20:45 – 2 سپتامبر 1403
در پایان هفته کاری، شاخص کل بورس با رشد 1.96 درصدی به رقم 2 میلیون و 370 هزار واحد رسید و شاخص کل هم وزن با 0.93 درصد افزایش به رقم 639 هزار و 300 واحد رسید. شاخص کل فرابورس با 0.63 درصد افزایش به رقم 20798 واحد رسید.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با ای بی اس نیوز در خصوص روند بازار سرمایه اظهار داشت: در هفته کاری جاری، صنعت چرم با افزایش 7.01 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی و حمل و نقل داشته است. صنعت در جایگاه بعدی قرار گرفت سایر صنایع معدنی نیز با کاهش 6.67 درصدی بیشترین افت را در بین صنایع داشتند.
وی بیان کرد: ارزش کل معاملات خرد و حق تقدم در این هفته کاری بالغ بر 7 میلیارد و 263 میلیون تومان بوده است. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به شرح زیر است: روز شنبه 1.249 میلیارد تومان، یکشنبه 1.515 میلیارد تومان، دوشنبه 1.948 میلیارد تومان، سه شنبه 1.174 میلیارد تومان و چهارشنبه 1.377 میلیارد تومان.
134 میلیارد تومان نقدینگی واقعی وارد بورس شد
وی گفت: میانگین سرانه خرید از افراد حقیقی در این هفته کاری به 24 میلیون و 300 هزار تومان و میانگین سرانه فروش 20 میلیون و 900 هزار تومان رسید. کل بازار این هفته نیز شاهد ورود 134 میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی مردم بود.
آیا شرایط بازار مساعدتر خواهد شد؟
در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه در نشست با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، گفت: طی هفته جاری پس از راه اندازی موجی از اخبار مثبت در راستای حمایت و عبور از بحران بورس ( انتشار اوراق ثانویه، افزایش نسبت اعتبار، پمپاژ پول توسط بانک ها) و…) کمی تعادل و تقاضا به تابلوی معاملات برگشته است. اما با این محدوده محدود، نوسانات نقدینگی کاهش یافت و نقدینگی عملا قربانی شد تا از سقوط بازار جلوگیری شود.
کارشناس بازار سرمایه می گوید: صندوق های اهرمی مورد توجه مردم در بازار به ویژه معامله گران کوتاه مدت بوده است و برخی از این صندوق ها در هفته جاری کمتر از ارزش واقعی خود معامله می شدند.
وفایی تصریح کرد: با تصویب شورای عالی بانک مرکزی 10 بانک با خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری توسعه بازار از بازار حمایت می کنند و تصمیم گیری برای خرید سهام بر عهده صندوق توسعه بازار خواهد بود. حمایت اعتباری مالی برای بازار یک اقامت موقت خوب و ضروری است، اما سیاستهای ارزی و دستورالعملهای سلیقهای باید برای بهبود فروش و سودآوری شرکتها تنظیم شوند.
وی همچنین تصریح کرد: اگرچه حمایت اولیه در سهام بزرگ و فعال در شاخص دیده می شود و بدون شک اکثر سهام های کوچک و متوسط ارزشمند هستند، اما اطمینان کم رنگ شده و فشار فروش چند ماه گذشته عامل آن است. این هفته شاهد یک واکنش مثبت خاص نه در این بخش هستیم. به نظر می رسد با اتمام فروش اوراق ثانویه، حل مشکل اعتباری شرکت های کارگزاری، افزایش دامنه نوسانات و خریدهای مناسب و حمایتی صندوق توسعه، شاهد بهبود تابلوی معاملات باشیم. هفته آینده
همچنین باید گفت؛ سازمان بورس اعلام کرد: پس از تصمیمات اخیر هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، دامنه نوسان معاملات سهام، حق تقدم و صندوق های سرمایه گذاری تغییری نکرده است و تا اطلاع ثانوی معاملات در این بازار ادامه خواهد داشت. با دامنه مثبت و منفی 2 درصد انجام شد.
حال باید منتظر ماند و دید شاخص های بازار سرمایه طی هفته کاری آینده به کدام سمت حرکت خواهند کرد؟
خبرنگار: کیمیا گولیبور