فصل بیست و هفتم از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی به مجازات افترا، توهین و هتک حرمت می پردازد.
به گزارش ای بی اس نیوز، فصل بیست و هفتم کتاب پنجمین قانون مجازات اسلامی از ماده 697 تا 700 به شرح زیر است:
فصل بیست و هفتم – در تهمت و توهین و اهانت
ماده 697 – هر کس به وسیله چاپ یا نوشته یا درج در روزنامه و مرور یا سخنرانی در مجامع یا به هر وسیله دیگر چیزی را که به موجب آن جرم محسوب می شود به صراحت به دیگری نسبت دهد یا منتشر کند. قانون است و نمی تواند در صورت اثبات صحت این اسناد جز در مواردی که موجب حد شود جزای نقدی درجه شش محکوم می شود.
تبصره – در مواردی که نشریه تبلیغ فحشا باشد، حتی اگر بتواند صحت اسناد را ثابت کند، نویسنده به مجازات مذکور محکوم خواهد شد.
ماده 698 – هر کس به قصد اضرار به دیگری یا تشویش اذهان مقامات رسمی یا عمومی با نامه یا شکایت یا مکاتبه یا دادخواست یا صورتجلسه یا توزیع اسناد چاپی یا مکتوب با امضا یا بدون امضاء اقرار به کذب نماید و یا با آن عمل نماید. همان اغراض مخالف حقيقت مستقيماً يا در احضار شخص حقيقي يا حقوقي يا مقامات رسمي صريحاً يا ضمني، اعم از اينكه به وسيله موارد فوق ضرر مادي يا معنوي وارد شده باشد يا خير، علاوه بر اعاده حيثيت، در صورت امكان. به حبس از یک ماه تا یک سال یا ضربه شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.
ماده 699 – هر کس عالماً و عمداً به قصد ایراد اتهام به دیگری آلات و آلات جنایتی یا اشیایی را که در اختیار شخصی است بدون اطلاع او در اقامتگاه یا محل کار. یا جیب یا اشیای متعلق به خود را رها یا مخفی کند یا به هر نحوی متعلق به خود بداند و به موجب این عمل شخص مذکور پس از صدور قرار منع تعقیب یا ابلاغ قطعی تحت تعقیب قرار می گیرد. در صورت برائت از این شخص مرتکب به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ماده 700 – هر کس منظوم یا نثر یا کتبی یا شفاهی را طنز کند یا طنز منتشر کند به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد.
انتهای پیام