محمدعلی مظلومی افزود: هیچکس مخالف خدمت به مردم نیست و هدف ما ارائه خدمات بهتر به شهروندان است. اما باید توجه داشت که داروخانه ها سوپرمارکت نیستند و اساسا بحث توزیع دارو مقوله مهم و حساسی است و به همین دلیل توزیع آنها نیز باید استانداردهای خاص خود را داشته باشد. بر اساس این قوانین، شرکتی که تا امروز فقط در زمینه تاکسی اینترنتی فعالیت می کرد، اجازه ورود به حوزه توزیع دارو را به صورت غیر تخصصی ندارد. امروز سازمان غذا و دارو آیین نامه ای تدوین کرده است اما در این آیین نامه زیرساخت های مورد نیاز برای توزیع دارو ذکر نشده است و عملا زیرساختی برای این موضوع وجود ندارد. بر اساس این آیین نامه مقرر شد سامانه اصلی زیر نظر سازمان غذا و دارو باشد و شرکت های خصوصی از طریق آن اقدام به فروش دارو کنند. این سازمان از سازمان غذا و دارو خوب است، اما توزیع دارو باید با توزیع پیتزا متفاوت باشد زیرا اصول علمی و بهداشتی خاص خود را دارد.
وی افزود: توزیع دارو نیاز به لجستیک استاندارد دارد و متولیان آن باید آموزش ببینند و به راحتی نمی توان توزیع دارو را به کسی سپرد. آیین نامه جدید سازمان
غذا و دارو خوب است اما به نظر من بی اثر است و در حال حاضر قابل اجرا نیست. امروزه در زمینه نسخه الکترونیکی نیز هر از چند گاهی شاهد بروز مشکلات و از کار افتادن سیستم هستیم. عجله نکردن در توزیع آنلاین دارو تجربه خوبی است زیرا کوچکترین مشکلی نیز می تواند عواقب منفی بر بخش دارویی کشور داشته باشد.
مظلومی بیان کرد: گاهی می بینیم که دارو در حین فروش نیاز به بررسی دارد و مصرف کننده با نظر داروساز نیاز به مراجعه مجدد به پزشک دارد و به همین دلیل باید به این موارد توجه شود. مقررات FDA در مقایسه با آنچه در گذشته تحت عنوان فروش دارو از طریق اینترنت پیشنهاد شده بود، گامی رو به جلو در نظر گرفته می شود. این در حالی است که در هیچ کجای دنیا موضوعی به این مهمی به این سرعت در دستور کار قرار نگرفته است. امروزه مشخص است که بدون ثبت نام از بیماران نمی توان عملکرد خوبی در این زمینه داشت و اساساً بیماران ثبت نام نمی کنند. زمانی امکان فروش آنلاین دارو وجود دارد که بین داروخانه، بیمار و پزشک رابطه آگاهانه وجود داشته باشد که امروزه این امر محقق نمی شود. در گذشته نیز شاهد بودیم که طرح پزشک خانواده شکست خورد و چنین اتفاقی برای شناسایی و اتصال این زنجیره رخ نداد. امروزه این مجوز برای ارسال دارو تا شعاع 100 کیلومتری داده شده است، یعنی بیماری که هرگز
پزشک نامرئی نیز می تواند از راه دور دارو دریافت کند.
وی گفت: این حوزه نیازمند بررسی های تخصصی و بالاتر از همه زیرساخت ها است. شاید بتوان این طرح را در محدوده محدودی آزمایش کرد، ایرادات آن را شناسایی کرد و پس از رفع اشکال، در سراسر کشور اجرا کرد. همانطور که در مورد طرح پزشک خانواده اتفاق افتاد، تعداد محدودی از شهرها به عنوان مراکز آزمایشی طرح پزشک خانواده شناسایی شدند و اساساً این طرح غیرقابل اجرا بود. امروزه داروخانه هایی که مجوز فروش مکمل های دارویی، فرآورده های بهداشتی و آرایشی را دارند می توانند وب سایت ایجاد کرده و به فروش برسانند اما برخی از آنها وارد فضای مجازی شده و داروها را در اختیار مردم قرار داده اند که زمانی توسط اسنپ نیز انجام شد. .
مظلومی همچنین تصریح کرد: کار به حدی پیش رفته بود که برخی از بسترها اقدام به فروش داروهایی می کردند که به راحتی در داروخانه ها موجود نبود. داروها و داروهای سقط جنین نیز به راحتی در این پلتفرم ها موجود است و عملاً شعبه ای از «نصیر خسرو» را در فضای مجازی ایجاد کرده اند، زیرا مشخص نیست دارو از کجا برای خریدار ارسال می شود. در حوزه کنترل عرضه دارو با زنجیره ای مواجه هستیم که اگر با هر حلقه به صورت شفاف برخورد نشود، نمی توان تضمینی برای تحویل داروی سالم به بیمار داشت. امروز
دیگر نمی توان اصالت دارو را بر اساس بسته بندی و نام دارو تایید کرد.
وی افزود: امروز علاوه بر فروش دارو، برخی بسترها نسخه را اصلاح می کنند تا فروش آنلاین دارو قانونی جلوه کند. اخیراً دیگر امکان خرید دارو از طریق بسترهای قانونی وجود ندارد، اما این امکان از طریق صفحات و سایت های غیرقانونی ادامه دارد. در مقطعی عرضه دارو به طور کامل رها شد که تا حدودی از آن جلوگیری شد. امروزه اصرار بر فروش دارو از طریق اینترنت وجود دارد که اصلا جنبه خبری و علمی ندارد و حامیان این طرح پشت شعار خدمت به مردم پنهان می شوند.
وی همچنین گفت: دلیل اصرار بر فروش اینترنتی دارو، ایجاد فضا برای عرضه بیشتر و سود بیشتر است، در حالی که فروش بیشتر دارو اشتباه فاحشی است. تلاش باید کاهش مصرف مواد مخدر توسط اعضای جامعه باشد زیرا اساساً سلامت جامعه را به خطر می اندازد، اما از طرف دیگر پلتفرم های آنلاین به دنبال افزایش فروش مواد مخدر به شهروندان هستند.
امروزه فروش آنلاین داروها هنوز به حجم قابل توجهی نرسیده است، عمدتاً به این دلیل که مردم به این پلتفرم ها اعتماد ندارند. در حال حاضر مردم ترجیح می دهند از داروخانه ها خرید کنند، اما باید توجه داشت که این روند ممکن است تغییر کند. داروخانه های آنلاین بدون مجوز سهم بسیار کمی از بازار دارو دارند، اما اگر کنترل ها به جایی نرسد، متوقف می شود.
اگر آنها این اقدام مخاطره آمیز را انجام می دادند، مسلماً سهم بیشتری از فروش مواد مخدر را به دست می آوردند. از سوی دیگر باید توجه داشت که برنامه هایی به طور اختصاصی برای نسخه نویسی طراحی شده است و شرکت ها نیز مجوز نسخه نویسی دریافت کرده اند و مجموع این دو اتفاق باعث شده است که پزشکان بابت تجویز داروی خاص با برندی خاص پول دریافت کنند. آن را تجویز کند. بیماران. .
مظلومی گفت: گاهی می بینیم که پلتفرم ها به داروخانه ها مراجعه می کنند و با آنها توافق می کنند که فروش اینترنتی را به سمت خود سوق دهند و در مقابل درصدی از قیمت دارو به حساب این پلتفرم واریز می شود. امروز شرکتی را می شناسم که نسخه ها را گروگان می گیرد و می گوید اگر بیمار را به داروخانه شما هدایت کنم و نسخه ای بنویسم 50 درصد سود را به او می دهید. این عدد بسیار بالاست و داروخانه ها را مجبور به تخلف می کند.
وی بیان کرد: امروز بودجه صنعت دارو 150 همات است که با این اتفاقات گردش مالی حوزه دارو بسیار بیشتر از این اعداد در کشور است. نباید فراموش کرد که همین اتفاقات باعث می شود که فروشندگان غیرقانونی مواد مخدر برخی اقلام را در فضای مجازی تا 10 برابر بیشتر از داروخانه به فروش برسانند و به این ترتیب بیماران عملاً تحت فشار قرار می گیرند زیرا راه حلی وجود ندارد. فقط باید برایشان دارو تهیه کنند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16551/%D8%A8%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%D9%BE%D9%84%D8%AA%D9%81%D8%B1%D9%85-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D8%AC-%DB%B5%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز