اخبار اقتصادی روز

بزرگترین دغدغه جمشید مشایخی در روزهای پایانی عمرش


جمشید مشایخی هم به بیکاری همکارانش روی تخت بیمارستان فکر کرد و افسوس خورد که گاهی وقت انتقاد سازنده را هم نداریم.

شامگاه ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ مردم همچنان سر کار و در حال و هوای نوروزی بودند که خبر درگذشت جمشید مشایخی رسید.

جايگاه و تأثير هنري وي در فرهنگ و هنر كشور نيازي به يادآوري نيست، اما آنچه در اين نوشتار به آن توجه مي‌كنيم، دغدغه اين هنرمند براي همكارانش است.

مشایخی در سال های آخر عمرش چندین بار در بیمارستان بستری شد. در تابستان 1396، چند ماه قبل از سفر ابدی اش، مدتی در بیمارستان تحت مداوا قرار گرفت و هنرمندان زیادی در آن زمان به عیادت او رفتند.

او بدون هیچ مقاومتی مقابل دوربین موبایل ما حاضر شد و خواستار بهبود وضعیت معیشتی عموم مردم شد.

مشایخی در این روز گرم تابستان به فکر آینده همکارانش بود. همکاران جوان و پیشکسوت او.

او نگران بیکاری آنها بود و نمی دانست که هیولای کرونا چگونه مشکلات همکارانش را در چند سال آینده و سپس شرایط اجتماعی و اقتصادی را بدتر می کند.

حالا که نزدیک به 5 سال از آن دیدار می گذرد، بد نیست یک بار دیگر دغدغه این بازیگر را یادآوری کنیم:

“بسیاری از هنرمندان ما که واقعاً در تجارت هنری شناخته شده هستند بیکار هستند. دلیلش این است که باندها همه جا هستند. متأسفانه شرایطی وجود داشته است که ما نمی توانیم انتقاد سازنده داشته باشیم. آنها از من عصبانی هستند. من این کار را خواهم کرد. هنر را رها کنید و بروید اما واقعاً خیلی از بچه ها الان بیکار هستند ظاهر خوب نمی تواند تنها دلیل موفقیت باشد و اکنون زمان آن است که جوانان شایسته دور هم جمع شوند و همکاری کنند تا بتوانند این پادشاهی را نشان دهند و فقط مواظب باش جوان ها و بزرگ ترها را مقصر ندانیم چون همه ممکن است اشتباه کنند. من وظیفه دارم این حرف ها را بزنم تا کسانی باشند که این حرف ها را بشنوند و عمل کنند.”

مشایچی در آذرماه 1313 در تهران به دنیا آمد. وی دارای مدرک تحصیلی اول فرهنگ و هنر بود و فعالیت هنری خود را قبل از انقلاب اسلامی در سال 1336 با بازی در برنامه «وظیفه پزشک» آغاز کرد، در سال 1342 با فیلم کوتاه «پوست مار» مقابل دوربین رفت و دو سال بعد. بعدها با فیلم خشت و آینه وارد سینما شد.

این بازیگر پیشکسوت تاکنون در بیش از 90 فیلم سینمایی و 50 سریال سریال ایفای نقش کرده است.

مشایخی در طول فعالیت هنری خود دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر را برای فیلم های «کمال الملک» و «گل های داوودی» دریافت کرد.

او همچنین برای بازی در فیلم «بانوی من» در هفتمین جشن سالانه خانه سینما برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد و نامزد دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دوره جشنواره خانه سینما شد. و جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم “پدربزرگ” برنده جشنواره بین المللی فیلم پیونگ یانگ شد.

این هنرمند در ژانرها و سبک های مختلف در سینما و تلویزیون نقش های متفاوت و ماندگاری را ایفا کرده و با کارگردانان برتر در طول تاریخ سینما همکاری داشته است. از جمله آثاری که وی در آن ایفای نقش کرده است می توان در فیلم های «گاو»، «قیصر»، «شاهزاده احتجاب»، «سوتدلان»، «خانه عنکبوت»، «کمال الملک»، «گل های داوودی»، «آور» بازی کرد. “. «پدربزرگ»، «طلسم»، «سرب»، «روز واقعه»، «خانه روی آب»، «یک بوسه کوچک»، «جرم» و «سیزده 59» و مجموعه‌های «هزاردستان»، «قصه‌های مولوی» وی با تأکید بر «سلطان صاحبقران»، «امام علی (ع)»، «فلوان ها نمی میرند» و «حمد» تاکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *