مریم جلیلی مقدم با اشاره به شرایط تغییر اقلیم و هشدار افزایش 2 تا 2.5 درجه ای دما از سوی پژوهشکده اقلیم ایران و سازمان خواربار و کشاورزی ایران در پاییز، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی، انتظار شیوع برگ را داریم. – خوردن کرم در منطقه پاییز و لذا برای مبارزه با این بلای خانمان سوز از ما حمایت قاطع و بودجه به موقع از سازمان مدیریت بحران و سازمان پدافند غیرعامل بخواهید.
به گفته وی، در پاییز امسال پس از اخطار سازمان خواربار و کشاورزی ایران، با پایش و عملیات به موقع بر علیه کرم پاییز گیاهخوار در استان های فارس، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان، بلوچستان، کرمان و جنوب انجام شد. در استان کرمان هیچ عملیاتی صورت نگرفت. گندم آسیب دید.
رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه بیش از 300 گونه گیاهی کشاورزی به ویژه ذرت میزبان آفت برگ خوار پاییزی است، افزود: این آفت در هر زمانی می تواند به نسل خود ادامه دهد و وارد عرصه هایی مانند ذرت، گندم، پنبه، ارزن، و سورگوم و خسارات زیادی به جا می گذارند.
این مسئول ادامه داد: زمان برای مبارزه با کرم برگ خوار پاییزی حائز اهمیت است، به طوری که در صورت شناسایی این آفت در مرحله دوم، سوم و پنجم برگی گیاه و انجام عملیات مبارزه، به راحتی قابل کنترل و از بین بردن است. به مزارع می توان از آن جلوگیری کرد، اما وقتی گیاه رشد کرد و به گوش و خار رسید، نمی توان با قوی ترین سموم حتی در چند نوبت بر آن غلبه کرد.
وی درباره برخی از خصوصیات کاترپیلارهای خورنده برگ های پاییزی گفت: نیروی پروازی این آفت به 100 کیلومتر در روز می رسد و می تواند در روز دو هزار تخم بگذارد بنابراین اگر به موقع با آن مبارزه نشود از بین می رود کلیه محصولات زراعی و کشاورزی
جلیلی مقدم گفت: کرم برگ خوار پاییزی بومی آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی است و طی دو تا سه سال بیش از 150 کشور را مبتلا کرده و کل قاره آفریقا و بخشی از اروپا را در بر گرفته است.
وی افزود: مزارع کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق، پاکستان، اردن، عمان، امارات، قطر و افغانستان علاوه بر مصر، هند و چین نیز به این آفت آلوده هستند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: هشدار هجوم کرم های برگ خوار پاییزی برای تمامی استانداری های کشور اعلام شده است و بازدید روزانه از مزارع توسط کارشناسان حفظ نباتات در حال انجام است.