سخنگوی شورای نگهبان در یادداشتی نوشت: تدبیری که چهل و پنج سال پیش تدوین کنندگان قانون اساسی متصور بودند، ثبات، صلابت و اقتدار نظام را بیش از پیش در معرض دید جهانیان قرار داده و بسیاری از آنان به رسمیت شناخته اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، هادی طحن نظیف، وکیل دادگستری و سخنگوی شورای نگهبان در یادداشتی در آستانه سالگرد تاسیس شورای نگهبان نوشت:
در شرایطی که مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره شورای اسلامی در حال برگزاری بود و مسئولان در تلاش برای تشکیل مجمع جدید شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری جدید بودند، اتفاق تلخ و دردناکی برای شورا به ارمغان آورد. ایران در مرحله ای دیگر
آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان در سانحه هوایی به همراه همراهانش دکتر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه، آیت الله الهاشم امام جمعه و نماینده ولی فقیه استان آذربایجان شرقی دکتر رحمتی درگذشت. ، استاندار آذربایجان شرقی، سردار موسوی، رئیس تیم حراست ریاست جمهوری و خدمه پرواز.
به محض اعلام این خبر دردناک همه به دنبال پاسخی برای این سوال بودند که تکلیف ریاست جمهوری که جایگاه مهم و خطرناکی در جمهوری اسلامی ایران دارد چه می شود؟ خوشبختانه در اصل 131 قانون اساسی به این سوال پاسخ داده است که در صورت غیبت رئیس جمهور به هر دلیل یا ناتوانی در ادامه مسئولیت چه باید کرد؟
طرحی که چهل و پنج سال پیش توسط نویسندگان مشروطه تصور می شد، همانطور که در سال های اول انقلاب، یعنی در مرداد و مهر 1360 مورد استفاده قرار گرفت، امسال نیز مورد استفاده قرار گرفت و به ثبات، استحکام و پایداری منجر شد. . اقتدار جمهوری اسلامی ایران تا خود را بیشتر به جهان بشناسانید و توسط بسیاری از آنها شناخته شوید.
البته باید توجه داشت که ممکن است این قانون بسیار مترقی باشد اما اگر اراده ای برای اجرای آن نباشد نتیجه ای نخواهد داشت. در جریان حادثه اخیر مشاهده کردیم که آنچه باعث شد مراحل قانونی دقیق و به موقع انجام شود رهنمودها و توصیه های رهبر معظم انقلاب بوده است. همان جهت گیری که امام خمینی (ره) در دهه شصت داشتند، بار دیگر توسط رهبر معظم انقلاب نمایندگی کردند.
مقام معظم رهبری از همان ساعات اولیه این حادثه فرمودند مردم نگران نباشند. هیچ گونه اختلالی در امور اجرایی کشور ایجاد نخواهد شد. همین چند کلمه رهبری دلها را آرام کرد و امید را بازگرداند. تشییع پیکر میلیون ها شهید ارتش در شهرهای مختلف نیز نشان داد که مردم مصمم به ادامه راه جمهوری اسلامی ایران هستند.
در این شرایط هماهنگیهایی که معمولاً ماهها به طول میانجامید، در مدت زمان کوتاهی با همکاری، تعامل و همدلی انجام شد و فرآیندها بر اساس قانون، دقیقاً و بر اساس برنامه زمانبندی دقیق انجام شد.
خوشبختانه در کمتر از 50 روز هر دو مرحله انتخابات طبق برنامه و بدون مشکل برگزار شد و در هر دو مرحله شاهد ریخته شدن حدود 55 میلیون رأی در صندوق ها بودیم که اتفاقی نادر در دنیاست. نظامهای سیاسی جهان که کمتر از 50 روز پس از از دست دادن رئیسجمهور، انتظار میرود میلیونها مراسم تشییع جنازه برگزار شود، دو مجلس بزرگ و مؤثر شروع به کار کنند و دو مرحله از انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. همچنین پیش بینی می شود میزان مشارکت در مرحله دوم افزایش یابد.
حوادثی که نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف و شریف ایران اسلامی در سالها و دهههای اخیر تجربه کردهاند، شاید همه نظامهای نظامی را متزلزل کرده باشد، اما نظام جمهوری اسلامی ایران که از حمایتهای مردمی برخوردار است. مردم و فوایدش به لطف نصایح حکیمانه حاکمان، نه تنها رعشه ای بر بدنش نگذاشت، بلکه از این وضعیت به عنوان فرصتی دیگر برای بهبودی استفاده کرد.
در پایان از زحمات قوای سه گانه به ویژه دولت محترم و نهادهای مختلف که در این مدت نگذاشتند اخلال در اداره امور کشور ایجاد شود و همچنین از زحمات وزارت کشور تشکر می کنم. من می خواهم از زحمات نیروهای انتظامی و امنیتی در برگزاری انتخابات تشکر کنم و برای رئیس جمهور منتخب و رئیس جمهور منتخب آرزوی موفقیت دارم. دولت آینده
انتهای پیام