به چای کیسه ای دست نزنید / خطراتی که در کمین هستند
پلاستیک هایی که قرن ها طول می کشد تا در طبیعت تجزیه شوند، می توانند به ذرات یک میکرومتری و پنج میلی متری تجزیه شوند و به میکروپلاستیک تبدیل شوند.
نتایج یک مطالعه مشابه در هلند که در ماه مارس سال جاری (2022) به اشتراک گذاشته شد، نشان داد که میکروپلاستیک برای اولین بار در خون انسان یافت شده است. در این مطالعه، پلاستیک PET (پلی اتیلن ترفتالات) که به طور گسترده در بطری های نوشیدنی، بسته بندی مواد غذایی و تولید پوشاک استفاده می شود، پلی استایرن مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی و محصولات خانگی و پلی اتیلن مورد استفاده در کیسه های پلاستیکی در نمونه های خون شناسایی شده است.
این محقق همچنین تحقیقاتی در مورد انتقال این ذرات از چای کیسه ای به آب جوش انجام داده است. وی گفت: حداقل 13 هزار ذره میکروپلاستیک از چای کیسه ای وارد آب جوشیده ای می شود که می نوشیم.
وی افزود: با تکنیکی که در مطالعه خود استفاده کردم، میتوان ذرات میکروپلاستیک را تا اندازه سه میکرومتر شناسایی کرد، به عبارتی میتوان گفت حدود 13 هزار میکروپلاستیک بین سه میکرومتر تا پنج میلیمتر وارد چای میشود.
این محقق با تاکید بر اینکه هیچ یک از خواص پلاستیک ها حتی در صورت شکسته شدن به قطعات کوچک تغییر نمی کند، گفت: بلعیدن یا تماس با میکروپلاستیک ها باعث ایجاد اثرات سمی می شود.
وی همچنین استفاده از نیم چای را به جای چای کیسه ای توصیه کرد و افزود: مصرف کنندگان بهتر است به دنبال محصولاتی باشند که بسته بندی زیادی ندارند.