رئیس سابق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به بیان مشکلات و موانع پیش روی شرکت های تولیدی پرداخت و بر اهمیت برنامه ریزی برای رفع این موانع که بخشی از آن ریشه در عدم تعادل قوانین و مقررات و بخشی دیگر دارد، تاکید کرد. مربوط به اجرای مقررات تعیین شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی موسسه مطالعات و تحقیقات بازرگانی، در ابتدای این نشست فهیمه بهرامی، دبیر جلسه به تشریح اهمیت فضای کسب و کار در بهبود شرایط تولید پرداخت و همچنین گزارش داد. وضعیت ایران در شاخص های تجاری بر اساس گزارش های پرداخت های بین المللی و داخلی.
وی تشریح وظایف تجارت داخلی در رشد و توسعه اقتصادی کشور بر تسریع و تسهیل فرآیندهای مربوط به شروع و تداوم فعالیت های تولیدی و خدماتی، تنظیم و اجرا و اجرای سیاست ها، سیاست های تجاری کشور را مورد تاکید قرار داد. و مقررات؛ بهبود عملکرد و کمک به بهبود فضای رقابتی در بازار کالاها و خدمات؛ نظارت بر نیازها و وسایل ارائه کالا و خدمات؛ کنترل و ایجاد تمهیدات لازم در توزیع کالاهای عمومی. بررسی و نظارت موثر مطابق با کنترل قیمت؛ وی بر نظارت بر توسعه و تجهیز شبکه توزیع کشور و رعایت مسائل مربوط به اصلاح الگوی مصرف، ایمنی مواد غذایی، کنترل و کاهش ضایعات در زنجیره تامین و حفظ حقوق مالکیت تولیدکننده و حقوق مصرف کننده تاکید کرد.
بهرامی به گستره حقوق و نقش کلیدی تجارت داخلی کشور اشاره کرد و گفت: از آنجایی که تجارت داخلی کشور بستری کلیدی برای تولید و صادرات کشور است و با توجه به این واقعیت، اکثر قوانین و مقررات وضع شده از تجارت داخلی است. پلتفرمها بر شاخصهای کلان اقتصادی تأثیر دارند، بنابراین بهبود شاخصهای فضای کسبوکار بهعنوان یکی از عوامل مهم برای فراهمکردن بستر بهبود شاخصهای کلان اقتصادی بهویژه موضوع کاهش بهای تمام شده کالاها و خدمات و همچنین رشد اقتصادی تلقی میشود. .
وی از جمله الزامات و ابعاد لازم برای بهبود وضعیت کسب و کار داخلی کشور در مسیر برنامه هفتم توسعه، ریشه چالش های فضای کسب و کار را شناخت روابط علت و معلولی (اشاره به چرایی وجود) دانست. سندیکاهای غیرمجاز، دستفروشان، نقش کالاهای قاچاق در تامین تقاضا و…)، ارزیابی اثرات مقررات در چارچوب هزینه ها و منافع برای همه فعالان (اعم از صاحبان مشاغل یا مصرف کنندگان و سایر ذینفعان) و الزام به رعایت برنامه های بودجه سالانه از ضوابط برنامه پنج ساله توسعه و اهمیت آن و توجه به نقش آموزش و فرهنگ در همه زمینه ها به ویژه حقوق مصرف کننده.
بهرامی با اشاره به مفاد برنامه هفتم توسعه گفت: دولت موظف است کلیه مقررات و مصوبات را قبل از نهایی شدن و اجرا در چارچوب مزایا و هزینه ها (مشخص و ضمنی) در یک سازمان و نهاد فرابخشی ارزیابی کند. (توانمندسازی دولت ها و تمرکز ذینفعان بر تحلیل، طراحی، اجرا و نظارت بر اصلاحات زیست محیطی شرکت ها) علاوه بر این، دولت باید کنترل و نظارت بر قیمت کالاها و خدمات را در بازار چه فیزیکی و چه آنلاین مدیریت کند. به منظور به حداقل رساندن اثرات تداخل در فعالیت های تجاری، بازنگری در روش قیمت گذاری و تقویت زیرساخت های ردیابی کالا در زنجیره تامین از اقدامات اساسی این رویکرد است.
وی ادامه داد: با توجه به ریسک بالای فعالیت در کشور، دولت و برنامهریزان باید شناسایی دورهای فعالیتهای پرخطر و بیمه و سایر حمایتهایی که ریسک، اثر بازدارنده ریسک بر ادامه فعالیت صاحبان مشاغل را به حداقل میرساند را در دستور کار قرار دهند. در برنامه بودجه سالانه باید ظرفیت پوشش اعتبارات در این زمینه در نظر گرفته شود.
15 درصد کل واحدهای صنعتی کشور راکد هستند
در ادامه این نشست، صدیف بیک زاده – رئیس سابق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید – به مشکلات و موانع پیش روی شرکت های تولیدی پرداخت و بر اهمیت برنامه ریزی برای رفع این موانع تاکید کرد که بخشی از آن ریشه در عدم تعادل قوانین دارد. و مقررات و قسمتی دیگر در نحوه اجرای مقررات. اشاره کرد که مرتبط است.
وی مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی و صنعتی را به ترتیب در حوزه های بانکی، مالیاتی، صادرات و واردات و فروش و بازارهای داخلی و آمار مربوط به واحدهای راکد و وسعت کسب و کار کمتر از 50 درصد ظرفیت شرکت های فعال در کشور عنوان کرد. حاضر
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: حدود 15 درصد واحدهای صنعتی کشور راکد و 22 درصد زیر 50 درصد ظرفیت فعال خود هستند. وی رفع موانع شناسایی شده و موضوع دسترسی به بازار را یکی از مهم ترین راهکارهای افزایش بهره برداری از منابع و ظرفیت های بلااستفاده دانست که سرمایه هنگفتی را به خود اختصاص داده است.
صنعت نساجی از جمله صنایعی است که اشتغال زایی و ارزش افزوده بالایی دارد
علیمردان شیبانی -عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران- در این جلسه صنعت نساجی را یکی از صنایع با اشتغالزایی و ظرفیت ارزش افزوده بالا در میان دیگر صنایع کشور برشمرد و گفت: در ارزش افزوده است. زنجیره ای از محصولات نساجی، ترکیبی از نهاده های داخلی و وارداتی استفاده می شود. در این راستا عوامل موثر بر تولید زنجیره تامین و ارزش منسوجات به دو گروه تحریم داخلی و بین المللی تقسیم می شوند.
وی اهمیت و تاثیر تحریم های بین المللی بر این صنعت به ویژه در حوزه تامین مواد اولیه و همچنین دسترسی به بازارهای مالی و نحوه مبادله کالا و پول را ارزیابی کرد و افزود: اما عدم مدیریت قوانین و مقررات داخلی و فرآیندهای مرتبط با زنجیره تولید، اجرای قانون برای کاهش اثر تحریم های بین المللی بسیار ضعیف بوده است.
شیبانی بیان کرد: در برخی موارد غلبه بر موانع داخلی برای شرکت ها بسیار دشوارتر از عبور از موانع بین المللی است. در این راستا، برنامه ریزان باید تلاش کنند تا تأثیر تحریم های بین المللی را کاهش دهند و شرایط تولید را برای فعالان اقتصادی تسهیل کنند تا چرخه تولید با سرعتی منظم و قابل پیش بینی به تکامل خود ادامه دهد.
انتهای پیام