به گزارش ایلنا، غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک در این نشست سالانه ضمن خیرمقدم به وزیر ورزش و تجلیل از شهدای این ایام خاص از جمله حاج قاسم سلیمانی و سید رضی موسوی گفت: ورزش کشور مدیون این ایام است. دیدگاه های ارزشمند مرحوم صفارزاده و همه. ما باید سعی کنیم این دیدگاه ها را کم نکنیم. مجمع امروز اولین مجلس بدون حضور محمود خسروی وفا است که در حال برگزاری جلسه است، با این حال از زحمات ایشان در این سال ها قدردانی می کنم. من وظیفه دارم از زحمات همکارانم از بازی های پارالمپیک، وزارت ورزش، روسای فدراسیون ها، مربیان و ورزشکاران تشکر کنم، رویداد بزرگ هانگژو حاصل تلاش همه بود.
وی افزود: شرایط سختی را در دوره جدید تجربه کرده ایم. ورزش کشور دو سال است که در بن بست به سر می برد و وضعیت ثابتی ندارد که این موضوع بر کمیته پارالمپیک تاثیر گذاشته است. شرایط ما از نظر بودجه در سال 1401 مناسب نبود، بودجه جاری ما در سال گذشته 119 میلیارد بود که 113 میلیارد تومان آن را دریافت کردیم، ضمن اینکه اردوهای پاراآسیایی، سهمیه مسابقات قهرمانی و برنامه های جاری را داشتیم. امسال با تلاش های فراوان این رقم به 226 میلیارد رسید. تنها برای بازی های پاراآسیایی هانگژو نزدیک به 300 میلیارد هزینه در نظر گرفته شده بود.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: تعدادی از ورزشکاران یا خداحافظی کرده اند یا مهاجرت کرده اند یا کلاسشان عوض شده است. به همین دلیل 36 مدال طلا و کسب عنوان سوم یا کمتر را پیش بینی می کردیم. با این حال سیاست دقیق و منطقی تدوین شد، مدیریت خوبی از سوی فدراسیون ها انجام شد، ورزشکاران تلاش زیادی کردند و در نهایت عنایت الهی شامل حال کاروان شد که نتیجه ای منحصر به فرد و تاریخی را رقم زد.
وی گفت: ورزش ایران در بازی های آسیایی تهران تنها یک بار در سال 1354 به مقام دوم رسید که مدال های تیمی بر اساس تعداد نفرات محاسبه می شد اما این وضعیت در هانگژو وجود نداشت و با تلاش، برنامه ریزی و تدبیر این نتیجه حاصل شد. . حتی یک نفر اضافه هم در کاروان نبود. در جلسات مختلف نظرات خوبی درباره عملکرد ایران مطرح شد، از جمله نماینده هند گفت که رئیس کمیته پارالمپیک آن کشور درخواست بررسی برنامه های ایران برای کسب مقام دوم را داشته است.
کارگری تاکید کرد: ساختار کمیته پارالمپیک در شورای اجرایی تصویب شد اما نیاز به تصویب مجمع نیز دارد. البته باید به تایید سازمان اداری و استخدامی کشور برسد. بنابراین معتقدیم ابتدا باید در این سازمان بررسی شود و در صورت نیاز به تغییرات در هیئت مدیره بررسی شود.
وی افزود: مهمترین موضوع ما در سال آینده بازی های پارالمپیک پاریس خواهد بود. طبق بررسی ها از نظر فنی شرایط مساعدی نداریم. در نتیجه استراتژی اصلی ما برای این دوره تمرکز بر کسب طلا و مدال و تمرکز بر کیفیت و همچنین اولویت بندی رشته هاست. روش های مناسب انتخاب مربیان، نوع نگاه به شرایط فنی، اجرای وظایف جدید از نظر روانشناسی و تغذیه از عناصری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
کارگری گفت: در بازی های پارا آسیایی جوانان بحرین قهرمان شدیم در حالی که چین در بازی ها حضور نداشت. اگر چین به تاشکند بیاید، وضعیت متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، ازبکستان به عنوان کشور میزبان، گام های زیادی برای رسیدن به موفقیت برداشته است.
رئیس کمیته پارالمپیک گفت: در مورد بازی های پاراآسیایی 2026 تصور ما این است که ژاپن برای حذف ایران و پیوستن به ایران دو رشته مدال آور ما را از فهرست بازی ها حذف کرده و احتمالاً اقدامات دیگری لازم خواهد بود در حالی که میزبان و از شرایط اقامت بهره مند خواهند شد. شرایط ما برای سه رویداد پیش رو بسیار سخت است بنابراین از وزیر ورزش می خواهیم حمایت های خود را افزایش دهد. استعدادیابی از دیگر پروژه های ما برای سال آینده است. ما نیاز به کشف و پرورش استعدادهای جدید داریم. در نظر داریم ورزش پیشکسوتان جبهه مقاومت را راه اندازی کنیم که هزینه زیادی برای آن نمی کنیم و سایر ادارات به ما کمک خواهند کرد. طرح یاران سلیمانی را هم داریم که باید آن را دنبال کنیم.
وی تاکید کرد: برای بازی های پارالمپیک پاریس بودجه مستقل و مشخصی درخواست کرده ایم. همچنین می خواهیم ردیف بودجه مشخصی برای آکادمی پارالمپیک داشته باشیم. همچنین ردیف بودجه را درخواست کردیم تا فدراسیون های تابعه از وزارت ورزش بودجه دریافت کنند. مشکل دیگر مربوط به بخش زنان است که جای بررسی دقیق تری دارد.
رکنا نیوز