اخبار اقتصادی روز

بزرگی مناطق آزاد حاصل کار غیر کارشناسی است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: بافت مناطق آزاد از نظر وسعت و تشکیل مناطق کاری غیر کارشناسی مناسب نیست، بسیاری از مناطق مصوب با تصمیمات غیر کارشناسی توسعه یافتند.

علی زارعی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما وی گفت: مناطق آزاد بدون تامین زیرساخت های لازم در این مناطق ایجاد شد و زیرساخت هایی مانند راه دسترسی، بنادر، جاده، نیروگاه، آب و امکانات لازم برای توسعه و جذب سرمایه گذار فراهم نشده است.

رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد اروند گفت: چالش مهم دیگر مناطق آزاد در فرآیندهای پیچیده اداری است که برای صدور مجوز و فعالیت اقتصادی سرمایه گذاران در مناطق وجود دارد که ناشی از تعدد است. از قوانین و گاهی متناقض. قوانین

آقای زارعی افزود: از ابتدای تاسیس مناطق آزاد و تصویب قانون مناطق آزاد تاکنون بیش از 180 قانون مغایر با اهداف اولیه مناطق تصویب شده است که تقریبا هدف اولیه مناطق را زیر سوال برده است. . عدم هماهنگی بین نهادهای اجرایی و نبود مدیریت یکپارچه باعث سردرگمی سرمایه گذاران می شود.

رئیس هیئت آزاد منطقه اروند گفت: ساختار سازمانی غیر بومی و نامناسب یکی دیگر از چالش های منطقه است. در مناطق آزاد ساختار یکسانی برای تمامی مناطق تصویب شده و چارت سازمانی تمامی مناطق یکسان است که با ماهیت، اهداف و کاربری مناطق مغایرت دارد. مثلا منطقه آزاد کیش که یکی از اصلی ترین فعالیت های آن گردشگری و جذب توریست است اما در اروند اینطور نیست.

زارعی افزود: ساختار سازمانی بر اساس مناطق بومی نیست. یکی از مهم ترین مشکلات دیگر، تضعیف دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد است، زیرا در کشورهای دیگر که تجربیات موفقی در زمینه مناطق آزاد داشته اند، به دلیل اهمیت این مناطق، وزیر مناطق آزاد دارند. مناطق اما در کشور ما اینگونه نیست و دبیرخانه زیر نظر وزارت اقتصاد فعالیت می کند. این باعث تضعیف دبیرخانه شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: از مناطق آزاد به خوبی استفاده نکرده‌ایم و رویکرد دولت‌ها نسبت به مناطق آزاد تاکنون منسجم نبوده است و قطعا دولت‌ها می‌توانند با رویکرد مثبت این امر را توسعه دهند. و اگر بتوانند منطقه آزاد را به عنوان یک ظرفیت اقتصادی برای کمک در نظر بگیرند.

زارعی افزود: در دنیا مناطق آزاد به مناطق بسته و عاری از جمعیت گفته می شود تا بتوان آن ها را کنترل کرد، اما در ایران گاهی مناطقی به وسعت 400 هزار هکتار ایجاد کرده ایم که این موضوع را زیر سوال می برد. نیاز به ایجاد زیرساخت یا ساختار جمعیتی را در داخل منطقه آزاد قرار داده ایم، یعنی بخش زیادی از خدمات منطقه به سمت خدمات اجتماعی است و از هدف خود که فعالیت اقتصادی است فاصله می گیرد. یقیناً در جانمایی مناطق، بازنگری در چارچوب کارشناسی مناطق ضروری است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: چالش دیگر افزایش تعداد مناطق آزاد است. باید دید حوزه های فعلی چگونه عمل کردند و تا چه حد توانستیم به اهداف خود برسیم. بیش از 72 منطقه مصوب داریم که 48 مورد آن اجرایی شده است که شامل مناطق ویژه تجاری، صنعتی و اقتصادی و مناطق آزاد اقتصادی از جمله چابهار، قشم، کیش، اروند، ارس، ماکو و فرودگاه امام خمینی (ره) می‌شود. اهداف آموزش آن و موفقیت ماست و اگر موفق نشده ایم چرا باید بدون فعالیت و بدون مشاوره تخصصی چالش جدیدی ایجاد کنیم.

زارعی افزود: در مناطق آزاد نمونه بارز اقتصاد غیرنفتی را می توان دید. مناطق آزاد از دولت بودجه دریافت نمی کنند و بر منابع درآمدی خود که منابع درآمدی و برنامه های متفاوتی دارند تمرکز می کنند. بر اساس تصمیمات هیئت مدیره.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: مجوز صادر شده برای واردات کالاهای مسافری به مناطق آزاد کشور 400 میلیون است. تحت نظارت کلیه سازمان های نظارتی بوده و توسط قوانین گمرکی ثبت و وارد می شود.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد اروند گفت: تراز تجاری در مناطق آزاد مثبت شده است و افزایش تولید و رونق صادرات تاثیری بر آن نداشته است، به طوری که در طرح های سرمایه گذاری انجام شده است. در مناطق آزاد بسته به شرایط آن منطقه و به صورت ناشناس صادر می شد. موثر بود.

زارعی افزود: در منطقه آزاد اروند 136 بسته سرمایه گذاری را ادغام و به 5 زبان ترجمه کردیم و سفرهای کشوری زیادی را هماهنگ کردیم و طی رایزنی ها بسته ها را در اختیار سرمایه گذاران مختلف قرار دادیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: یکی از فعالیت های خوبی که در دو سال اخیر انجام شده تسهیل شرایط تجاری در مناطق آزاد بوده است. سعی کردیم امتیاز شاخص های فضای کسب و کار را در مناطق آزاد ارتقا دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *