یکی از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور ابراهیم رییسی در اجلاس شانگهای گفت: ایران برای استقبال در چنین اتحادیه هایی باید روحیه همکاری و تنش زدایی را در سیاست خارجی خود ایجاد کند.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، با اشاره به سابقه و دیدگاه های تشکیل سازمان شانگهای ، اظهار داشت: دیدگاهی که سازمان شانگهای بر اساس آن شکل گرفت ، ناشی از سازوکار بین المللی و کشورهای BRICS است که “در حالی که ایران چشم انداز منطقه ای دارد. در سازوکارهای منطقه ای جدید ، کشورها به دنبال افزایش قدرت چانه زنی خود و اجتناب از مناطق دشوار هستند و از آنجا که ایران با چالش های مختلف بین المللی روبرو است ، یکی از موانعی که ایران را با سخت ترین شرایط روبرو می کند. پیوستن به ائتلاف های منطقه ای درگیر است. چالش ها ، و بنابراین کشورهای عضو شانگهای حاضر نیستند تعهدات خود را در قبال ایران بپذیرند و درگیر مسائل ایران از جمله بحث برجام و FATF و غیره شوند.
این نماینده سابق پارلمان گفت: امیدوارم ایران در اسرع وقت به عنوان عضو دائمی سازمان شانگهای در این اجلاس شرکت کند و بتواند از فرصتهای این همکاری به بهترین نحو برای منافع ملی خود استفاده کند.
انتهای پیام
وی ادامه داد: “بنابراین ، ایران باید روحیه همکاری و تنش زدایی را در سیاست خارجی خود ایجاد کند ، و وقتی دیگر خودمان را زیر سوال نبریم ، در این اتحادیه ها استقبال می شود.” بسیاری از کشورها بسیار بیشتر از ما ناظر شده اند و به اعضای دائم تبدیل شده اند ، در حالی که ایران هنوز یک عضو ناظر است. این امر تا حدودی ناشی از چالش های ناشی از فشار بین المللی و تا حدی سیاست های خود ایران است.
فلاحت پیشه گفت: “در عین حال ، اجلاس شانگهای حاشیه های بیشتری نسبت به متن دارد.” جلسات و گفتگوهایی در حاشیه برگزار می شود که می تواند شروع خوبی برای سیاست خارجی دولت آقای رییسی باشد. من معتقدم که حتی اگر روزی در کاهش تنش ها تعلل کنیم ، به منافع ملی خود پشت می کنیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز