اخبار اقتصادی روز

برنامه 30000 مگاواتی وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه

برنامه 30000 مگاواتی وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه ها 30 هزار مگاوات برنامه دارد که طبق برنامه انجام می شود.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگویی افزود: ظرفیت نصب شده نیروگاه کشور بیش از 92 هزار مگاوات است و حدود 350 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید می‌شود.

وی گفت: این تولید برق عمدتاً در نیروگاه های حرارتی انجام می شود و در بین این نیروگاه ها سهم نیروگاه های سیکل ترکیبی پربازده بیشتر است.

این مسئول ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تلاش زیادی برای توسعه نیروگاه ها صورت گرفته و بیش از 8500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است. بخشی از این ظرفیت مربوط به نیروگاه های جدیدی است که ساخته شده اند، بخشی دیگر مربوط به ارتقای ظرفیت نیروگاه های موجود و بخشی نیز توسط صنایع ساخته شده است.

رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تفاهم نامه ای بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد شد که بر اساس آن صنایع انرژی بر کشور نیروگاه بسازند و برق خود را تامین کنند. .

وی گفت: در حال حاضر 870 مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور توسط صنایع بزرگ ساخته شده است و پیش بینی ما این است که در سال آینده 1700 مگاوات توسط صنایع بزرگ با پیک مصرف ساخته شود.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: وزارت نیرو نیز برنامه 30 هزار مگاواتی برای توسعه نیروگاه ها دارد که طبق برنامه پیش می رود.

وی گفت: امیدواریم در سال 1403 شاهد توسعه فوق العاده در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر باشیم و بتوانیم این ظرفیت را 5 برابر کنیم. بخش خصوصی فعالانه در این زمینه مشارکت داشته است و امیدواریم که فعالیت آنها به نتیجه برسد و بتوانیم ظرفیت را تقریباً 4000 افزایش دهیم.بنابراین بیایید نیروگاه 500 مگاواتی را در سال آینده به بهره برداری برسانیم که کمک زیادی به تامین برق کشور

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: ایران در زمینه ساخت نیروگاه جزو پنج کشور برتر دنیاست و شرکت مپنا که یک شرکت دانش بنیان است می تواند نیروگاه بسازد. جمهوری اسلامی در این زمینه از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است به طوری که بخشی از تولیدات آن در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

وی گفت: بخشی از علت عدم تعادل در بخش برق به عدم تعادل مالی برمی گردد. به عبارت دیگر، با توجه به اجباری بودن تعرفه برق و پرداخت حدود 50 درصد از کل هزینه برق توسط مشترک، روند توسعه را با کندی شاهد بوده ایم، هرچند این ملاحظات در قانون با هدف رفع موانع پیش بینی شده است. توسعه برق صنعت برق، بنابراین این بدهی ها و مطالبات بخش خصوصی صنعت برق باید تسویه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *