توجه | تولید دانش بنیان آسیب پذیر نیست – اخبار صنعت و تجارت – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

امروزه بازارهای جهانی به تولید دانش بنیان روی آورده اند و به جای توجه به حجم تولید با استفاده از دانش و فناوری، نرم افزارها و اپلیکیشن ها و نیازسنجی مصرف کنندگان، کالاهای به روز و مورد نیاز را در سریع ترین زمان تولید می کنند. دست مصرف کننده را دراز کنید. متأسفانه در ایران هنوز اصول دانش در فرآیند تولید مورد توجه جدی قرار نگرفته است که منجر به تأثیر روزافزون این حوزه از تنشهای داخلی و خارجی شده است.
همچنین در صورت رونق تولید داخلی و تامین تقاضای بازار داخلی با محصولات ایرانی، امید است که تورم در کشور کاهش یابد. در غیر این صورت چاره ای جز واردات برای رفع نیاز بازار و در این صورت قیمت تمام شده کالاهای وارداتی که در بازار عرضه می شود با توجه به هزینه های حمل و نقل خارج از کشور به داخل کشور و همچنین از با پرداخت حقوق گمرکی، کالاهایی با قیمت بالاتر به دست مصرف کننده می رسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال در ادامه تولید را کلید حل مشکلات اقتصادی و اصلی ترین ابزار عبور از معضلات اقتصادی دانستند و تأکید کردند: رشد اقتصادی، افزایش اشتغال، کاهش تورم. افزایش درآمد سرانه، بهبود رفاه عمومی به همین ترتیب افزایش اعتماد به نفس و عزت ملی در گرو رونق و محبوبیت اکسیری به نام تولید ملی است.
مهمترین ویژگی بنگاه های دانش بنیان این است که با حمایت دولت و استفاده از سرمایه های دانشی، امکان تولید انبوه محصولات بسیار بالاست که منجر به رشد تولید می شود. بنابراین سیاست گذاری صحیح می تواند از طریق رشد و توسعه بنگاه های دانش بنیان اشتغال زایی کند. اقدام در این راستا از نابودی مشاغل و ایجاد فرصت های شغلی در اقتصاد جلوگیری می کند.
absnews
رهبری به درستی می دانند که موتور محرکه اقتصاد دانش بنگاه های دانش بنیان هستند و حتی در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیز استفاده از پتانسیل های تولید دانش برای دستیابی به نرخ رشد اقتصادی 8 درصد مورد توجه جدی قرار گرفت.
با این حال با استفاده از علوم دانش بنیان در تولید می توان فعالیت ها را اقتصادی تر کرد و روند سرمایه گذاری در این بخش را افزایش داد. بر اساس مطالعات انجام شده، با افزایش سرمایه گذاری در بخش تولید، چند اتفاق مهم رخ می دهد. اولاً اشتغال ایجاد می کند. ثانیاً، اگر تولید منفجر شود، دیگر حوزه اصلی رزق و روزی جامعه نخواهد بود. مشکل بعدی این است که بار مالی از نفت خارج می شود و به سمت مالیات می رود که تاثیر زیادی در کاهش تورم دارد.
همچنین در اقتصاد دانش بنیان، کاربرد دانش و اطلاعات از اهمیت اساسی برخوردار است، در واقع تولید، توزیع و بکارگیری دانش منجر به تولید ارزش افزوده در اقتصاد می شود. در این راستا، نیروی کار تحصیل کرده نقش مهمی در اقتصاد دانش ایفا می کند.
* رابطه تنگاتنگ بین اشتغال، سرمایه گذاری و گسترش تولید
در واقع بازار وسیع داخلی ظرفیت خوبی است که مانع از افتادن کالاهای ملی به دست تولیدکننده می شود. به عبارت دیگر با وجود پتانسیل های موجود در بازار داخلی، تا زمانی که کالای باکیفیت تولید می شود، تولیدکننده نمی تواند نگران عرضه کالای خود در بازار باشد. اما با وجود این ظرفیت، تولید ملی باید جهش داشته باشد تا نیازهای این بازار توسط تولیدکنندگان داخلی و نه خارجی تامین شود.
در خصوص مزایای اقتصاد دانش بنیان باید گفت که محصولات دانش بنیان بر خلاف محصولات سنتی متکی به ابتکار و خلاقیت بوده و در عین پایداری، بستر لازم را برای مزیت رقابتی محصولات فراهم میکنند.
به طور کلی ما با جهش تولید می توان ضمن افزایش صادرات از واردات بی رویه به کشور جلوگیری کرد تا ارزش افزوده و ارزی که از کشور خارج می شود در داخل بماند و بتوان از آن برای توسعه زیرساخت های اقتصاد کشور استفاده کرد.
البته مدیریت در سالهای اخیر همواره بر حل مشکلات تولید و توسعه در این حوزه متمرکز بوده است، اما امسال بر تولید مبتنی بر اصول دانش بنیان تمرکز کرده است تا ضمن ایجاد تولید پایدار در کشور، اشتغال را افزایش دهد. متاثر از تنش های بین المللی بومی سازی نشده و برای ترسیم مسیر توسعه اقتصادی به دانش فنی متکی است.
البته با توجه به مطالب فوق باید توجه داشت که تولید و ایجاد شغل زمانی مهم است که تولید از نظر اقتصادی ارزش افزوده بیشتری را با کمترین ریسک ممکن برای اقتصاد ایجاد کند. به عقیده اقتصاددانان، دستیابی به تولیدی که ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد می کند به چگونگی عوامل تولید اعم از ظرفیت سازی، منابع انسانی، سرمایه، فیزیکی و غیره بستگی دارد. کنار هم قرار می گیرند.
به طور کلی اساس و مدل کسب و کارهای دانش بنیان حرکت در مسیرهای جدید است که پنجره های محصول جدیدتر و راحت تری ایجاد می کند. به همین دلیل در محصولات دانش بنیان سرعت عمل و بهره وری رخ می دهد و در نهایت محصولات مختلف با قیمت های رقابتی و تعداد بیشتر وارد بازار می شود.
غفلت ما از پتانسیل بالای نیروی کار تحصیل کرده در تولید در زمانی رخ می دهد که در دنیای امروز عامل دانش یا سرمایه دانش در جهش از تولید بسیار مهم است. زیرا در فرآیند تولید، ترکیب سرمایه، نیروی کار و حتی سرمایه انسانی می تواند خط تولید و چرخ تولید را به حرکت درآورد. حتی اگر شناخت کافی از عوامل تولید و محیط وجود داشته باشد، دانش می تواند شرایط تولید را تسهیل کرده و بهره وری تولید و سایر عوامل تولید را افزایش دهد.
نوشته های مرتبط:
- موضع دولت درباره روسیه و اوکراین بسیار خوب بود/مخالف…
- "ایران و برجام" در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل
- سرای امید| اقتصاد ایران، از خرابه پهلوی تا گامهای…
- زاکانی گاف داد/پایان جدال سه ساعته جلیلی، زاکانی و…
- تأثیرات سوء مدیریت در اجرای سیاستهای اقتصاد کلان/…
- گزارش دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ از…