اخبار اقتصادی روز

بررسی مجدد موضوع اخذ مالیات مضاعف اتاق بازرگانی – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رئیس اتاق بازرگانی در مکاتبه با رئیس گمرک و رئیس سازمان مالیاتی با اشاره به مصوبه جلسه در دسامبر سال گذشته، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با توجه به رفع مشکل اخطاریه های رسمی دریافتی گمرک در خصوص مابه التفاوت نرخ ارز که با حضور وزیر اقتصاد و دارایی برگزار شد؛ خاطرنشان کرد: مقرر شد متن زیر که قبلاً به تأیید سازمان امور مالیاتی و گمرک جمهوری اسلامی ایران و فعالان اقتصادی رسیده است جهت اجرا به سازمان امور مالیاتی و گمرکات ابلاغ شود.

مودیان مالیاتی که گمرک به موجب ماده (135) قانون امور گمرکی از آنها مطالبه کرده است، در صورت پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده، به منظور جلوگیری از پرداخت مضاعف مالیات و وظایف، مجری گمرک به درخواست مودیان از سازمان امور مالیاتی پاسخ خواهد داد و در نامه اداری، شخص ذینفع باید با ذکر شماره ثبت اظهارنامه، شماره شناسه ملی و نام دارنده کالا اقدام کند. ماهیت و ردیف تعرفه کالا، میزان مالیات و عوارض پرداختی اولیه و میزان مالیات و عوارض مطالبه شده و مقامات مالیاتی در اسرع وقت و حداکثر ظرف مدت یک ماه وارد عمل خواهند شد. پاسخ لازم را به مجری گمرک ارسال و در صورت تایید وصول مبالغ مطالبه شده بابت مالیات و عوارض ارزش افزوده توسط اداره امور مالیاتی و ابلاغ در نامه اداری گمرک مبنی بر اصلاح مبلغ اخطاریه رسمی و اقدام لازم. طی مراحل اداری مربوطه

گمرک جمهوری اسلامی ایران

به گزارش ای بی اس نیوز، پس از جهش نرخ محاسبه ارز گمرکی، به طور کلی می توان گفت فعالان اقتصادی در گمرکات اجرایی در مواجهه با نامه درخواست کسر مالیات بر ارزش افزوده سه دسته هستند:

آ)دو اخطاریه رسمی برای کسر حقوق گمرکی و ارزش افزوده تسویه شده است و سازمان مالیاتی نیز مایل به بازپس گیری ارزش افزوده است.

ب) کسر حقوق گمرکی اخذ شده ولی ارزش افزوده آن پرداخت نشده باشد.

ج) مؤدیانی که نامه درخواست کسر حقوق گمرکی و ارزش افزوده را پرداخت نکرده باشند.

بر این اساس مشکلات جدی برای دسته اول ایجاد شد. صاحبان کالا با توجه به پرداخت فرم درخواست کسر دریافتی در گمرک، مالیات بر ارزش افزوده را با سازمان امور مالیاتی تسویه نکردند و مدعی ایجاد اعتبار مالیاتی شدند. بر این اساس این گروه از فعالان شناخته شده مالیاتی به دلیل عدم پرداخت مالیات با جریمه های سنگینی از سوی سازمان امور مالیاتی مواجه شدند.

پاسخ سازمان مالیاتی این است که شما باید مالیات را مجدداً پرداخت می کردید (مالیات مضاعف) و در حسابرسی پایان سال (اواسط سال 1402) مالیات مضاعف مسترد یا به اعتبار مالیات دوره بعدی تبدیل شد.

این سوال زمانی مطرح می شود که پرداخت مالیات مضاعف بر سرمایه در گردش واردکنندگان در شرایطی که همه شرکت ها با مشکل سرمایه در گردش مواجه هستند، تحت تاثیر آن باشد. لازم به ذکر است که 80 درصد واردات کشور مربوط به کالاهای اساسی و کالاهای واسطه ای است، بنابراین این معضل می تواند به طور مستقیم دامنگیر تولیدکنندگان داخلی شود.

لازم به ذکر است که حوزه مالیاتی بر افرادی که شفاف عمل می کنند و به موقع به تعهدات قانونی خود عمل می کنند فشار وارد می کند، این امر نه تنها کمکی به گسترش فرهنگ مالیاتی نمی کند، بلکه باعث ترغیب مردم به سرپیچی از قانون می شود. بر این اساس انتظار می رود سازمان امور مالیاتی در این زمینه تصمیمات عاجل اتخاذ کند تا روند واردات کالا به کشور با مشکل مواجه نشود. واردکنندگان با تصور اینکه مالیات بر ارزش افزوده خود را پرداخت کرده اند و مالیات دیگری از آنها دریافت نمی شود، برای بار دوم مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت نکرده اند و اکنون اتاق بازرگانی نیز این پرونده را پیگیری نکرده است. و فقط مشکل مالیاتی افرادی که در اداره مالیات هستند حل و فصل شده اما ابلاغ رسمی در گمرک حل نشده است.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *