یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

بهره برداری از 2 طرح صیادی در خوزستان در دهه فجر / خوزستان رتبه سوم تولید ماهی را در کشور دارد.

ای بی اس نیوز/خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان از اجرای دو طرح ملی و استانی در حوزه آبزی پروری و شیلات در استان خبر داد و گفت: پروژه ملی بندر صیادی ابوخدیر شادگان و تکمیل فاز 2 برق شهید احمدیان خرمشهر. شبکه عرضه مجتمع آبگرم پرورش ماهی در دهه فجر افتتاح می شود.

مرتضی سوری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه استان خوزستان با داشتن عناصر و مولفه های تولید آبزیان، شرایط اقلیمی مناسب و فرهنگ پرورش و مصرف آبزیان به عنوان یکی از قطب های صیادی کشور به شمار می رود، اظهار کرد: استان خوزستان با توجه به شرایط آبزیان و پرورش آبزیان و پرورش و مصرف آبزیان به عنوان یکی از قطب های صیادی کشور به شمار می رود. بستر مناسب برای پرورش گونه های ماهیان سردآبی، ماهیان گرم آبی، میگو، ماهیان آب شور (دریایی)، ماهیان خاویاری و سایر گونه های آبزی مهمترین قابلیت های استان را تشکیل می دهند.

وی افزود: امکان پرورش ماهیان دریایی در قفس در آبهای ساحلی، پتانسیل تولید بیش از 50 هزار تن میگوی پرورشی در مناطق شناسایی شده و مستعد استان، تکثیر موفق برخی از ماهیان دریایی از جمله ساقه، هامور، سابیتی و باس دریایی، توانایی استفاده بهینه از آنها. 550 هزار هکتار طرح اراضی ارشاد عالی و وجود 6 مجتمع بزرگ آبزی پروری بخشی از توانمندی های استان در حوزه صنایع شیلاتی است.

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: استان خوزستان در تولید ماهی رتبه سوم کشوری و در صید آبزیان رتبه چهارم و در تولید آبزیان در منابع آب ملی رتبه دوم را دارد.

سوری تولید 5 تن ماهی باس را در قفس در بحرکان هندیجان برشمرد و خاطرنشان کرد: موفقیت در طرح آزمایشی تولید ماهیان دریایی در قفس توسط بخش خصوصی امکان گسترش و توسعه آبزی پروری فراساحلی را فراهم می کند.

وی تخصیص تسهیلات بانکی کم بهره با بازپرداخت بلندمدت، تعویق و بخشودگی سود و جرایم بانکی، کنترل ورود آلاینده ها را از جمله اقدامات موثر در راستای حمایت از تولید، انتخاب و ارتقای فناوری های بهره برداری از منابع آب عنوان کرد. ورود به مناطق ماهیگیری و تامین اعتبار برای جبران تلفات منابع. آلاینده ها و تخصیص آنها به شیلات برای بهبود منابع دانش

مدیرکل شیلات خوزستان حفظ مقدار صید در سطح فعلی و یا گاه کاهش آن در موارد صید بی رویه و کمک به احیاء، بازسازی و تقویت ذخایر مهم است. وی گفت: پرورش میگو و ماهیان دریایی از طریق ایجاد یا بهبود زیرساخت ها با تاکید بر اقتصاد دریا محور و همچنین اتخاذ مدیریت صحیح در پرورش میگو، ماهیان خاویاری در شهرهای شمالی استان، توسعه پرورش ماهی گرمسیری با استفاده از روش های نوین، ایجاد تنوع گونه ای، ارتقای کیفیت تغذیه و فرآوری آبزیان، استفاده از ظرفیت آب های نامتعارف (رودخانه های کشاورزی)، توسعه پرورش ماهی در غار، پرورش ماهی در قفس فراساحلی و مخازن سد در استان از مهمترین برنامه های توسعه آبزی پروری است. در استان .

سوری یادآور شد: سرانه مصرف ماهی در خوزستان نزدیک به میانگین جهانی است. بنابراین سرانه مصرف ماهی در دنیا برای هر نفر 20.2 کیلوگرم در سال است که این میزان در استان خوزستان 18.3 کیلوگرم است و طی سال گذشته 29 هزار و 340 تن ماهی پرورشی و دریایی از استان صادر شده است. به کشورهای همسایه که بیش از 124 میلیون دلار ارزآوری داشته و طی 9 ماهه امسال صادرات محصولات شیلاتی به کشورهای همسایه 25 هزار تن اعلام شده است.

وی از بهره برداری پروژه ملی بندر ماهیگیری شادگان ابوخزیر و تکمیل فاز 2 شبکه برق رسانی مجتمع آبگرم پرورش ماهی شهید احمدیان خرمشهر در دهه مبارک فجر خبر داد و افزود: بندر ابوخضر شادگان علاوه بر گردشگری بودن. جاذبه گردشگری بندر، خدمات گسترده ای را به کشتی های ماهیگیری و سایر اپراتورهای ماهیگیری و گردشگران ارائه می دهد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *