مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: ظرفیت مناسبی برای همکاری ایران و عراق در زمینه زیرساخت های صنعت پالایش، حمل و نقل تا توزیع و صنعت گاز طبیعی فشرده (CNG) وجود دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، جلیل سالاری در دیدار با حامد یونس الزبایی، معاون وزیر پالایش نفت عراق در ساختمان مرکزی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اظهار کرد: دستاوردهای صنعت نفت پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خودکفایی در صنعت نفت و پالایش. امروز در شرایطی قرار داریم که تقریباً 80 تا 90 درصد تجهیزات و کالاها در داخل کشور ساخته میشود و 0 تا 100 کار مهندسی، طراحی و فنی مورد نیاز واحدهای پالایشگاهی مستقر است.
وی افزود: دشمن تصور می کرد می تواند از شرایط تحریم سوء استفاده کند، اما به فضل الهی تحریم را به فرصت تبدیل کردیم و به توانمندی های ملی اعتماد کردیم، مراکز تحقیقاتی و فناوری را توسعه دادیم و با استفاده از بنگاه های دانش بنیان ایجاد و فعال کردیم. ظرفیت علمی.» که منجر به گذراندن فرآیند بومی سازی در زمینه تولید دانش فنی و تجهیزات ساخت شد.
معاون وزیر نفت در امور پالایشی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم بر همکاری ها و توافقات کشورهای همسایه و دوست به ویژه گروه کشورهای مسلمان تمرکز کرد و گفت: در سفر جواد اوجی وزیر نفت به عراق توافقاتی بین دو کشور برای رسیدن به مرحله اجرایی انجام شد.
سالاری تصریح کرد: با کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا نیز همکاری داشتیم و پالایشگاه بزرگ «ال پالیتو» را با فناوری و تجهیزات ایرانی تجهیز و تعمیر کردیم.
وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم از توان متخصصان ایرانی در زمینه نوسازی و بازسازی پالایشگاه ها، کالاهای مورد نیاز، کاتالیست ها و مواد شیمیایی استفاده کنیم و با عراق به توافقات مطلوب برسیم.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به اینکه قبلاً قرار بود نفت خام بصره را در پالایشگاه آبادان فرآوری کنیم و فرآورده را تصفیه کنیم، مقدمات آن انجام شد، افزود: البته خودمان تلاش کردیم. برای ساخت این پالایشگاه و راه اندازی بزرگترین واحد تقطیر خاورمیانه در پالایشگاه آبادان.
سالاری بیان کرد: در بخش انتقال و توزیع محصول با ظرفیت ذخیره سازی تقریبا 13 هزار لیتر و تقریبا 14 هزار کیلومتر خط لوله توانمندی های لازم را داریم، اما از آنجایی که روند فعلی ما قیمت گذاری یارانه ای برای انتقال و توزیع است، سامانه گسترده ای است. ما در مدیریت مصرف کشور از این طریق هوشمند هستیم.
وی گفت: همچنین در چند سال گذشته CNG را در کشور توسعه داده ایم و با توجه به اینکه بخشی از سبد سوخت حمل و نقل ما را این حامل انرژی تشکیل می دهد، در توسعه این صنعت و زیرمجموعه آن به خودکفایی دست یافته ایم. صنایع و امروزه بیشتر تجهیزات مورد نیاز در ایران قرار دارد و می توانیم در زمینه تامین و سیستم تامین با کشور عراق همکاری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچنین احداث بیش از 2500 نقطه عرضه CNG در کشور، تبدیل نزدیک به چهار میلیون خودرو در ناوگان حمل و نقل کشور و گسترش کارگاه های تبدیلی در کشور را برشمرد. این حوزهها را از دیگر قابلیتهای همکاری ایران و عراق برشمرد و گفت: تولید کاتالیستهای لازم برای صنعت پالایش و تولید مواد شیمیایی را بومیسازی کردهایم و امروز با خارجیها رقابت میکنیم و میتوانیم در این زمینه به سایر کشورها خدمات ارائه کنیم. رشته.
سالاری با تاکید بر اینکه ایران و عراق با تحریم مواجه هستند و باید برای افزایش قدرت خود در صنعت نفت همکاری کنند، افزود: با ایجاد دفاتر در دو کشور در حوزه نیازهای طرفین و تبادل اطلاعات در صنعت نفت، ما را به خود اختصاص داد. می توانند از توانایی های داخلی و همکاری مستمر یکدیگر استفاده کنند.
وی تاکید کرد: همانطور که قصد داریم به پالایشگاه های سوریه خدمات ارائه دهیم، می توانیم از این ظرفیت ها در عراق نیز بهره برداری کنیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری، دولت و وزیر نفت مبنی بر استفاده از ظرفیت همکاری کشورهای مسلمان منطقه، گفت: از همه ظرفیتهای ما برای همکاری با کشورهای مسلمان منطقه در در زمینه پالایش، حمل و نقل و توزیع و حتی زنجیره ارزش، تامین کالا از ظرفیت متخصصان خود برای انجام تعمیرات اساسی استفاده خواهیم کرد و امیدواریم این جلسات مقدمه ای برای شروع همکاری ها باشد.
انتهای پیام