09:07 – 09 مهر 1403
اردکانی مدیرعامل شرکت آپوای در استان تهران گفت: تا پایان سال با بهره برداری از شش تصفیه خانه جدید، سالانه حدود 113 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید فاضلاب استان تهران اضافه می شود و به حجم این پروژه افزایش می یابد و ظرفیت تولید فاضلاب استان تهران به 660 میلیون مترمکعب در سال می رسد.
وی می گوید: در حال حاضر 31 واحد تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت بیش از 547 میلیون مترمکعب سالانه در استان تهران در حال فعالیت است و پس از جمع آوری و تصفیه فاضلاب صددرصد محیط زیست و جامعه را تهدید می کند. فرآوری شده است و می توان از آن در صنایع تولیدی و کشاورزی استفاده کرد.
اردکانی به یکسان سازی قوانین در خصوص استفاده از پساب اشاره کرد و افزود: در قانون هفتم آن دسته از مراکز و مؤسساتی که از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده می کنند با مبنای استفاده از پساب جرم انگاری شده است.
مدیرکل آبفای استان تهران با بیان اینکه صنایع این استان در تلاش هستند تا شبکه و امکانات لازم برای بهره مندی از پساب را ایجاد کنند، افزود: اگر مبنای استفاده از پساب برای صنایع مهیا باشد اما از استفاده از پساب خودداری می کنند. . فاضلاب طبق قانون باید آب را به قیمت نهایی و آزاد بخرند که چند برابر قیمت فاضلاب خواهد بود.
وی گفت: هشدارهای لازم به صنایع داده شد و برخی از صنایع متعهد شدند و زیرساخت های بهره مندی از پساب را فراهم کردند، مانند پالایشگاه نفت تهران که آب مصرفی دستگاه های سرمایشی را از پساب تولیدی این استان تامین می کند.
به گفته وی، بر اساس برنامه ریزی های برنامه هفتم، کل استان تهران تحت پوشش سرویس های بهداشتی جمع آوری و تصفیه فاضلاب قرار می گیرد. در حال حاضر حدود 450 میلیون مترمکعب فاضلاب در تهران تولید می شود که عمدتاً در کشاورزی مصرف می شود و 15 مگاوات برق از تصفیه خانه فاضلاب تولید و به شبکه سراسری برق متصل می شود. در استان تهران چرخه تصفیه فاضلاب در مقاطع مایع، لجن و بیوگاز با بکارگیری بالاترین سطح فناوری تکمیل شده است.