اخبار سیاسی روز

بررسی تغییرات کابینه های جدید – ایسنا



تغییرات جدید در کابینه سیزدهم باعث افزایش تغییرات در دولت سید ابراهیم رئیسی شد. تاکنون سه وزیر با وزرای جدید جایگزین شده اند و روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نیز کنار رفته اند.

به گزارش ای بی اس نیوز، ظهر یکم فروردین ماه 1402، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت از تغییرات جدید در کابینه خبر داد و بر این اساس رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر جهاد کشاورزی با احکام جدیدی جایگزین شدند. مردم. در ادامه مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی شد.

سخنگوی دولت در ساعت 14 در بخش خبری شبکه خبر سیما با اعلام تغییرات در شورای دولت، گفت: سیاست دولت از ابتدا ارزیابی مستمر مدیران، فرآیندها و رویه ها بوده است. رویه ای ثابت و همیشه مورد تاکید در جلساتی با اعضای کابینه رئیس جمهور بوده است.»

بهادری جهرمی افزود: این تغییرات و تحولات یا به مناسبت ارزیابی‌ها و یا بسته به شرایط موجود و اولویت‌ها و نیازهای روز کشور رخ می‌دهد و با این شرایط سه تغییر در سازمان کلان دولت در حال انجام است که اولی آن‌ها است. مربوط به سازمان برنامه و بودجه می باشد که طی آن جناب آقای دکتر منظور رئیس سازمان امور مالی کشور که سابقه مدیریت موفقی داشته و سیاست های دولت را به خوبی اجرا کرده است جایگزین آقای میرکاظمی در راس سازمان برنامه و بودجه.

پیش از اعلام این خبر زمزمه هایی مبنی بر تغییر سازمان برنامه و بودجه به گوش می رسید. سید مسعود میرکاظمی نماینده تهران در نهمین دوره شورای اسلامی بود. وی در دولت نهم چهار سال وزیر بازرگانی و در ابتدای دولت دهم کمتر از 2 سال وزیر نفت بود. رئیس دولت سیزدهم در 29 مرداد 1400، میرکاظمی را به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب کرد و با توجه به عزل وی از سمت مذکور، عمر میرکاظمی در آن سمت در دو سالگی کمتر بود. .

البته به گفته سخنگوی دولت، «میرکاظمی از اواسط سال 1401 بارها به دلیل ناراحتی قلبی از رئیس جمهور خواسته بود که مسئولیت را به دیگری واگذار کند تا از حجم کارش کاسته شود، اما چون در جریان بودیم. در تدوين و تصويب بودجه 1402، نظر رئيس‌جمهور اين بود كه اين روند بايد طي شود و سپس تغييراتي رخ دهد؛ البته آقاي ميركاظمي مشاور تيم اقتصادي دولت خواهد ماند.

در همین زمینه، سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: مدیریت کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی دولت قبل، برقراری انضباط مالی، ایجاد تعادل در دخل و خرج در سال 1401 و رشد چشمگیر آن. در بودجه عمرانی.» بخشی از کارنامه چشمگیر دکتر میرکاظمی سازمان برنامه و بودجه است و برای این مدیر فرزانه و خادم آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.

داود منظور اکنون ریاست بزرگترین سازمان برنامه ریزی کشور را بر عهده می گیرد. منظور 59 ساله و فارغ التحصیل از دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، دکترای اقتصاد با گرایش اقتصاد سنجی و فوق لیسانس اقتصاد و معارف اسلامی از دانشگاه امام صادق است. از مهر 1400 یکی از معاونان وزارت اقتصاد و رئیس سازمان امور مالی بود. معاونت برنامه سازمان برنامه و بودجه و معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو پرونده های مدیریتی هستند.

رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه همچنین سوابقی چون معاون مدیر کل و معاونت مالی و امور مجامع شرکت مادرتخصصی توانیر (96-1392)، مشاور اقتصادی وزیر نیرو (93-1392)، مشاور را در کارنامه خود دارد. به ریاست مرکز پژوهش های شورای اسلامی (1392-1392)، سمت معاونت اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی (1392-1391)، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور (1390-1391) ) و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو (1390-1388).

اما تغییر بعدی در وزارت جهاد کشاورزی رخ داد که سخنگوی دولت در این خصوص گفت: دومین تغییر در حوزه وزارت جهاد کشاورزی این است که ارزیابی های سال گذشته منجر به تغییر جهت در این زمینه شده است. حوزه ای که طی آن سید محمد آقامیری رئیس فعلی سازمان نظام دامپزشکی کشور که دارای سابقه مدیریت موفقی است به عنوان سرپرست وزارت کشاورزی انتخاب شد.

بهادری جهرمی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تورم جهانی و افزایش قیمت ها پس از جنگ اوکراین و رکود دوران کرونا، ارزیابی هایی صورت گرفت و منجر به واگذاری مدیریت به وزارت جهاد کشاورزی شد.

وی درباره سرپرست جدید وزیر جهاد کشاورزی گفت: سید محمد آقامیر که در گذشته ریاست سازمان دامپزشکی کشور را برعهده داشت با توجه به سوابق مرتبط با حوزه کشاورزی در حال حاضر به عنوان سرپرست وزیر جهاد کشاورزی انتخاب می شود. که البته بر اساس تجربه وزیر قبلی در این اداره کل استفاده خواهد شد.»

سید جواد ساداتی نژاد وزیر اسبق جهاد کشاورزی در دوره دهم و یازدهم شورای اسلامی نماینده رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای اسلامی حوزه انتخابیه شهرستان کاشان و آران و بیدگل بود.

اما سید محمد آقامیری، سرپرست 51 ساله جدید وزارت جهاد کشاورزی، در آذر 1400 ریاست سازمان دامپزشکی کشور را برعهده گرفت و فارغ التحصیل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و دارای مدرک دکتری در رشته دامپزشکی کشور شد. دامپزشکی و دکترای تخصصی اقتصاد.

در راستای این تغییرات، کیومرث سرمدی، نماینده مردم اسدآباد در مجلس گفت: «در بحث جهاد کشاورزی مدت‌ها قابل پیش‌بینی بود که در بحث مرغ بازار آشفته‌ای داشته باشیم. ، گوشت و لبنیات که باید زودتر پوشش داده می شد. به هر حال معتقدم این تغییرات به ویژه در سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی موثر و ضروری است. »

از سوی دیگر در تغییرات جدید مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز انتخاب شد. سخنگوی دولت در این خصوص گفت: به عنوان بخشی از صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، با توجه به اولویت این حوزه و اولویت حمایت از گروه های دانش بنیان و نخبگان، آقای رئیسی تصمیم گرفت از خدمات آقای مهندس رئیسی استفاده کند. خیاطیان که دارای مدرک دکترای مدیریت فناوری از دانشگاه علامه طباطبایی است و تجربیات خوبی در زمینه علم و فناوری در حال استفاده به عنوان مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی دارند.

محمدصادق خیاطیان دارای مدرک دکترای مدیریت فناوری از دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده تحقیقات مطالعات بنیادی علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی است. وی همچنین رئیس مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری در دولت سیزدهم و رئیس مرکز بنگاه ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. پیش از آن، علی وحدت از پاییز 1396 به عنوان مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی فعالیت می کرد.

کیومرث سرمدی، نماینده مردم اسدآباد در مجلس با اشاره به اعلام تغییر چند تن از اعضای کابینه از سوی دولت، نگرانی نمایندگان مجلس را عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت در حل مشکلات این کشور دانست. مردم و از مدت ها قبل احساس می شد که دولت باید تغییراتی ایجاد کند وی در این خصوص گفت: معتقدم مجلس در موقعیت کنترل خود قوی نبود و باید خیلی زودتر با ابزاری که در اختیار داشت وارد این موضوع می شد.

سرمدی تصمیم دولت برای تغییر برخی اعضای کابینه و تیم دولت را تصمیمی خوب، ضروری و موثر دانست و افزود: فکر می کنم این تغییرات باید زودتر انجام می شد. تصمیم دولت برای تغییر و اصلاح برای بهبود شرایط ضروری و قطعا مهم است.

از سوی دیگر پرویز محمدنژاد نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: روح تغییر اعلام شده را درک می کنم اما آنچه نگرانی ما را بیشتر می کند این است که همه تغییرات لزوما مناسب نیست و ممکن است اوضاع را بدتر کند. بزرگترین مشکل امروز دولتمردان و دولت های ما این است که کشور را سنتی و کلیشه ای اداره می کنند و تا زمانی که نظام و مسئولیت ها کانالیزه نشود این سبک به هیچ وجه جواب نمی دهد و مسیر حرفه ای را در پیش نمی گیرد. ده ها بار، هیچ اتفاقی نمی افتد.

پیش از این نیز تغییراتی در کابینه سیدابراهیم رئیسی رخ داده بود. در 17 دی ماه 1401 پس از جلسه فوق العاده شورای دولت، محمدرضا فرزین به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی از هیات وزیران رای اعتماد گرفت و جایگزین علی صالح آبادی شد.

در 11 دی 1401 رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به دلیل بیماری از سمت خود استعفا داد و در 25 آذرماه با اخذ رای اعتماد از مجلس، مهرداد بذرپاش وزیر شد. قاسمی در 17 آذر درگذشت.

در چهارم خرداد 1401 حجت عبدالملکی اولین نفر از اعضای کابینه سیزدهم بود که از وزارت تعاون، کار و رفاه استعفا داد. در ابتدا محمدمهدی زاهدی وفا که مسئولیت این وزارتخانه را برعهده داشت نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد اما سید سلطان مرتضوی که پیش از آن معاون اجرایی رئیس جمهور و رئیس نهاد ریاست جمهوری بود، در 27 مهر 1401 دریافت رای اعتماد از مجلس به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *