به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بر اساس ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر شخصی که به قاچاق کالا و ارز مبادرت کند و آنها را حمل یا نگهداری کند، علاوه بر ضبط کالا یا ارز، یک تا دو برابر ارزش مجاز کالا، یک تا سه برابر ارزش کالا برای کالاهای مجاز مشروط و دو تا چهار برابر ارزش کالا برای کالاهای یارانه ای جریمه خواهد شد.
از طرفی عرضه یا فروش کالاهای قاچاق موضوع این ماده ممنوع بوده و مرتکب علاوه بر ضبط کالا به حداقل مجازات های مقرر در این ماده محکوم خواهد شد. در صورتی که عرضه یا فروش کالای قاچاق از طریق رسانه یا فضای مجازی مانند شبکه اجتماعی، سایت یا پیامک یا تلفن صورت گیرد، مرتکب علاوه بر مصادره اموال، به جریمه نقدی به دو برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می شود.
لازم به ذکر است که قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1392 تصویب شد و تا به امروز اصلاحات متعددی در مورد آن اعمال شده است، هرچند در ماده قانونی رسیدگی به عرضه کالاهای قاچاق تغییراتی ایجاد شده است، اما در درجه اول در در رابطه با جرایم و مصادره اموال. تغییر قابل توجهی مشاهده نمی شود.
با وجود این ماده جامع قانونی، تهیه و کنترل کالای قاچاق در کشور رعایت نشده و جدا از مشکل عدم هماهنگی دستگاه ها، هیچ علاقه و تلاشی از سوی دولت وقت صورت نگرفته است.
سرانجام پس از یک دهه و با رصد رسانه ها و تولیدکنندگان، در آخرین روزهای سال 1402 ارتباط با عرضه کنندگان کالاهای قاچاق آغاز می شود.
در واقع از ابتدای سال جاری تا به امروز بازدیدهای متعددی از مجتمع های مختلف تهران انجام شده است، حتی یک فروشگاه اینترنتی فروش پوشاک قاچاق (با حدود 800 هزار مشترک) نیز مورد بازرسی قرار گرفت و در نهایت پس از کشف و ضبط پوشاک قاچاق کالا، متصدیان آن به مراجع قضایی معرفی شدند.
35 میلیارد ریال، میزان کالای قاچاق از یکی از خانه های مجلل شمال تهران.
بررسی ها نشان می دهد که عرضه کالاهای قاچاق از مزون های لوکس شمال تهران ادامه دارد، مزون هایی که معمولا با تعیین وقت قبلی و هماهنگی ویزیت می شوند.
گشت های مشترک مبارزه با قاچاق کالا در روزهای اخیر با حضور سرزده در یکی از منازل مجلل منطقه سعادت آباد تهران حدود 35 میلیارد ریال انواع پوشاک قاچاق کشف و ضبط کردند.
در این خانه لباسهایی با برندهای نایک، دیزل، زارا، بالنسیاگا، ورساچه و … به فروش میرسیدند، اما از سال ۲۰۱۷ ممنوعیت واردات رسمی لباسها اجرایی شد و اخطارهایی برای تکرار به ۱۲۵ برند خاص پوشاک ارسال شد. بنابراین تمامی محصولات فوق کالای قاچاق محسوب می شوند.
در پایان باید گفت با وجود جلساتی که در خصوص عرضه کالای قاچاق صورت گرفته، افراد مختلف (در سطح شهر و فضای مجازی) همچنان به فروش کالاهای قاچاق ادامه می دهند، حتی شاهد تبلیغات خرید کیلویی کالای قاچاق در اینستاگرام هستیم. در واقع ما نیاز به جلسات بیشتری داریم تا در نهایت کاهش قاچاق کالا و افزایش تولید ملی و در یک کلام رونق تولید به وجود بیاید.
absnews