17:35 – 16 سپتامبر 1403
هفته کاری با رشد 1.67 درصدی شاخص کل بورس به پایان رسید و به رقم 2 میلیون و 109 هزار واحد رسید و شاخص کل هم وزن نیز با رشد 1.84 درصدی به رقم 659 هزار و 701 واحد رسید. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 1.15 درصدی به 21235 واحد رسید.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار سرمایه به ای بی اس نیوز گفت: در هفته کاری جاری صنعت استخراج نفت بدون احتساب کشفی با 5.43 درصد افزایش بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی به دست آورد. صنعت فرآورده های نفتی در رتبه بعدی قرار گرفت و صنعت نساجی با افت 2.90 درصدی بیشترین افت را در بین صنایع شاهد بود.
وی بیان کرد: ارزش کل معاملات خرد و حق تقدم در این هفته کاری بالغ بر 6.543 میلیارد تومان بوده است. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به شرح زیر است: شنبه 1.753 میلیارد تومان، یکشنبه 2.715 میلیارد تومان و سه شنبه 2.74 میلیارد تومان.
51 میلیارد تومان نقدینگی واقعی وارد بورس شد
وی گفت: میانگین خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 30 میلیون و 50 هزار تومان و میانگین فروش افراد از آنها 25 میلیون تومان بوده است. کل بازار این هفته نیز شاهد ورود 51 میلیارد تومانی نقدینگی واقعی مردم بود.
ادامه محدوده نوسان محدود
در ادامه رباب ففایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز گفت: این هفته با 3 روز کاری و محدوده 2 درصدی، حرف خاصی برای گفتن نیست. به دنبال رشد سهام بزرگترین و موثرترین شرکت های شاخص، شاهد چرخش پول به سایر صنایع با تمرکز بر گزارش، اخبار و دامنه های حمایتی بوده ایم.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: در حالی که روز شنبه بسیاری از توکن ها حجم پایه را پر نکردند و جابجایی وجوه از صندوق های با درآمد ثابت به سمت سهام داشتیم، از روز یکشنبه شاهد افزایش عرضه و تضاد بین عرضه و تقاضا بودیم. که باعث افزایش ارزش معاملات شد. در آخرین روز کاری هفته، در حالی که عرضه و تعداد توکن های منفی افزایش یافت، منفی ها خریدار داشتند.
وفایی همچنین می گوید: اگر در معاملات روزهای آینده فروشندگان نتوانند دوباره با قیمت های پایین تر خرید کنند، شاهد خرید صعودی و ادامه روند صعودی فعلی خواهیم بود.
حال باید منتظر ماند و دید حرکت شاخص های بازار سرمایه در هفته کاری آینده به چه سمتی خواهد بود و چه تصمیماتی در مورد این بازار اتخاذ خواهد شد؟