محمد بهرامی وی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز در خصوص جلسه عصر چهارشنبه 3 مرداد 1403 کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: در جلسه امروز (چهارشنبه) صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو به رای گیری گذاشته شد. اعضای کمیسیون پس از سه روز بررسی پرونده ها، نظرات و برنامه های ایشان.
یکی از اعضای کمیسیون انرژی شورای اسلامی افزود: بر اساس رای 20 نفره حاضر در کمیسیون، هر 20 نماینده به عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو رای مثبت دادند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی شورای اسلامی یادآور شد: در این جلسه طرح های پیشنهادی محسن پاک نژاد وزیر نفت نیز به رای اعضای کمیسیون رسید که هفت رای مثبت و ۱۶ رای منفی را به خود اختصاص داد. . آرای نمایندگان حاضر در کمیسیون انرژی.
وی خاطرنشان کرد: گزارش کمیسیون انرژی درباره وزیر پیشنهادی به شورای حکام ارسال می شود تا هفته آینده در صحن علنی مجلس قرائت شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، عباس علی آبادی (زاده 1340 در اراک) استاد دانشگاه و مدیر کل ایرانی است و همه او را با نام مپنا می شناسند.
وی دارای مدرک لیسانس مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس مکانیک از دانشگاه تهران است.
علی آبادی استادیار دانشگاه امام حسین بود و مدتی ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را برعهده داشت، هرچند که ترجیح داد در بخش صنعتی و اجرایی فعالیت کند.
وی فعالیت های رهبری و مدیریت خود را در جهاد سازندگی آغاز کرد، سپس به وزارت نیرو رفت و در معاونت پروژه های برق آبی وزارت نیرو به کار ادامه داد و در مدیریت پروژه های سد و نیروگاه کرخه و کارون 3 حضور داشت.
علی آبادی دارای سوابق رهبری گسترده ای در بخش های دولتی و خصوصی است که از جمله آنها می توان به معاونت برق و انرژی وزارت نیرو، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و برق ایران، مدیر پروژه های صنعتی متعدد صنایع مختلف از جمله انرژی و … اشاره کرد. معادن، فلزات، نفت، گاز و پتروشیمی، راه آهن، هوا و غیره و بیش از 15 سال ریاست هیات مدیره و مدیرعامل گروه صنعتی مپنا – که به موازات رشد روزافزون این گروه صنعتی بوده است.
وی در آذرماه 1387 از وزارت نیرو به گروه مپنا پیوست و 15 سال در همین شرکت کار و مدیریت کرده است. مپنا با مدیریت علی آبادی سیر صعودی و رو به رشدی را تجربه کرده است به طوری که امروزه یکی از شرکت های برتر در صنایع پیشرفته جهانی است.
وزیر پیشنهادی نیرو با تاکید بر اینکه مپنا باید فناوری های جدید را معرفی کند و نیروگاه های بادی و خورشیدی بسازد، مپنا را به عنوان تولیدکننده توربین معرفی کرد و ایران در این زمینه به حد خودکفایی رسیده است.
علی آبادی تلاش کرد تا مپنا را از صنعت نیروگاه به سایر حوزه ها نیز منتقل کند و به موفقیت هایی دست یافت.
علی آبادی با تاکید بر تحقیقات و ایجاد آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی قراردادهای خوبی با دانشگاه ها منعقد کرد و در دوران تصدی وی قراردادهای خوبی در حوزه نفت و گاز و صنایع راه آهن کشور و ساخت تجهیزات پزشکی برای سلامت منعقد شد. ماشین های برقی و غیره دستور جلسه تعیین شد.
او همیشه بر لزوم حرکت به عرصه های جدید تولید برق تاکید می کرد و کسانی که با او کار می کردند او را مدیری جسور می دانستند.
علی آبادی برنده جایزه اختراع خوارزمی و همچنین عضو شورای عالی استاندارد کشور و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، صاحب ایده و مسئول توسعه بسیاری از فناوریهای راهبردی مانند توربینهای هوا، موتورهای بزرگ رفت و برگشتی، برقی سازی (خودروهای برقی و هوشمند و تولید باتری های لیتیومی پیشرفته و ذخیره انرژی)، توربین گازی کلاس F ملی و بسیاری از مدل های پیشرانه دیگر در کشور.
وی همچنین استاد دانشگاه است و مقالات متعددی در مجلات و کنفرانس های علمی معتبر داخلی و خارجی نوشته است. وی نویسنده و مترجم آثار فنی و تخصصی است و مسئولیت های اجرایی متعددی را در کارنامه خود دارد.
علی آبادی همچنین از سال 1402 به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت مشغول به کار شد.