بهره برداری از پروژه های مهم اقتصادی در سفر رئیس جمهور به عراق
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در ششمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق گفت: امروز ما وارثان پیوندهای عمیق تمدنی ایران و عراق. » سفره جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید حامی مردم عراق و عشایر آنها بود. ما به دنبال عراقی قدرتمند و مستقل هستیم و معتقدیم این تنها موضوعی است که می تواند امنیت جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند.
وی افزود: ریختن خون ایرانیان و عراقی ها در کنار یکدیگر نشان از وحدت دارد. » توسعه روابط با عراق یکی از رویکردهای مهم جمهوری اسلامی ایران است. حل مشکلات موجود می تواند توسعه روابط را تسریع کند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه ظرفیت های زیادی برای توسعه روابط از جمله اقتصادی بین دو کشور به منظور ارتقای بیشتر سطح زندگی و رفاه دو ملت وجود دارد، گفت: با توجه به پیشرفت علمی ایران در در زمینه های مختلف امکان همکاری های مختلف وجود دارد. از جمله توانمندی ها می توان به صادرات خدمات فنی مهندسی ایران در زمینه های سدسازی، ساختمان سازی و … اشاره کرد. برای این کار باید مشکلات را حل کنید. از جمله این مشکلات می توان به مطالبات شرکت های ایرانی از طرف عراقی اشاره کرد.
توانایی شرکت های ایرانی در توسعه زیرساخت های عراق
خاندوزی با تاکید بر اینکه توانمندی های شرکت های ایرانی نقش مهمی در توسعه زیرساخت های عراق داشته و می تواند نقش بیشتری داشته باشد. شرکتهای ایرانی در زمینههای پزشکی، کشاورزی، ساختمانی، لیزر و سایر زمینهها از جمله از توانمندیهای آنها میتوان برای توسعه همکاریهای دو کشور استفاده کرد.
وی ادامه داد: از مهمترین شبکه های ریلی می توان به خشروی، خانقین و بغداد و همچنین شلمچه در بصره اشاره کرد. در مورد راه آهن شلمچه بصره توافق صورت گرفته و پروژه در مسیر درست قرار دارد، اما همچنان مشکلاتی مانند پاکسازی مین وجود دارد که باید با کمک هر دو کشور حل شود.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه دانش فعالان اقتصادی دو کشور از جمله تجار دو کشور می تواند منجر به توسعه روابط بخش خصوصی بین دو کشور شود، گفت: یکی از راه حل های طرح سرمایه گذاری مشترک برای دو کشور است. احداث شهرک صنعتی مشترک که از توافقات قبلی اجلاس است. زمین برای این کار توسط دولت عراق اختصاص داده شده است و ما درخواست توسعه زیرساخت های لازم را داریم.
توسعه روابط تجاری دو کشور به میزان 20 میلیارد دلار را هدف گذاری کنید
خاندوزی خاطرنشان کرد: در ششمین اجلاس تمرکز بر توسعه روابط تجاری با 20 میلیارد دلار بود. این موضوع نیازمند نظام حقوقی مناسب، همکاری گمرکی، تقویت مکانیزم پرداخت مطمئن و… است. در زمینه استانداردها، امضای قرارداد همکاری الزامی است. سازمان استاندارد ایران پیش نویس لازم را ارسال کرده اما هنوز پاسخی از طرف عراقی دریافت نکرده است. در راستای توسعه نجاری، سازمان توسعه تجارت پیشنهاد معرفی تجار و کالاهای صادراتی عراقی را داده است تا در ماه های آینده نشستی مشترک برگزار کنیم.
وی توافقات انجام شده و تعیین شده در کمیسیون های تخصصی طی دو روز گذشته را می تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور دانست و گفت: همچنین تفاهم نامه های همکاری مهمی بین دو کشور تنظیم شده است که ارائه خواهد شد. در سفر بعدی رئیس جمهور به عراق. امضاها خواهد رسید.
آماده سازی پروژه های مهم اقتصادی جهت بهره برداری در سفر مقامات ارشد دو کشور
وزیر اقتصاد افزود: ششمین دور نشست کمیسیون مشترک ایران و عراق با همگرایی قوی دو کشور به پایان رسید. گام عملیاتی بسیار مهمی برای انعقاد توافقات دور قبلی اجلاس برداشته شده است. برای اینکه بتوانیم از دستاوردهای مهم اقتصادی در نشست مشترک مقامات ارشد دو کشور بهره برداری کنیم، توافقات خوبی حاصل شد. بر این اساس شش کمیسیون تخصصی بین کارشناسان دو کشور تشکیل و موارد مختلف را بررسی کردند.
پیش بینی وزیر بازرگانی عراق از اجرای پروژه های مشترک
اثیر داود سلمان وزیر بازرگانی عراق نیز در این نشست گفت: روابط دو کشور ایران و عراق عمیق است. ظرفیت خوبی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد. منافع مشترک و روابط اجتماعی قوی بین دو کشور به این موارد اضافه شده است. همه این موارد دلایلی برای توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور است.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم پروژه های مشترک تخصصی در دو کشور ایجاد کنیم. امیدواریم این پروژه ها با کمک نهادهای ایرانی و عراقی و به ویژه فعالیت های بخش خصوصی به خوبی اجرا شود. امیدواریم سطح روابط تجاری دو کشور در حد مطلوب هر دو کشور افزایش یابد. در این راستا، شایسته است سیاست های مشابه دو کشور برجسته شود.
نشست مشترک وزیران عراقی و تجار ایرانی برای حل چالش های تجاری
اثیر داود با اشاره به اینکه ایران دومین شریک تجاری عراق است، گفت: برنامه دولت فعلی عراق بازگشایی زمینه های همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از توانمندی های دو کشور است. ما با بازرگانان بخش خصوصی ایران جلساتی خواهیم داشت و به صحبت های آنها گوش خواهیم داد. ما با وزیر و معاون اول رئیس جمهور توافق کردیم که یک تاجر ایرانی با توجه به این سازوکار بتواند وارد بازار عراق شود.
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا شرایط را برای سرمایه گذاری در عراق فراهم کنیم. در عراق شاهد ساخت و ساز و نوسازی مسکونی هستیم و ایران باید در این کار سهیم باشد. در این زمینه توافق نامه ای امضا شده است. ما امیدواریم بتوانیم از یک شریک قوی در این زمینه دعوت کنیم. نحوه کار ما مشخص است و فقط از نظر عملکرد می خواهیم هماهنگ باشیم.
مقدمات فصل ششم
فخری رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی ایران نیز در ششمین نشست کمیسیون مشترک ایران و عراق گفت: در یک سال گذشته شاهد نتایج مثبتی در حوزه بازرگانی، خدمات فنی و مهندسی بوده ایم که از جمله نتایج آن بود. از جلسه سال گذشته از جمله موارد مورد توافق طرفین در نشست قبلی، پروژه شهرک صنعتی مشترک و شروع پروژه راه آهن شلمچه – بصره بود.
وی افزود: در جلسه کمیسیون مشترک فعلی که مقدمات آن از سه ماه پیش آغاز شده بود، طرفین ضمن بررسی و تبادل نظر در مورد موضوعات مختلف بحث و تبادل نظر کردند. موارد در شش کمیته تخصصی مورد بررسی و توافق قرار گرفت.
absnews