absnews
عبدالعلی رحیمی مظفری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به کاهش منابع آبی کشور و لزوم صرفه جویی در مصرف، اظهار کرد: موضوع صرفه جویی با مدیریت مصرف دو تفاوت دارد. اگر چشم انداز ما از صرفه جویی این باشد که مصرف را در ابعاد خاصی به صفر برسانیم، اشتباه است. شما نمی توانید به بهانه صرفه جویی در هزینه ها از رشد محصولات کشاورزی یا کارخانه ها دست بردارید، اما مدیریت مصرف موضوع دیگری است.
چشم انداز ما از پس انداز باید تغییر کند
وی افزود: اینکه در یک حوزه با توصیه های کارشناسی مصرف را کاهش می دادیم، منجر به مدیریت مصرف شد. به عنوان مثال در کشت نیشکر کار کارشناسی مصرف آب را از 4 میلیارد مترمکعب به 2 میلیارد مترمکعب کاهش داده ایم. این مدیریت مصرف است. با استفاده از سیستم های مدرن و مکانیزه کشاورزی می توان به مدیریت مصرف در حوزه کشاورزی پی برد.
یکی از اعضای هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمی توان انتظار داشت که وزارت نیرو به تنهایی مصرف را مدیریت کند چرا که همه ساختارها و ارگان ها در مصرف آب دخیل هستند.
نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای مدیریت منابع آبی کشور نیازمند تبدیل واژه اقتصاد به مدیریت مصرف هستیم. دوم اینکه واحد تولیدی در حوزه انرژی باید تغییر کند. درست است که بگوییم در هر واحد تولید چقدر آب، برق و گاز مصرف می شود و آن را کاهش دهیم. وقتی نمی توانیم این معادله را تغییر دهیم، شعار صرفه جویی و کنترل مصرف حل نمی شود.
مدیریت مصرف گران است
وی تاکید کرد: باید همه سازه ها برای کنترل مصرف جلو بیفتند. نمی توان از وزارت نیرو انتظار داشت که در مصرف آب در صنعت یا کشاورزی به تنهایی مصرف را مدیریت کند. همه بخش ها باید برنامه هایی برای کاهش مصرف داشته باشند. خیلی چیزها از دسترس مردم خارج است. مدیریت گران است نمی توانیم به کشاورزی بگوییم برای تولید یک کیلوگرم گوجه فرنگی مصرف آب خود را به یک لیتر برسانند، اما تسهیلات گلخانه ای کم بهره را در اختیار کشاورز قرار نمی دهیم. مدیریت مصرف برای ما مهم است یا نه، اگر مهم باشد باید هزینه آن را بپردازیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز