دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

بیش از 2 میلیون و 600 هزار خانه متروکه داریم اما 40 درصد خانوارهای کشور مستاجر هستند.


نایب رئیس فراکسیون انقلابی شورای اسلامی با اشاره به اینکه تعداد مستاجران در کشور دو برابر و تعداد خانه های خالی چهار برابر شده است، تاکید کرد: اهمیت اخذ مالیات از خانه های خالی زمانی دوچندان می شود. در مدت 10 سال یعنی از سال 1384 تا 1394 تعداد خانه های خالی در کشور چهار برابر شده و بر اساس گزارش مرکز آمار از 633000 واحد در سال 1384 به 2600000 واحد رسیده است. واحدها در سال 2015

به گزارش ای بی اس نیوز، محسن پیرهادی در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت بازار مسکن و اجاره بها، اظهار کرد: کاهش قدرت خرید، طبقه متوسط ​​را از خانه دار شدن در سال های اخیر دور کرده است. بر اساس سرشماری سال 2015، تنها 60 درصد از ساکنان کشور صاحب خانه هستند و بخش زیادی از مردم به اجاره روی آورده اند. تصمیم دولت مبنی بر تعیین سقف اجاره بها 25 درصد ممکن است برای طیفی از مستاجران کشور تسکین یابد، اما واقعیت این است که با توجه به نرخ تورم در کشور و روند رو به افزایش آن، تمایل کمتری برای افزایش اجاره بها وجود دارد. اجاره 20-25٪. رضایت می دهد و متأسفانه شرایط تورمی کشور آنها را به سمت قیمت های واقعی سوق می دهد و به همین دلیل عملاً چنین مواردی به دلیل نبود ضمانت اجرایی و پایگاه واقعی آن در جامعه رعایت نمی شود و باز هم بار اصلی تورم بر دوش است. مردم و کرایه سنگین خواهد بود.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر علاوه بر کاهش شدید تولید و عرضه مسکن، رشد غیرمنطقی قیمت مسکن به میزان قابل توجهی از قدرت خرید و توان خرید مسکن برای مردم کاسته و اقشار متوسط ​​و ضعیف را در بر گرفته است. جامعه آسیب پذیرتر از گذشته است. خانه داری دور است. به همین دلیل درصد کمتری از خانوارها توانستند مسکن ملکی تهیه کنند و بیشتر آنها مجبور به درخواست مسکن اجاره ای شدند و سیل جمعیت به اجاره پناه بردند و در نتیجه افزایش دو برابری اجاره بها به همراه داشت. تاریخ.

کاهش 13 درصدی تعداد مالکان در 20 سال

وی در ادامه با اشاره به اینکه طی سال های 1384 تا 1394 قیمت مسکن در کشور هفت برابر شده است، گفت: بر اساس سرشماری سال 1375 حدود 73 درصد از جمعیت کشور صاحب خانه بوده اند. اما این آمار در سال 1394 به 60 درصد رسید و از سوی دیگر با رشد جمعیت و به دلیل عدم توانایی مردم در خرید مسکن، اجاره بها در این مدت دو برابر شد. در بحث اجاره بها مشکل اصلی کاهش قدرت خرید جمعیت در روند صعودی تورم است. تورم و کاهش قدرت خرید مردم ناشی از مدیریت دقیق بازار مسکن و ارائه تسهیلات ناچیز از سوی دولت به مردم در حوزه مسکن بوده است. بحث مسکن و مدیریت و ساماندهی یکی از مسائل مدیریتی کشور

وی افزود: متاسفانه دولت در زمینه تولید مسکن، مسکن مناسب و افزایش قدرت خرید مردم شکست خورده است. در مقایسه با تسهیلات 70 تا 90 درصدی هزینه مسکن که اکثر کشورها به شهروندان خود ارائه می دهند، تسهیلات پرداختی در کشور ما در حوزه مسکن تقریباً صفر است و به بهبود وضعیت افراد در این حوزه کمکی نمی کند. مدیریت و تأخیر در تصمیم گیری، عدم جریان نقدینگی مدیریت شده به سمت تولید مسکن ارزان و صنعتی نشدن خانه ها و تولید مسکن از مهم ترین عوامل ناتوانی دولت ها در حل و حتی ساماندهی موضوع مسکن در کشور است.

کاهش قدرت خرید طبقه متوسط ​​را از مالکیت خانه دور کرده است

پیرهادی افزود: در سال‌های اخیر علاوه بر کاهش محسوس تولید و عرضه مسکن، رشد غیرمنطقی قیمت مسکن، قدرت خرید و توان خرید مسکن برای مردم را به شدت کاهش داده و اقشار متوسط ​​و ضعیف جامعه را دورتر کرده است. از داشتن خانه به همین دلیل درصد کمتری از خانوارها موفق به خرید ملک شدند و اکثر آنها مجبور به درخواست مسکن اجاره ای شدند و سیل جمعیت به اجاره پناه بردند که منجر به افزایش دوبرابری و رکورد اجاره بها شد. .

2600000 خانه متروکه در کشور وجود دارد

نماینده مردم تهران در شورای اسلامی گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار در سال 1395، 2 میلیون و 600 هزار خانه خالی در کشور وجود داشته و بدون استفاده مانده است. وجود خانه خالی برای مقاصد واگذاری امری ذاتی در بازار مسکن است. موردی که مشکل خانه های خالی را تشدید می کند، تفاوت خانه های خالی در ایران با میانگین نرخ است که نشان دهنده تمایل مالکان به خرید و نگهداری ملک برای کسب سود و انباشت سرمایه است. این خانه‌ها برای استفاده از بازار کم ریسک و سودآور مسکن خالی می‌مانند و در نتیجه کاهش عرضه خانه‌ها در جهت بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری این محصول مصرفی و در نتیجه رشد قیمت اجاره بها و افزایش فشار بر مستاجران افراد بدون دارایی علاوه بر این، خانه های خالی به دلیل تعطیلی بیشتر سرمایه های کشور نیز به تولید و رشد اشتغال آسیب می زند.

افزایش چهار برابری خانه های خالی در 10 سال

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بررسی تجربیات کشور نشان می‌دهد که دولت‌ها از اهرم‌های مالی برای ایجاد ثبات در بازار و کنترل قیمت‌ها استفاده می‌کنند و با سازوکار مشخصی برای مالکانی که با قصد وارد بازار مسکن شده‌اند، سودهای غیرمنطقی به دست می‌آورند. هزینه ها این اقدام صاحبان تعداد زیادی خانه را به سمت تهیه مسکن یا پرداخت مالیات سوق می دهد که در هر دو صورت بیشترین سود را به همراه خواهد داشت.

نایب رئیس فراکسیون انقلاب در ادامه با اشاره به اینکه اهمیت اخذ مالیات از خانه‌های خالی دوچندان می‌شود، گفت: اگر در نظر بگیریم که تعداد خانه‌های خالی کشور در ده سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ چهار برابر شده است. بر اساس گزارش مرکز آمار، از 633 هزار واحد در سال 1394 به 2 میلیون و 600 هزار واحد در سال 1394 رسیده است. این رشد چهار برابری در حالی رخ داده که با افزایش قیمت سالانه مسکن، قیمت مسکن در این مدت هفت برابر شده و طبقات متوسط ​​جامعه زیان دیده اند. توانایی مالی آنها برای خرید خانه و مجبور به اجاره هستند. .

اجاره بها در سال 2015 نسبت به سال 2015 دو برابر شده است

وی افزود: بر اساس سرشماری سال 1375 حدود 73 درصد مردم دارای خانه بودند. اما این آمار در سال 1394 به 60 درصد رسید، یعنی 40 درصد خانوارها از اجاره نشینی اجتناب می کنند و از سوی دیگر با رشد جمعیت و ناتوانی مردم در خرید مسکن، اجاره بها در این مدت دو برابر شده است. اگرچه این قانون مالیات بر خانه های خالی از قبل از انقلاب در کشور وجود داشته و چندین بار اصلاح شده است، اما هنوز اجرایی نشده است. آخرین تغییر این قانون مربوط به آذرماه 1398 است، در این اصلاحیه ایرادات اساسی قانون مالیات بر خانه خالی که منجر به عدم اعمال آن شده بود رفع شده است، اما به دلیل برخی بی توجهی ها مبنای اجرای این قانون مهم قرار گرفته است. لغو شد، اما مهمتر از همه، اجرای آن همچنان در انتظار ورود مسئولان اجرایی مربوطه است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *