14:13 – 19 سپتامبر 1403
عیسی بذرزاده سخنگوی صنعت آب در نشست خبری گفت: وزارت نیرو اجرای برنامه هفتم را آغاز کرده و آیین نامه ها و دستورالعمل های آن در حال تهیه است. رفع عدم تعادل آب و بهبود فضای کسب و کار برای صنعت از مهم ترین برنامه های وزیر نیرو است. اگر آب را دو سطح تامین و مصرف در نظر بگیریم، بخش تامین از دو بخش آب معمولی و غیر متعارف تشکیل شده است که آب معمولی شامل آب های سطحی و زیرزمینی و آب های غیرمتعارف شامل فاضلاب و آب دریا می شود. مصرف شامل بخشهای کشاورزی، شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نیز میشود که البته نیازهای محیطزیست هستند و اگرچه در ردیف مصرف آب قرار نمیگیرند، اما در این بخش قرار دارند.
بذرزاده تصریح کرد: بهبود شرایط کسب و کار صنعت شامل مجموعه ای از اقدامات غیرساختاری است. این امر شامل تقویت منابع انسانی برای نهادینه سازی، اصلاح ساختار اقتصادی، بهبود استانداردها و به کارگیری روش ها و فناوری های جدید است. در مجموع، هدف از اقدامات ساختاری و غیرساختاری تنظیم مقررات است که به طور برجسته در برنامه وزیر نیرو آمده است. زیرا استفاده از روش های کم هزینه و غیر ساختاری منجر به پیشرفت های قابل توجهی می شود.
به گفته سخنگوی رسمی صنعت آب، تمرکز بر الگوی کشاورزی عمودی و توسعه کشاورزی به جای توسعه افقی یکی از مهمترین اقدامات غیرساختاری در مسیر بهبود عملکرد است. در این راستا برنامه های وزیر نیرو با برنامه هفتم، سند امنیت غذایی، نقشه راه آب و سایر اسناد بالادستی کاملا منطبق است.
وی به تشریح برخی مفاد برنامه هفتم توسعه مربوط به وزارت نیرو پرداخت و گفت: بر اساس جدول شماره 7 ماده 37 برنامه هفتم، هدف گذاری شده بود تا 15 میلیارد مترمکعب عدم تعادل آب در پایان سال جبران شود. سال پنجم این میزان طی 10 سال به 30 میلیارد می رسد که مطابق با سند امنیت غذایی و نقشه راه است و همه دستگاه های حاکمه بر افق جبران سطح آب در پایان برنامه پنج ساله توافق دارند.
سخنگوی رسمی صنعت آب تصریح کرد: همچنین تعداد تامین آب از منابع غیر متعارف تا پایان برنامه هفتم 1.77 و تامین آب زیرزمینی 36.7 است؛ بنابراین توافق خوبی در مورد کاهش فشار بر منابع آب زیرزمینی و استفاده بیشتر از آب های نامتعارف وجود دارد.
سدهای کشور 50 درصد پر شده است.
سخنگوی صنعت آب با ارائه گزارشی از میزان بارندگی و وسعت مخازن سدهای کشور گفت: میانگین بارندگی کشور تاکنون به 250 میلی متر رسیده که 2 درصد بهتر از میانگین بلندمدت است. دوره ترم.
وی افزود: البته باید توجه داشت که میانگین کشوری معیار خوبی نیست و باید مسائل آب را در سطح محلی بررسی کنیم. زیرا بارش های خوب در مناطق جنوبی سیستان برای مشهد و تهران مناسب نیست.
بوذرزاده با بیان اینکه 10 استان کشور کمتر از حد معمول بارندگی داشته اند، گفت: خراسان رضوی، تهران و البرز از جمله استان هایی هستند که بارندگی کمتری داشته اند، اما وزارت نیرو با کمک شهروندان در مدیریت، آب مورد نیاز را تامین می کند. . مصرف
سخنگوی رسمی صنعت آب از پر بودن حدود 50 درصدی سدهای کشور خبر داد و اظهار داشت: میزان آب ورودی به سدهای کشور 41 میلیارد و 450 میلیون مترمکعب و میزان آب خروجی از سدها 37 میلیارد و 570 است. متر مکعب
به گفته بوذرزاده میزان پرشدن 13 سد در حوزه آبخیز ارومیه 20 درصد است که نسبت به سال گذشته 26 درصد بهبود یافته است. در مجموع 5 سد تهران با ظرفیت 535 میلیون مترمکعب آب 28 درصد پر است که نسبت به سال گذشته 24 درصد بهتر است.
وی گفت: وضعیت سد دوستی خراسان رضوی نسبت به گذشته بهتر است اما 15 درصد پر است. سدهای آبشار کارون نیز وضعیتی مشابه سال گذشته دارد. سد دیز 12 درصد پرتر از سال قبل است و سد کرخا با 53 درصد پر بودن وضعیت نسبتاً خوبی دارد.
سخنگوی رسمی صنعت آب با اشاره به وضعیت سدهای استان سیستان و بلوچستان گفت: نیمی از چاه های سیستان با ضریب پر شدن 17 درصد نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارند و سدهای جنوب این استان نیز وضعیت بهتری دارند. استان در شرایط خوبی هستند. همچنین 97% به لطف بارندگی خوب کامل شده است.