• Latest
  • در جریان
بورس بهترین گزینه برای حضور ایران در بازار انرژی در شرایط تحریم است

بورس بهترین گزینه برای حضور ایران در بازار انرژی در شرایط تحریم است

28 آبان 1401

بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی پروژه نفتی 3 میلیارد دلاری • خبرگزاری رکنا

15 بهمن 1401
عکس های منتشر نشده دوران انقلاب

عکس های منتشر نشده دوران انقلاب

15 بهمن 1401
بدشانسی دست از سر مجتبی حسینی برنمی‌دارد

بدشانسی دست از سر مجتبی حسینی برنمی‌دارد

15 بهمن 1401
بهره برداری و راه اندازی عملیات اجرایی یک پروژه نفتی 3 میلیارد دلاری

بهره برداری و راه اندازی عملیات اجرایی یک پروژه نفتی 3 میلیارد دلاری

15 بهمن 1401
افزایش تانکرهای روسی

افزایش تانکرهای روسی

15 بهمن 1401
با میلیارد تومان می توان در پایتخت خانه خرید؟

با میلیارد تومان می توان در پایتخت خانه خرید؟

15 بهمن 1401
جزئیات محدودیت های ترافیکی در مناطق پرتردد تهران و مازندران

جزئیات محدودیت های ترافیکی در مناطق پرتردد تهران و مازندران

15 بهمن 1401
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

برگزاری جشنواره بزرگ عشایری در منطقه عشایری انور آباد فنوج

15 بهمن 1401

تکمیل مسکن مهر و اجرای نهضت مسکن اولویت اول دولت سیزدهم است • خبرگزاری رکنا

15 بهمن 1401
چالش جالب ژاوی برای بازیکنان بارسلونا

چالش جالب ژاوی برای بازیکنان بارسلونا

15 بهمن 1401
بازدید سرزده فرمانده ارتش از پروژه مسکونی شهید سلیمانی در قم

بازدید سرزده فرمانده ارتش از پروژه مسکونی شهید سلیمانی در قم

15 بهمن 1401
کارگران ساختمانی گامی رو به جلو به سوی بیمه اجتماعی

کارگران ساختمانی گامی رو به جلو به سوی بیمه اجتماعی

15 بهمن 1401
Retail
شنبه 15 بهمن 1401
درخواست تبلیغات
  • اخبار روز سیاسی، اقتصادی و ورزشی ایران و جهان
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • قطره
No Result
View All Result
ABS NEWS | ای بی اس نیوز
No Result
View All Result

بورس بهترین گزینه برای حضور ایران در بازار انرژی در شرایط تحریم است

توسط محمد اقتصادی
28 آبان 1401
in اخبار اقتصادی روز
0

YOU MAY ALSO LIKE

بهره برداری و راه اندازی عملیات اجرایی یک پروژه نفتی 3 میلیارد دلاری

افزایش تانکرهای روسی



ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی طی یک سال گذشته، اتخاذ سیاست همکاری با همسایگان توسط دولت سیزدهم و اولویت‌بندی دیپلماسی فعال اقتصادی، منجر به امضای تفاهم‌نامه‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه شده است.

از جمله این قراردادها، قرارداد سوآپ گاز بین ترکمنستان، ایران و آذربایجان است که در 11 دسامبر 2019 به امضای طرفین رسید.

یکی از ابتکارات چنین قراردادی مبادله و انتقال انرژی نه بر اساس ترانزیت بلکه از طریق مبادلات است. این خط لوله در انتقال گاز از طریق مبادله مانند ترانزیت استفاده می شود، اما برخلاف ترانزیت، تبادل از طریق چندین کشور همسایه امکان پذیر است و مکانیسم های متفاوتی از ترانزیت دارد.

در واقع، برخلاف ترانزیت، که انرژی صادر شده از کشور مبدأ مستقیماً توسط یک کشور واسطه به کشور مقصد منتقل می شود، در سوآپ انرژی، از کشور مبدأ به کشور واسطه و معادل آن داده می شود. ” توسط کشور واسط به کشور مقصد داده می شود. در واقع، در مبادله، کشور واسط می تواند انرژی دریافتی از کشور مبدأ را برای مصرف داخلی خود استفاده کند و سپس همان مقدار انرژی را به کشور دریافت کننده بدهد، اما در فصول دیگر که نیازی به این انرژی ندارد. درصدی را به عنوان هزینه انتقال انرژی دریافت خواهد کرد. بر اساس آنچه در قرارداد آمده است به عنوان درآمد تلقی می شود.

بر اساس اظهارات وزیر نفت، در قرارداد سه جانبه تبادل گاز ترکمنستان، ایران و آذربایجان، کشورمان تقریباً 1.5 تا 2 میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان در منطقه سرخس دریافت و به آذربایجان در منطقه آستارا تحویل می دهد. . گاز دریافتی از ترکمنستان در داخل کشور در استان های رضوی، جنوبی، شمالی و گلستان و سمنان خراسان مصرف می شود و گاز تولیدی ایران به جمهوری آذربایجان تحویل می شود.

اما مزایای مختلف بورس چیست و چه عاملی باعث شد تا دولت سیزدهم به انعقاد قراردادهای مبادله ای با همسایگان توجه کند؟

مهدی خرسند در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه تفاوت سوآپ و ترانزیت به دلیل ماهیت جغرافیایی و ظرفیت های ژئوپلیتیکی کشورها است، تصریح کرد: سوآپ زمانی انجام می شود که کشور واسطه ظرفیت انرژی را داشته باشد. مثلاً برای انتقال گاز از روسیه به پاکستان، انتقال باید یا از طریق ترانزیت یا سوآپ انجام شود. در این بین ایران به عنوان نزدیک ترین مسیر جغرافیایی به دسترسی روسیه به بازار پاکستان در صورت داشتن ظرفیت گاز مبادله انجام می شود اما اگر این ظرفیت را نداشته باشد ترانزیت گاز از طریق این کشور انجام می شود. خطوط لوله

وی با اشاره به سیاست همکاری دولت سیزدهم با همسایگان و توانایی ایران در انتقال انرژی از طریق مبادلات، ادامه داد: ایران دارای خطوط لوله و توانمندی های نفت و گاز است. بنابراین، این فرصت برای کشورهایی مانند ترکمنستان، روسیه و سایر کشورهایی که توانسته اند به کشورهای همسایه ایران انرژی بفروشند، مهیا است تا از ژئوپلیتیک ایران برای انتقال انرژی استفاده کنند.

این تحلیلگر مسائل اوراسیا درباره مزایای سوآپ برای کشور گفت: اگر می توانستیم بازار نفت و گاز را از همسایگان خود بگیریم بهتر بود اما امروز که کشورهای دیگر این بازار را در اختیار گرفته اند باز هم می توانیم سود ببریم. از این شرایط اقتصادی داشتن امنیت و استراتژی لازم. قراردادهای مبادله ای برای کشورهای واسطه مانند ایران، اقتصاد کشورهای همسایه را که مبدأ و مقصد مبادلات هستند به ژئوپلیتیک کشور میانی مرتبط می کند. به عنوان مثال پاکستان که نیاز به گاز دارد، علاوه بر اینکه نیاز استراتژیک برای کشور صادرکننده پیدا می کند، برای کشور واسطه نیز چنین نیازی پیدا می کند، زیرا اگر انتقال گاز لحظه ای متوقف شود، این سوال آسیب های زیادی را به همراه خواهد داشت. . در پاکستان.

خرسند افزود: از نظر اقتصادی، ایران از هر صرافی درآمد خواهد داشت. همچنین از نظر امنیتی نیز به دلیل نیازهای از پیش تعیین شده کشورها در قراردادها، حداقل از کشورهای مبدأ و مقصد مبادله، ایران دچار تنش و تهدید فیزیکی و نظامی نخواهد شد. بنابراین در شرایطی که نتوانیم فروش نفت و گاز کشور را آغاز کنیم، می توانیم از طریق تجارت سود اقتصادی به دست آوریم و به هاب ترانزیتی تبدیل شویم.

وی با تصریح بر اینکه ترانزیت گران است و تجارت برای صادرکنندگان انرژی معنا پیدا می کند، خاطرنشان کرد: ایران 15 همسایه دارد و جغرافیای کشورمان به عنوان مکمل اقتصادی و انرژی برای همسایگان این توانایی را به ما می دهد که حلقه واسط بین همسایگان باشیم و با ایجاد مزیت هایی کسب کنیم. خطوط لوله انحصاری برای مبادلات و وسایل دیگر.

این تحلیلگر مسائل اوراسیا افزود: همسایگانی مانند روسیه، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از یک سو تولیدکننده انرژی هستند و از سوی دیگر همسایگانی مانند عراق، پاکستان، هند و افغانستان به انرژی نیاز دارند. در شرایطی که نتوانستیم بازار خوبی برای خود در کشورهایی که نیاز به انرژی دارند ایجاد کنیم، فرصتی برای ما است که رابط بین انتقال انرژی از کشور مبدا به کشور مقصد از طریق سوآپ یا ایجاد باشیم. خطوط لوله و تبدیل شدن به هاب ترانزیتی مناطق اطراف.

خرسند با اشاره به قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان، ایران و آذربایجان که سال گذشته امضا شد، گفت: روند انتقال گاز از ترکمنستان به آذربایجان در این قرارداد تعریف شده است. در حالی که زیرساخت های جمهوری آذربایجان در زمینه گاز با مشکل مواجه است و مجبور است گاز خود را از خارج تامین کند، ترکمنستان نیز به دنبال بازاری برای فروش گاز خود است. بنابراین با توجه به اینکه رژیم حقوقی دریای خزر در زمینه بستر و بستر دریا تعریف نشده است و امکان استفاده از خطوط لوله برای بستر و بستر دریا وجود ندارد، بنابراین بهترین راه برای ترکمنستان برای انتقال است. انرژی آذربایجان از طریق ایران است.

اهمیت تبادل گاز برای خراسان رضوی

وی افزود: همچنین در این فضا ایران از یک سو با ضعف انتقال گاز به استان های شمال شرق مواجه است و از سوی دیگر به دلیل وجود خطوط لوله در شمال کشور می تواند به عنوان یک خط لوله عمل کند. رابط میانی برای انتقال گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان است و مزایای خاصی دارد. مثلاً تهاتر به معنای گرفتن گاز از ترکمنستان و مصرف آن در شمال شرق کشور و دادن آن به آذربایجان در شمال غرب کشور در ازای بهره مندی از آن در فصل سرد و در فصول گرم سال است. در ازای واسطه این انتقال، درآمدی بر اساس مترمکعب دریافت می کنند.

این تحلیلگر مسائل اوراسیا با اشاره به اعلام تمایل ایران برای مبادله گاز از ترکمنستان به ارمنستان و انجام مذاکرات در این زمینه، گفت: احتمالا قرارداد ترکمنستان، ایران، ارمنستان و گرجستان در آذرماه و کمتر از یک ماه آینده منعقد خواهد شد. ماه از هم اکنون البته بین 2 قرارداد سوآپ ترکمنستان به آذربایجان و سوآپ ترکمنستان به ارمنستان تفاوت هایی وجود دارد. در این قراردادها علاوه بر اینکه بازیگران متفاوت هستند، مسیر لوله ها نیز متفاوت است و برای قرارداد جدید، شرکت ساختمانی مجوز ایجاد لوله های جدید را گرفته است.

خرسند با اشاره به اینکه ایران از نظر نفت و گاز در رتبه دوم و سوم قرار دارد اما اکنون تنها یک حلقه واسط است، گفت: چون فاصله خوزستان با ترکیه و عراق کم است به سمت آن کشورهای شمال غربی می رویم. این کشور گاز صادر می کند، اما با وجود تحریم ها و کمبود فناوری مورد نیاز برای تولید گاز، فشار گاز در شمال کشور به ویژه در فصول سرد سال کم است. در چنین شرایطی که خودمان نمی توانیم کنترل بازار کشورهای همسایه مانند آذربایجان را در دست بگیریم، منطق حکم می کند که با حلقه واسط بودن و پیوند دادن اقتصاد کشورهای همسایه به خود، فضایی ایجاد کنیم تا از امنیت ژئوپلیتیک بیشتری بهره مند شویم.

تحریم ها نمی توانند بر نقل و انتقالات سوآپ تأثیر منفی بگذارند

این تحلیلگر مسائل اوراسیا با تاکید بر اینکه تحریم ها مانعی برای تجارت نیست، خاطرنشان می کند: امروز در حال گذار از نظم تک قطبی به دنیای جدید هستیم که برخی آن را نظم شبکه ای می نامند. در این سیستم شبکه ای دیگر شاهد اعمال محدودیت های رسمی و اجباری از سوی کشور خاصی نیستیم و بسیاری از کشورها مانند پاکستان و هند اعلام کرده اند که آمریکا پاسخگوی نیازهای ما نیست و ما باید نیازهای خود را تامین کنیم. از آنجایی که نیازهای این کشورها با ژئوپلیتیک منطقه مرتبط است، تحریم ها چندان بر کشور ما اثرگذار نیست و نگرانی خاصی در مورد تحریم ها در بحث تبادل گاز وجود ندارد.

خرسند با بیان اینکه تحریم ها دیگر چندان نگران کننده نیست، در خصوص مشکلات فروش نفت و گاز کشور، گفت: متأسفانه در حوزه نفت و گاز و تامین فناوری آن کم کاری نکرده ایم. خودمان؛ ما دچار تحریم های خودخواسته شدیم و اجازه ورود نخبگان به عرصه فناوری دانش بنیان را ندادیم و متاسفانه حمایت های لازم صورت نگرفت. در نتیجه، ما به تولید نفت و گاز خود وابسته ماندیم.

وی در خصوص توسعه بازارهای روسیه پس از جنگ اوکراین و اعلام تمایل ایران و روسیه برای مبادله نفت این کشور از نکا به جاسک، گفت: روس ها در بنادر شمال کشور نفت دارند. در مناطق شمالی هم خط لوله نفت داریم اما بسته به اینکه نفت در چه سطحی و به چه کشورهایی منتقل شود می توان این پروژه را انجام داد. اگر روسیه بخواهد به کشورهایی نفت بفروشد که ما بازار نفت نداریم و آنها نفت ما را نمی‌خواهند، کسب درآمد از تجارت نفت گزینه بهتری است تا اینکه هیچ کاری نکنیم و فقط تماشا کنیم، زیرا بزرگترین دستاورد بورس و هاب انرژی درصدی است که کشور از هر واحد انرژی به عنوان یک حلقه میانی دریافت می کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسپانسرینگ

https://1biti.ir
https://1gamer.ir
https://1makeup.ir
https://1sara.ir
https://3dmark.ir
https://3dprintingindustry.ir
https://3m-healthtourism.ir
https://3sootup.ir
https://738sms.ir
https://9to5mac.ir
https://absgroup.ir
https://absnews.ir
https://abtintheme.ir
https://admin-yab.ir
https://agahi-free.ir
https://akhbarfootball.ir
https://amnbash.ir
https://aqua-perfume.ir
https://artofmarketing.ir
https://arvanwp.ir
https://arya-seo.ir
https://asfaramhoney.ir
https://atlasmarketing.ir
https://atrepaeez.ir
https://avaphone-store.ir
https://bedrive.ir
https://betheme.ir
https://borna-news.ir
https://businesset.ir
https://carsicm.ir
https://carweek.ir
https://cctvlive.ir
https://cctvservices.ir
https://cctvsmart.ir
https://celebsmag.ir
https://clinicmahziba.ir
https://codingwolves.ir
https://computermagazine.ir
https://digitalmags.ir
https://dingkala.ir
https://easyemailmarketing.ir
https://ebavar.ir
https://economymag.ir
https://ersalsms24.ir
https://fastcharger.ir
https://fastclean.ir
https://fieldmarketing.ir
https://fincorp.ir
https://fitnessnow.ir
https://flavio.ir
https://flaviosyrup.ir
https://fudzilla.ir
https://gametoday.ir
https://gold-link.ir
https://google-search-central.ir
https://googlism.ir
https://hamrah-wp.ir
https://healthyweek.ir
https://ictnn.ir
https://instaa.ir
https://instafolower.ir
https://instake.ir
https://iphone-mobile.ir
https://iran-plasticsurgery.ir
https://isofl.ir
https://javan-seda.ir
https://karahroodi.ir
https://karaj-home.ir
https://kermanshahtour.ir
https://kojaseir.ir
https://learn-marketing.ir
https://learn-seo.ir
https://lexmor.ir
https://linkoor.ir
https://madsms.ir
https://magbabay.ir
https://majalema.ir
https://majdi.ir
https://majestictc.ir
https://makeup-me.ir
https://makeupa.ir
https://maktoobmag.ir
https://marketing-schools.ir
https://marketingjobs.ir
https://marketingschools.ir
https://medicsmart.ir
https://mgtours.ir
https://mobilemagazine.ir
https://modern-backlink.ir
https://moto-line.ir
https://mvmland.ir
https://my-books.ir
https://mycarmag.ir
https://mycpu.ir
https://mygpu.ir
https://newgallery.ir
https://novinkalashop.ir
https://ockala.ir
https://onlinemagazin.ir
https://parsisms24.ir
https://play-game.ir
https://plotstudio.ir
https://pmpart.ir
https://qcharger.ir
https://qcmagazine.ir
https://quickcharger.ir
https://sabtsabt.ir
https://sabziforoush.ir
https://salehcomputer.ir
https://samagames.ir
https://samsung-mobile.ir
https://senaghsh.ir
https://seotwitt.ir
https://sepantasms.ir
https://shahretamir.ir
https://smartphonet.ir
https://sms33.ir
https://smsdrive.ir
https://smsfars.ir
https://sportesfahan.ir
https://starsms.ir
https://tasisat-kala.ir
https://techpowerup.ir
https://theme-market.ir
https://themei.ir
https://tigertron.ir
https://topprinter.ir
https://toymi.ir
https://ultrapower.ir
https://videocardz.ir
https://wanhao.ir
https://webspinner.ir
https://wedlockmag.ir
https://wooplugin.ir
https://xeroseo.ir
https://xiaomi-kala.ir
https://yaghootseo.ir
https://yeksara.ir
https://zeroseo.ir
https://fa.peymankianiarchitects.com/
https://peymankianiarchitects.com/
https://fa.peymankianiarchitects.com/tower-design/
https://fa.peymankianiarchitects.com/hotel-design/
https://dnetcable.com/
https://masterjanebi.com/
https://petok.ir/
https://tabagt.com/
https://kordloustudio.com/
https://cryptocurrencypriceslist.com/
https://myphone.ir/
https://phonut.ir/
https://myphonemag.ir/
https://myphonemag.com/
https://shimionline.com/
https://localcafe.ir/
https://creativegroup.ir/
https://shima.media/
https://1sara.com/
https://yeksara.com/
https://mohajersho.com/
https://ockala.com/
https://rooztek.com/
https://xn--ghbega.com/
https://xn--mgbya7fs6a.com/
https://xn--mgbuf52d.com/
https://www.myphonemag.com/
https://spaceexplored.ir/
https://instagramtelegram.ir/
https://dronedj.ir/
https://9to5google.ir/
https://electrekmag.ir/
https://hamsar-magazine.ir/
https://androidpolis.ir/
https://cryptonewsmag.ir/
دریچه بازدید
دریچه بازدید
دریچه بازدید داکت اسپلیت
دریچه بازدید داکت اسپلیت
خرید دریچه بازدید
خرید دریچه بازدید
دریچه داکت اسپلیت
دریچه داکت اسپلیت
دریچه سقفی
دریچه سقفی
دریچه فن کویل
دریچه فن کویل
دریچه زیر فن کویل
دریچه زیر فن کویل
دریچه اسلوت
دریچه اسلوت
دریچه اسلات
دریچه اسلات
دریچه کولر
دریچه کولر
کلاهک دودکش
کلاهک دودکش
کلاهک دودکش
کلاهک دودکش
کلاهک کلبه ای
کلاهک کلبه ای
لوله فلکسی
لوله فلکسی
لوله فلکسی
لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
قیمت لوله فلکسی
قیمت لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
پلنیوم باکس
پلنیوم باکس
کانال باکس
کانال باکس
پلنیوم باکس کانال
پلنیوم باکس کانال
خانه هوشمند
خانه هوشمند
هایک ویژن
هایک ویژن
تیشرت مردانه
تیشرت مردانه
خرید تیشرت مردانه
خرید تیشرت مردانه
قیمت تیشرت مردانه
قیمت تیشرت مردانه
خرید اینترنتی تیشرت مردانه
خرید اینترنتی تیشرت مردانه
تی شرت مردانه زئوس
تی شرت مردانه زئوس
پرچم ساحلی
پرچم ساحلی
پرچم بادبانی
پرچم بادبانی
سقف کاذب
سقف کاذب
اجرای سقف کاذب
اجرای سقف کاذب
قیمت سقف کاذب
قیمت سقف کاذب
سقف کناف
سقف کناف
اجرای کناف سقف
اجرای کناف سقف
قیمت کناف سقف
قیمت کناف سقف
https://rssmag.ir/

https://iranarzdigital.com/kucoin/

صرافی کوکوین(Kucoin) یکی از بستر های خرید و فروش ارز دیجیتال می باشد. مخاطبان این فرصت را دارند تا به آسانی‌ بدون هیچ چالشی در این صرافی کار کنند و مبادرت به خرید و فروش ارز نمایند. این نوع صرافی یک صرافی معروف در صنعت ارز دیجیتال می باشد.

https://iranarzdigital.com/coinex-exchange/
یا تا به حال به معاملات ارز دیجیتال در صرافی کوینکس Coinex Exchange فکر کرده اید؟ چقدر با صرافی کوینکس آشنایی دارید؟ در چند سال اخیر کاربران زیادی در کشورهای مختلف به دنبال سرمایه گذاری های مطلوب و ایمن هستند. ایمن ترین راه برای سرمایه گذاری کدام است؟

جستجو

No Result
View All Result

تازه ترین خبرها

  • بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی پروژه نفتی 3 میلیارد دلاری • خبرگزاری رکنا
  • عکس های منتشر نشده دوران انقلاب
  • بدشانسی دست از سر مجتبی حسینی برنمی‌دارد
  • بهره برداری و راه اندازی عملیات اجرایی یک پروژه نفتی 3 میلیارد دلاری
  • افزایش تانکرهای روسی

آرشیو

  • بهمن و اسفند 1401
  • دی و بهمن 1401
  • آذر و دی 1401
  • آبان و آذر 1401
  • مهر و آبان 1401
  • شهریور و مهر 1401
  • مرداد و شهریور 1401
  • تیر و مرداد 1401
  • خرداد و تیر 1401
  • اردیبهشت و خرداد 1401
  • فروردین و اردیبهشت 1401
  • اسفند و فروردین 1400
  • بهمن و اسفند 1400
  • دی و بهمن 1400
  • آذر و دی 1400
  • آبان و آذر 1400
  • مهر و آبان 1400
  • شهریور و مهر 1400

Sitemap

دسته‌ها

  • اجتماعی
  • اخبار اقتصادی روز
  • اخبار سیاسی روز
  • اخبار ورزشی امروز
  • دسته‌بندی نشده
  • سایر

تبلیغات

خرید بک لینک
خرید رپورتاژ آگهی

  • About
  • advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact Us

© 2021 absnews - اخبار سیاسی اقتصادی فرهنگی هنری ورزشی ای بی اس نیوز.

No Result
View All Result
  • اخبار روز سیاسی، اقتصادی و ورزشی ایران و جهان
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • قطره

© 2021 absnews - اخبار سیاسی اقتصادی فرهنگی هنری ورزشی ای بی اس نیوز.