به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بیست و پنجمین اجلاس وزرای نفت و انرژی کشورهای عضو GECF (مجمع کشورهای صادرکننده گاز) 10 اکتبر 2023 (18 مهر) در مالابو گینه استوایی برگزار شد.
اسفندماه سال گذشته در نشست فوقالعاده وزرای هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر، مقرر شد جمهوری اسلامی ایران به عنوان ریاست اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در سال 2024 میزبان بیست و ششمین نشست سالانه وزرای نفت و انرژی کشورهای عضو در تهران خواهد بود.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز سازمانی است که به تازگی توسط ایران، روسیه، قطر و تعدادی دیگر از کشورهای صادرکننده گاز در 23 دسامبر 2008 تأسیس شده است. ایده اولیه ایجاد چنین سازمانی از ایران بود و در تهران متولد شد. اردیبهشت 1380. از زمان تأسیس این مجمع تاکنون 25 جلسه در سطح وزیر و 7 دیدار در سطح رهبران برگزار شده است.
در حالی که جلسه هماهنگی بیست و ششمین اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در شهریور ماه سال جاری برگزار شد و ابتدا از 6 تا 8 آبان 1403، سپس از 7 تا 9 آبان سال جاری مشخص و نهایی شد. برای برگزاری این نشست، رئیس اداره کل اوپک، مجامع و سازمان های بین المللی وزارت نفت امروز از تاخیر در برگزاری این نشست خبر داد.
علی اکبر دیزج خلیلی در گفت و گوی کوتاهی با سایت روابط عمومی وزارت نفت گفت: بیست و ششمین اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با توجه به شرایط منطقه و هماهنگی دبیرخانه با تأخیر برگزار می شود. این انجمن.”
به این ترتیب، برگزاری بیست و ششمین اجلاس سالانه وزرای نفت و انرژی کشورهای عضو در تهران به تاریخ نامعلومی (که هنوز به طور رسمی اعلام نشده) موکول می شود، اما برگزاری آن در دستور کار یک روز مانده به پایان روز شنبه قرار دارد. 2024.
بر اساس مطالعه ای که توسط موسسه مطالعات انرژی در موسسه مطالعات بین المللی انرژی انجام شده است، تا سال 2050، گاز با سهم 28 درصدی به عنوان یک سوخت پاک و رقابتی با قیمت، نقش مهمی در سبد انرژی جهانی خواهد داشت. . . پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2050، تولید و مصرف گاز طبیعی به بیش از 5.9 تریلیون متر مکعب در سال خواهد رسید.
در این راستا منطقه آسیا و اقیانوسیه به دلیل ظرفیت عظیم مصرفی که دارد به بزرگترین مصرف کننده گاز تبدیل خواهد شد و مصرف آن تا سال 2050 به 1.66 تریلیون متر مکعب خواهد رسید. علاوه بر این، پیش بینی ها نشان می دهد که بیشترین سهم از افزایش تولید گاز طبیعی خواهد بود. در جهان با کشورهای روسیه، ایران، قطر و ترکمنستان مرتبط خواهد شد.
بر این اساس نقش و جایگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به عنوان یک نهاد بین المللی در تعریف بازار به ویژه برای ایران به عنوان صاحب دومین ذخایر گازی جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نحوه عملکرد و تعامل کشور در این حوزه و نقش فعال آن در عرصه دیپلماسی گاز برای منافع ملی و امنیت کشور موثر خواهد بود.
absnews