اخبار اقتصادی روز

به صورت نقدی به بندهایی از لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رصد وزارت اقتصاد و مجلس نشان می دهد در بهار سال آینده لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس بررسی و تصویب می شود، این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند برخی مواد این لایحه مورد انتقاد جدی قرار خواهد گرفت.

یکی از نکاتی که به نظر می رسد در این لایحه مورد توجه قرار گیرد، اخذ مالیات از مناطق آزاد است. اما نکته جالب توجه برخی کارشناسان این است که دیدگاه وزارت اقتصاد در ماده 140 لایحه مالیات های مستقیم بر این اصل استوار است که معافیت مالیاتی شرکت های فعال در مناطق آزاد طی 20 سال از تاریخ منطقه شروع به کار می کند. ، تکیه

بر اساس این مصوبه پیشنهادی، معافیت مالیاتی در سه دسته از مناطق آزاد لغو می شود که به معنای ابطال ماده 13 قانون مناطق آزاد است. طبق این قانون، مناطق آزاد نسل اول که شامل کیش، قشم و چابهار می شود، دیگر از معافیت مالیاتی برخوردار نخواهند شد، یعنی نیازی به جذب سرمایه گذار جدید نیست که برای مناطق آزاد نسل دوم حائز اهمیت است. یعنی انزلی، ارس و اروند حداکثر تا دو سال دیگر خواهد بود و منطقه آزاد ماکو تا 10 سال دیگر از معافیت مالیاتی برخوردار خواهد شد.

این در حالی است که تاکنون تصمیم گرفته شده است با محاسبه معافیت 20 ساله از لحظه تاسیس شرکت ها در مناطق آزاد، آن را عامل تشویقی برای سرمایه گذاری های جدید در مناطق آزاد، مناطق آزاد و همچنین برای جذابیت سرمایه گذاری در این مناطق. مناطق. صبر کن

برخورد دوگانه در طرح اصلاح قانون مالیات های مستقیم

گفتنی است یکی از نکات مورد انتقاد کارشناسان در لایحه قانون مالیات های مستقیم رفتار دوگانه در خصوص حفظ برخی معافیت های مالیاتی و از سوی دیگر حذف برخی معافیت های مالیاتی دیگر است.

به عنوان مثال وزارت اقتصاد در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم تصمیم گرفت معافیت مالیاتی مناطق آزاد را لغو کند. به عنوان مثال این معافیت برای مشاغل دانش بنیان با وجود گذشت بیش از 13 سال تغییر نکرده است. از زمان ابلاغ این قانون

از سوی دیگر باید توجه داشت که حتی اگر بنا به دلایلی قصد اخذ مالیات در مناطق آزاد وجود داشته باشد، باید توجه داشت که تصویب چنین قانونی قطعاً از جذابیت مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذاری می کاهد.

بر این اساس لازم است مالیات ها به صورت پلکانی و تعدیلی افزایش یابد تا سرمایه گذاران در مناطق آزاد حداقل شوک کمتری داشته باشند و حذف این معافیت ها منجر به خروج سرمایه از این مناطق نشود.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *