایر را در برابر بیماری تب برفکی در استان های گرمسیر واکسینه کنند.
اسدی گفت: نزدیک به 720 تیم از بخش دولتی و خصوصی عملیات واکسیناسیون رایگان دام را در کشور انجام می دهند.
به گفته وی، امسال واکسن کامل لازم برای تب برفکی در اختیار گروه های دامی واجد شرایط قرار گرفته و این واکسن ها در داخل کشور تولید می شود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور هدف از واکسیناسیون دام در کشور را ایجاد یک چتر یکپارچه و هماهنگ و ایجاد سیستم ایمنی کامل اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه بیماری تب برفکی بسیار واگیردار است از دامداران روستایی و عشایری خواست برای کنترل و پیشگیری از این بیماری اصول بهداشتی، قرنطینه و ایمنی زیستی را در دامداری های خود رعایت کنند و تا حد امکان از تردد خودداری کنند. . حیوانات، به ویژه در هنگام واکسیناسیون.
اسدی افزود: دامداران باید در صورت نیاز برای حمل دام خود با دفاتر دامپزشکی در استانداری ها هماهنگی کنند.
وی درباره تأثیر تغییر اقلیم بر وضعیت دام در کشور گفت: تغییر اقلیم علاوه بر تأثیری که بر سیستم متابولیک دام دارد، باعث تغییر در الگوهای اکوسیستمی و یک سری تغییرات غیر بیماری زا مرتبط با متابولیسم می شود. دام دامداری های صنعتی باید همیشه تجزیه و تحلیلی از مصرف آب و خوراک دام های خود از نظر موادی مانند آلی، معدنی و فلزات سنگین داشته باشند.
مدیرکل دفتر بهداشت و اداره مبارزه با بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور تایید کرد که به محض مشاهده افزایش یا کاهش این مواد در آنالیز مصرف آب و خوراک دام، دامداران باید مراجعه کنند. به دفاتر دامپزشکی جهت اقدامات کنترلی در اسرع وقت.