بررسی آخرین وضعیت استقرار سامانه اطلاعات علی و نسبی در کمیته اصلی 90
به گزارش ای بی اس نیوز، علی خضریان در تشریح جلسه عصر کمیسیون 90 مجلس در خصوص راه اندازی سامانه اطلاعات علی و نسبی، اظهار کرد: در راستای برنامه ریزی کشور و جلوگیری از فساد، رانت، پولشویی، فرار مالیاتی و… اطلاعات ذینفع ضروری است ما نسبی و سببی داریم. برای جلوگیری از فرار مالیاتی و مشکلات اقتصادی به اطلاعات مردم نیاز داریم. از سال 94 سازمان ثبت احوال موظف به ساماندهی داده های سببی و نسبی شده است اما گزارش های دریافتی حاکی از آن است که مشکلات مالی و اعتباری علت تاخیر در اجرای این قانون است.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی با اشاره به بررسی موضوع ایجاد سامانه اطلاعات علی و نسبی در این کمیسیون گفت: در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه بررسی کند. معماری نظام اطلاعات علّی و نسبی توسط سازمان آمار حیاتی را ظرف مدت 10 روز ارائه و نظر خود را به سازمان ثبت احوال و کمیسیون اصل 90 اعلام و ارزیابی نماید.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در پایان گفت: بنابراین مقرر شد ظرف 10 روز سازمان برنامه و بودجه نسبت به بررسی، ارزیابی و مشاوره سازمان ثبت احوال و کمیسیون اصل 90 ظرف 10 روز اقدام کند. . . اعلام
وی ادامه داد: در آیین نامه قدیم و جدید اشاره شده بود که سازمان ثبت احوال باید ظرف 6 ماه سامانه مذکور و روابط سببی و نسبی را دیجیتالی کند و 2 ماه از این مدت می گذرد. تکمیل سامانه و دسترسی به ارباب کمک زیادی به رسیدگی به پرونده های معوقات بانکی می کند و ممکن است در موضوع مالیات استانی نقش داشته باشد. سازمان برنامه و بودجه تاکید میکند که راهاندازی سامانه مذکور با بحث اعتباری مواجه نیست، بلکه با برنامهریزی سازمان ثبت احوال مواجه است. اطمینان از شفافیت، تخصیص اعتبار انجام شده است. از سوی دیگر، سازمان وضعیت مدنی تعریف پروژه را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که لازم است معماری ارائه شده در کار تعاملی بدنه برنامه ریزی و بودجه بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که سیستم مطابق با استانداردهای موجود است. نیازهای نهادهای مربوطه و نه با سیستمی که اهداف را برآورده کند. نه، ما با هم روبرو نخواهیم شد.
انتهای پیام