مدیرکل دفتر صنایع پوشاک وزارت حراست با بیان اینکه از اول دی ماه تمامی فعالان حوزه پوشاک ملزم به دریافت شناسنامه می شوند، گفت: طی جلسه اخیر با دستگاه های استانی مقرر شد، بر اساس مصوبه هیئت مدیره این حوزه، از تاریخ 11 دی ماه سال جاری، تمامی فعالان حوزه پوشاک ملزم به دریافت شناسنامه شوند. اطلاعیه مرکزی ستاد مبارزه با قاچاق کالا که مسئول مبارزه با برندهای شناخته شده قاچاق پوشاک است باید در هفته های آینده آغاز به کار کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، محسن گرجی – مدیرکل دفتر صنعت پوشاک وزارت حراست – در خصوص آغاز اجرای طرح شناسایی پوشاک گفت: شناسه کالا یک کد 16 رقمی است که نشان می دهد کالا توسط کدام کارگاه و. با چه مشخصات و جنس و رنگ. این کد قابلیت نظارت و رهگیری کالا را نشان می دهد و مهمترین ابزار تشخیص کالاهای تولید داخل از کالاهای قاچاق است.
وی گفت: پاکسازی کالاهای قاچاق از تولیدات داخلی یکی از وظایفی است که از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا به وزارت حراست محول شده است و وزارت حراست موظف است با همکاری اتحادیه های تخصصی کشور این کار را اجرایی کند. و شرکت ها حوزه پوشاک تصریح کرد: بخشی از این کار اطلاع رسانی و آموزش است. ضمناً زیرساخت دریافت شناسه کالا در سامانه معاملات کامل موجود است و اصناف و تولیدکنندگان می توانند این شناسه را درخواست کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه صنعت پوشاک صنعتی چند وجهی است و تعداد واحدهای آن بسیار زیاد است، گفت: حدود 95 هزار واحد تولیدی و حدود 250 هزار واحد توزیعی در این زمینه فعال هستند و به دلیل این تعدد، شناسایی کالاها انجام می شود. ارائه شده است. با فروشگاه های زنجیره ای
همه کارگران پوشاک باید شناسنامه دریافت کنند.
مدیرکل دفتر صنعت پوشاک وزارت حراست اجرای طرح شناسایی پوشاک را از اول آذرماه آغاز کرد و تصریح کرد: همکاری با صنف پوشاک تهران از ماه ها قبل آغاز شده و به مجموعه های مختلف تذکر داده شده است. که ملزم به ثبت شناسه محصول هستند. البته برخی از مجموعه ها قبلاً شناسه محصول دریافت کرده اند، اما از اول دی ماه همه اپراتورهای پوشاک ملزم به دریافت شناسه هستند.
وی با بیان اینکه مهم ترین کارکرد این شناسه در حوزه پوشاک به شرط تحقق کامل این طرح، تفکیک کالای قاچاق از کالای تولید داخل است، گفت: کالاهای قاچاق n فاقد شناسه کالا هستند و در عدم وجود شناسه، کالا به عنوان کالای قاچاق محسوب می شود. از آنجا هر فروشگاهی که کالا را بدون شناسه اعلام کند کالای قاچاق محسوب می شود.
به گفته وی، ضمانت اجرایی این موضوع تبصره 4 ماده 18 است که جزئیات آن سال گذشته با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در میان گذاشته شد. بر این اساس تصمیم گرفته می شود اولین طرح از فروشگاه های مستقر در مراکز خرید راه اندازی شود. ضمناً در این تبصره مهلتی نزدیک به پنج ماهه در نظر گرفته شده تا واحدهای تولیدی محصولات قبلی خود را که در بازار وجود دارد را اعلام کرده و محصولات جدید را شناسایی کنند.
گرجستان اظهار داشت که در مراحلی که در تبصره 4 توضیح داده شده است، عنوان شده است که تولیدکننده در اولین قدم فقط باید لباس ها را به عنوان تولید داخل علامت گذاری کند. البته امروزه پرداختن به موضوع شناسایی برای مبارزه با قاچاق بسیار آسانتر شده است. زیرا 125 برند قاچاق شناسایی شده، اعم از اینکه دارای شناسه باشند یا نداشته باشند، کالاهای قاچاق هستند. در واقع برای پرداختن به این برندها نیازی به معرفی نیست.
برخورد با علائم قاچاق؛ آینده
این مسئول بخشی از وظایف وزارت مخفی را شناسایی و اعلام فهرست برندهای قاچاق محرز دانست که انجام شد و گفت: همچنین در جلسه اخیر با دستگاه های استانی مقرر شد نسبت به محرز رسیدگی شود. برندها بر اساس اطلاعیه اداره مرکزی مبارزه با قاچاق کالا. قاچاق پوشاک از هفته های آینده آغاز می شود.
هزینه قاچاق پوشاک چقدر است؟
در ادامه این برنامه، حمیدرضا دهقانی نیا – سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز – گفت: زیرساخت های اجرای سامانه شناسایی کالا از سال های قبل فراهم شده است. بر این اساس از 9 مهر 1396 عرضه پوشاک بدون شناسنامه ممنوع شده است و اکنون باید این طرح تکمیل شود. چهار مرحله بعدی برای اجرای طرح شناسایی کالا شامل آموزش، اطلاع رسانی، ثبت سهام و گزارش دهی است و تا زمانی که گزارش گیری کامل نشود و این مراحل تکمیل نشده باشد، مراحل نهایی را با هم طی نکرده باشیم، به وضعیت مطلوب نخواهیم رسید. اصولاً ذینفعان پروژه پس از حضور در دوره آموزشی باید نسبت به ثبت موجودی در سامانه کلی معاملات اقدام کنند. بر این اساس متقاضیان باید شناسه کالا در سامانه را دریافت کرده، شناسه ها را ضمیمه کنند، موجودی کالا را ثبت کنند و در نهایت در سامانه کامل معاملات اظهارنامه را تکمیل کنند.
وی با بیان اینکه ضمانت اجرای طرح در مرحله تکمیلی آن تصویب تبصره 4 ماده 18 است، گفت: همچنین اطلاعات فروش باید هم در نظام مالیاتی و هم در سامانه تجارت جهانی ثبت شود.
دهقانی نیا در خصوص برآورد حجم پوشاک قاچاق در بازار گفت: بر اساس آمار سال ۱۳۹۸ حجم قاچاق تقریباً یک میلیارد و ۱۳۹ میلیون دلار بوده است. اما طبق آمار سال 1400 این رقم به 987 میلیون دلار می رسد که با رقم ارائه شده از سوی وزارت امنیت در حوزه تولید و مصرف مطابقت کامل دارد. از آنجایی که آمار تولید سالانه تقریباً 4.5 میلیارد دلار و آمار مصرف تقریباً 5.5 میلیارد دلار است، فاصله بین این دو رقم تقریباً 987 میلیون دلار است که در قالب کالای قاچاق ارائه می شود.
به گفته وی، سند تبصره 4 ماده 18 اخیراً به امضای ذینفعان از جمله وزارت حراست، ناظران، افسران و نهادهای مسئول در این حوزه، اتاق اصناف و اصناف رسیده و همگی در این مورد اتفاق نظر داشتند. . اکنون که این سند نهایی شده است به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارسال می شود و سپس با پیگیری دبیرخانه ستاد موضوع در جلسه اعضای ستاد مطرح می شود. هر دو. ماهها با حضور رئیس یا رئیس ستاد و در اولین جلسه اعضای ستاد. این مرکز که کمتر از یک ماه دیگر برگزار می شود، برنامه ریزی و سپس تصویب و ابلاغ خواهد شد.
الزامات فرآوری پوشاک قاچاق
دهقانی در برنامه میز اقتصاد آغاز اجرای طرح شناسایی پوشاک با بیان اینکه در حال حاضر 5553 شناسه کالا در حوزه تولید پوشاک ثبت شده است، گفت: بر اساس سند ذکر شده اگر کالایی بر روی بازار، اما شناسه اگر آن را نداشته باشد، جزو کالاهای قاچاق است. در صورتی که این کالا در زنجیره سامانه معاملات کلی از قبلی به بعدی ثبت نشده باشد، مجدداً درج می شود و همچنین ضمانت اجراهایی که باید در دسته پردازش کالاها و علائم قاچاق انجام شود. در حوزه ضابطان، فراجا و فرماندهی نیروی انتظامی مسئولیت رسیدگی به شبهات قاچاق پوشاک در سطح عرضه را بر عهده دارند و در این مورد هماهنگی از ستاد مرکزی انجام شد. بنابراین دو ضمانت اجرایی شامل تصویب تبصره 4 ماده 18 و تشدید برخورد با کالاهای مشکوک به قاچاق از منظر پوشاک در سطح عرضه وجود دارد.
به گفته وی، موفقیت طرح مبارزه با قاچاق پوشاک منوط به افزایش ریسک از نظر عرضه است. بنابراین اگر در کنار پوشاک تولید شده در ایران و کیفیت تایید شده، به کالاهای قاچاق یا بدون گواهی در سطح عرضه که آخرین گلوگاه است، پرداخته نشود، عملا فضا برای کالاهای قاچاق فراهم می شود. بنابراین یکی از اقدامات تکمیلی علاوه بر مرحله تصویب تبصره 4 ماده 18 تشدید برخورد با محصولات تقلبی و برندهای پوشاک قاچاق است. همچنین تا زمانی که صندوقهای فروشگاهی نصب و راهاندازی نشده باشند، طرح تکمیل نمیشود، زیرا این آخرین لینک مربوط به تحویل محصول نهایی است. تا زمانی که صندوق نقدی وجود نداشته باشد، مصرف کننده نهایی شناسایی نمی شود.
انتهای پیام