تدوین نقشه راه آب به عنوان یک برگه راه حل جدید این بار در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است تا این جاده بتواند راه حل موثری برای مشکلات و چالش های منابع آبی باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در آخرین جلسه شورای عالی آب، اقدامات وزارت نیرو طی دو سال گذشته در حوزه آب و در حوزه اقدامات غیرسازهای از جمله اقداماتی از جمله «اولویتبندی نیمه تمامها». پروژه ها، «تنوع منابع مالی»، «توسعه طرح منابع و مصارف حوزه آبخیز»، «طرح های اضطراری اصلاح نظام فنی- اجرایی»، «مدیریت ترکیبی آب و برق»، «مشارکت مردمی در ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی، «تامین مالی بخش شرب پروژه های انتقال آب دریا»، «طرح های فناورانه و دانش بنیان» و «تقویت همکاری وزارت نیرو با سایر نهادهای ذیربط و استانداران در موضوع آب» در پایان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ملاقات.
همانطور که اعلام شد در حوزه اقدامات سازه ای در حوزه تامین آب با 1058 میلیون مترمکعب آب توزیع شده در کشور 150 درصد هدف محقق شده و تعهدات چهار ساله دولت در این زمینه مورد احترام بوده است. در مدت دو سال تکمیل شد و در حوزه آبرسانی 13 سد با حجم مخزن 3533 میلیون متر مکعب به بهره برداری رسید که بر این اساس 65 درصد از اهداف و تعهدات دولت در این زمینه محقق شده و توسط در پایان دولت 135 درصد پیشرفت خواهد کرد.
در راستای توسعه طرح های حوزه آب، سند تحول دولت مردمی «نقشه راه آب کشور» که در دولت سیزدهم طراحی و تدوین شده است، رونمایی و تصویب شد. ایده نقشه راه آب کشور در دولت سیزدهم مطرح شد و در نهایت این نقشه با بررسی و بررسی تمامی یافته ها و آموزه های چند سال گذشته و پیامدهای تصمیمات در حوزه آب کشور تدوین شد.
در تدوین نقشه راه آب، اسناد بالادستی و سیاست های کلی سیستم و همچنین سند آمایش ملی، سند امنیت غذایی، مصوبات کارگروه آب قابل برنامه ریزی و سازگاری در نقشه راه آب کشور مورد توجه قرار گرفت.
اهداف میان مدت نقشه راه آب بر اساس اهداف میان مدت برنامه هفتم توسعه و مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی بوده و افق آن تا سال 1420 سازگاری با کم آبی پیش بینی شده است.
در طول 9 سال آینده، بسیاری از نقشه راه پوشش داده خواهد شد
در این سند پیش بینی شده است که کشاورزی به منظور افزایش بهره وری، تولید و امنیت غذایی از توسعه افقی به عمودی حرکت کند. ، استانداری ها، وزارت کشور، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی، تفاهم نامه بین بخشی منعقد شد. انجام شد و در واقع مشارکت سایر نهادها نیز در این نقشه مورد توجه قرار گرفت. بنابراین افق در نظر گرفته شده در برنامه سازگاری با خشکسالی یا سال 1405 نقطه مهمی در نقشه راه آب محسوب می شود.
به گفته وی، افق مهم دیگری که برای اجرای نقشه راه آب در نظر گرفته شده، سال 1411 و مطابق با افق تعیین شده در سند امنیت غذایی است; بخش بزرگی از نقشه راه را تا سال 1411 پوشش دادهایم و بخش کوچکی نیز وجود خواهد داشت که تا سال 1420 اجرایی میشود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تلفیق بودجه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود نقشه راه آبی ناهنجاری های آبی کشور را برطرف کند، گفت: در این نقشه به سمت تامین نیازهای زیست محیطی بیشتر پیش رفته ایم؛ در این نقشه راه حلی برای رفع مشکلات آبی کشور وجود دارد. این بدان معناست که بر اساس سند آب قابل برنامه ریزی و برنامه هفتم، اکنون نیازمند تامین نیازهای زیست محیطی به میزان 10 میلیارد و 770 میلیون مترمکعب هستیم که طبق نقشه راه آب کشور تقریباً سه برابر در سال 1411 خواهد شد.
با بیان اینکه در واقع ما موظف به این انتخاب هستیم و باید محیط زیست کشور را حفظ کنیم و به طبیعت حقش بدهیم. وی گفت: در کنار تامین آب شهروندان ایرانی به عنوان یک حق اساسی، باید نیازهای مردم ایران در حوزه آب را نیز در نظر بگیریم، گفت: در نقشه راه آب کشور بر بهینه سازی بدون غفلت تاکید شده است. هر جنبه ای ما به روندهای کلان اقتصادی آینده توجه کردیم. زیرا تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است. با توسعه فناوریها، میزان آبی که امروزه اشتغالزایی میکند، تا 10 سال دیگر چنین تأثیری نخواهد داشت و نیاز به نیروی انسانی کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه نقشه راه آب ایران نیز تغییرات اقلیمی را در نظر گرفته است، تاکید کرد: تغییر اقلیم باعث شده است که به تنوع منابع آبی توجه شود و از آب های نامتعارف کمابیش تمام اطمینان حاصل شود. برای بخش های نوشیدنی و خدمات و صنعتی که در مواجهه با تغییرات آب و هوایی مشاغل پایدارتر از کشاورزی هستند.
سخنگوی صنعت آب گفت: آب زیادی برای تخصیص نداریم و گزینه پیش روی ما تخصیص مجدد آب است. علاوه بر این اطلاعات آب زیادی در زمینه تامین و مصرف آب در گوشه و کنار کشور موجود است و این اطلاعات کمک زیادی به تدوین نقشه راه آب کرده است.
باید وارد میدان عمل شویم
داریوش مختاری، کارشناس حوزه مدیریت منابع آب نیز ضمن تاکید بر لزوم توجه به منابع آبی کشور به ای بی اس نیوز گفت: امروز شرایط منابع آبی در ایران مناسب نیست و وارد دوره ای فراتر شده ایم. بحران. ، که در آن باید نگاه ویژه ای به موضوع مدیریت داشت. منابع آبی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه تدوین نقشه راه آب می تواند تاثیرات مثبتی در مدیریت منابع آبی کشور داشته باشد، گفت: سیاست های تدوین شده در این حوزه موثر خواهد بود اما لازم است طرح ها با سرعت بیشتری وارد فاز اجرایی شود.
به گفته این کارشناس حوزه مدیریت منابع آب، زمان آزمون و خطا و تعلل به پایان رسیده است و باید به فکر مدیریت منابع آبی کشور باشیم وگرنه در آینده با چالش هایی مواجه خواهیم شد.مدیریت منابع آب در آینده ایجاب می کند. برنامه ریزی و اجرای خوب طرح ها.
رفع عدم تعادل آب در صورت اجرای پروژه
مختاری گفت: تدوین نقشه راه می تواند مفید باشد به شرطی که مانند سایر طرح ها مورد غفلت قرار نگیرد و همه روسای ادارات مختلف به آن توجه ویژه داشته باشند. وی گفت: نقشه راه آب می تواند تعارضات موجود در این حوزه را حل کند. منطقه برای دریافت یک نمای کلی عملیاتی.
وی گفت: برای کاهش ابعاد بحران آب ایران باید راه حل های اصولی مبتنی بر دانش فنی و مدیریتی پیدا کنیم. وی گفت: مدیریت راهبردی به تفکر انسجام می بخشد و علاوه بر آن باید در چارچوب مبانی نظری بحران آب برای رفع آن تلاش کرد. بهتر است برای حل بحران آب به ظرفیت مدیریت استراتژیک تکیه کنیم.
این کارشناس مدیریت منابع آب با بیان اینکه تهدیدها به مرور زمان در حوزه مدیریت آب کشور افزایش یافته و ضعف ها و شکنندگی های زیادی بروز کرده است، گفت: مدیریت راهبردی به شناخت بهتر وضعیت موجود و اجرای سیاست ها در موقعیت تهاجمی یا تدافعی کمک می کند. تعیین و انتخاب سیاست ها در چارچوب مدیریت عرضه و تقاضای آب یا تحلیل هزینه و فایده انجام می شود.
مختاری با بیان اینکه در هر گام و هر رویکرد رعایت اصول اولیه ضروری است، گفت: واحد برنامه ریزی حوضه اصلی، زیرحوضه و دشت است و باید به مبانی هیدرولوژیکی حوضه و هر باید در چارچوب ارزیابی منابع آب اقدام شود. در این میان احترام به مدیریت مشارکتی منابع آب یک اصل است و اجرای هر راهکار و سیاستی باید در چارچوب همکاری دولت و جامعه محلی صورت گیرد. بنابراین می بینیم که با رویکرد کارشناسی و علمی باید بحران را در چارچوب های مشخص شناخت و حل کرد.
انتهای پیام