بختیاری با اشاره به برنامه ریزی هایی که برای عبور از شرایط کنونی شهر تهران در نظر گرفته شده است، گفت: دو پروژه انتقال آب از لار به کلان و خط لوله طالقان در دستور کار است اما مهمتر از آن باید به موضوع آب توجه شود. مدیریت مصرف 20000 خانه برای مقابله با مشترکان سوءاستفاده گر قطع شد، برخی از آنها پیروی کردند، اما برخی دیگر به همین کار ادامه می دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: امسال افزایش تعرفه بر اساس پله برقی اعمال شده است، اما در تهران قبض بالای 800 هزار تومان اعمال نشده و هنوز صادر نشده است.
مدیرعامل آبفا تهران با بیان اینکه با 10 درصد صرفه جویی در تهران معادل 300 هزار متر مکعب در روز است که معادل ظرفیت سد امیرکبیر است، گفت: اکنون وضعیت آب تهران مناسب نیست. و سومین پاییز خشک را پشت سر می گذاریم. تاکنون علیرغم اینکه میزان بارندگی در بسیاری از نقاط کشور مطلوب است اما در تهران، البرز و قزوین شرایط مناسبی نداریم.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا بختیاری امروز در نشست خبری در حاشیه هفدهمین اکسپوی آبفای ایران، در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای مقابله با مشتریان ولخرج و سوء استفاده کرده اید، گفت: مطابق با برخوردهای انجام شده. مشترکین متخلف سه سطح اخطار دریافت می کنند و تا 48 ساعت آب آنها را قطع می کنیم و در صورت عدم رعایت اخطارها تا سه برابر جریمه می شوند.
آب بی حساب تا سال 1410 به 15 درصد خواهد رسید
قطع آب 20000 خانه در تهران
پایش کیفیت آب تهران در 350 آزمایشگاه
بختیاری افزود: با توجه به جمعیت بالای تهران، مصرف آب نیز بالاست. یک میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب در کشور مصرف می شود که 25 درصد آن فقط در استان تهران است.
وضعیت منابع آب تهران مناسب نیست
انتهای پیام
وی با اشاره به 5 سد تامین کننده آب تهران گفت: در حال حاضر حجم مخزن پنج سد استان تهران 285 میلیون مترمکعب است که از همه آنها قابل بهره برداری نیست. تهران با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیرعامل آبفا تهران افزود: در مردادماه با وقوع سیل در سدهای ماملو و کرج، شهرک خانه های 2 و 7 به مدت 17 ساعت از سرویس خارج شدند و پس از رسیدن میزان کدورت به حد مجاز، این دو خانه شهرک دوباره به کار خود ادامه دادند. . تهران با توجه به مخازنی که دارد از مقاومت بالایی برخوردار است و همین باعث شد که حتی برای لحظه ای آب قطع نشود و سیل وارد خانه ها نشود و چون احتمال آبگرفتگی وجود داشت. تمام مخازن را 48 ساعت قبل از باران پر کرد.
بختیاری با اشاره به برنامه جدی دولت برای برخورد با مشترکان پرمصرف گفت: در حوزه آب و اقتصاد جای کار زیادی وجود دارد، اما دولت و نظام تصمیم گرفته اند که افزایش مصرف نکنند. قیمت آب به دلیل وضعیت مردم است.» در حال حاضر یک مترمکعب آب معدنی هشت میلیون تومان قیمت دارد، اما میانگین آب در تهران 2750 تومان است و تفاوت فاحشی بین آنها وجود دارد. ارتباط با مشترکین پرمصرف که امسال نیز راه اندازی شد.
وی در خصوص میزان آب حساب نشده در تهران گفت: تبادل آب تولیدی و مصرفی را آب بی حساب می گویند که شامل هدر رفت واقعی و ظاهری می شود. در حال حاضر تلفات ظاهری آب 10 تا 11 درصد و کل آب محاسبه نشده 22.8 درصد است که پیش بینی می شود تا سال 1410 به استاندارد بین المللی 15 درصد برسد.
بختیاری با اشاره به کیفیت آب شرب تهران گفت: کیفیت آب شرب در سراسر کشور به ویژه تهران خط قرمز وزارت نیرو است. 350 آزمایشگاه به طور ماهرانه کیفیت آب تهران را کنترل می کنند و آب توزیع شده در تهران یکی از بهترین آب های دنیاست.
مدیرعامل آبفای تهران با بیان اینکه بدترین سناریو را برای تامین آب شرب تهران در نظر گرفتیم، گفت: با تدابیر انجام شده توانسته ایم آبرسانی را مدیریت کنیم. البته در این بین مردم نیز همکاری بسیار خوبی با ما داشته اند و خواهان ادامه این همکاری ها هستیم.
مدیرعامل شرکت آبفا تهران حجم راهبردی را در بازه های زمانی مختلف تعیین کرد و گفت: اکنون حجم نرمال استراتژیک را رد کرده و وارد شرایط بحرانی شده ایم.
وی با اشاره به مشکل فرونشست آب در تهران گفت: تهران یکی از نقاطی است که بیشترین فرونشست را دارد. در برخی نقاط عمق چاه ها به بیش از 300 متر می رسد و اگر چاره ای اندیشیده نشود با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: امسال اولین سالی است که صورتحساب برای مشترکان به صورت پلکانی محاسبه می شود و هم اکنون بیشترین قبض داده شده به مشترکان سوء استفاده کننده 800 هزار تومان بیشتر نیست.
بختیاری این رقم را در سال 1388 30 درصد دانست و گفت: کاهش یک درصدی هدر رفت آب نیازمند سرمایه گذاری 400 میلیارد تومانی است. اکنون سالانه 130 کیلومتر بازسازی انجام می دهیم اما تکمیل این کار زمان بر است.
وی گفت: 45 درصد از مشترکان تهرانی زیر مدل مصرف می کنند و قبوض آنها زیر 20 هزار تومان است.
ما حجم نرمال استراتژیک را رد کردیم
مدیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه 90 درصد شبکه فاضلاب تکمیل شده است، گفت: 7 هزار و 100 کیلومتر در 8 هزار کیلومتر را تکمیل کرده ایم. ما دیر داریم خانه ها را آباد می کنیم. زیرا سازه های آنها گران است اما همچنان اقداماتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه حجم مخازن سدهای تهران 75 میلیون مترمکعب نسبت به سال قبل یعنی 325 میلیون مترمکعب کاهش یافته است، گفت: 90 درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی و 8 درصد در شرب مصرف می شود. بخش آب اما در تهران 42 درصد منابع آب به بخش آب شرب اختصاص دارد که در واقع مصرف آب شرب و کشاورزی به نوعی با تهران برابری می کند.
90 درصد شبکه فاضلاب تکمیل شده است
بختیاری با بیان اینکه متوسط قیمت هر مترمکعب آب در تهران 2700 تومان است، گفت: کل قیمت در سال 1400 بالای 5000 تومان بوده است که به این معناست که مشترکان حدود 50 درصد قیمت کل را پرداخت می کنند. البته این رقم برای مشترکان سنگین به 12 هزار تومان می رسد.
بختیاری با بیان اینکه 9 درصد مشترکان از مشترکان سوء مصرف کننده و پرمصرف خارج شدند و میزان مصرف آن چهار میلیون مترمکعب کاهش یافت، گفت: وزارت نیرو ما را مجبور کرد از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای تجهیز کنتورهای هوشمند استفاده کنیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز