07:30 – 05 نوامبر 1403
هر ساله با فرا رسیدن فصل سرما، مصرف گاز در مناطق مختلف کشور افزایش می یابد، مشکلی که در صورت عدم برنامه ریزی مناسب، ممکن است نیروگاه های کشور را با چالش مواجه کند.
به گفته مسئولان، در شرایط عادی 80 درصد نیروگاه ها از سوخت گازی و 20 درصد سوخت مایع استفاده می کنند، در حالی که در فصل زمستان 50 درصد نیروگاه ها از گاز و 50 درصد ابتدا از گازوئیل و سپس گازوئیل استفاده می کنند، در حالی که تنها 16 نیروگاه وجود دارد. کارخانه های کشور می توانند از سوخت دیزل استفاده کنند.
چالش تامین سوخت نیروگاهی که به گفته مسئولان در حال رایزنی با وزارت نفت برای تامین سوخت این نیروگاه است، موضوعی است که مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانر در گفتگویی آن را تایید کرده است. به گزارش خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز ؛ وی گفت: هر ساله برای فصل زمستان برنامه هایی داریم انشالله با همکاری مردم در کاهش مصرف برق و گاز امکان تامین برق پایدار بهتری را داریم. هم اکنون هماهنگی های لازم با وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاه در حال انجام است و امیدواریم مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.
تامین برق مردم و نیروگاه ها در اولویت است
اخیرا الحایری معاون وزیر برق و انرژی با اشاره به تلاش برای تامین سوخت نیروگاه ها و گذراندن آن در فصل زمستان گفت: ما با همکاران در وزارت نفت به صورت شبانه روزی کار می کنیم تا بتوانیم سوخت مورد نیاز را تامین کنیم. نیروگاه ها، شرکای پخش فرآورده های نفتی، شرکت گاز و وزارت نیرو به صورت شبانه روزی برای پرکردن مخازن کار می کنند، اما در صورت کمبود، از نفت کوره نیز با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی استفاده خواهیم کرد. فصل زمستان است و تامین برق مردم و نیروگاه ها در اولویت است.
اما حالا طبق برنامه ریزی ها آیا در زمستان امسال شاهد قطعی برق خواهیم بود؟ مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توفانیر در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم در زمستان امسال در حوزه برق خانگی مشکلی پیش نیاید اما قطعا این موضوع مستلزم صرفه جویی در هزینه های مردم است. یعنی کاهش مصرف برق و آوردن آن به الگوی مصرف مجاز شهروندان با آن نیازی به استفاده از وسایل برقی پرمصرف مانند کولر نخواهند داشت، اما در صورت استفاده از بخاری برقی مصرف برق آنها بیشتر می شود. نسبت به حالت عادی آنها باید هزینه بیشتری بپردازند و مطمئناً فشار بیشتری بر شبکه برق وارد خواهد شد.
این مسئول اضافه کرد: در فصل زمستان از نظر ظرفیت تولید در صنعت برق با مشکل مواجه نخواهیم شد اکنون مصرف برق این روزها به حدود 45 هزار مگاوات رسیده است یعنی 35 هزار مگاوات نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. مصرف در فصل تابستان است و انرژی کافی برای تولید برق داریم و اگر مردم در مصرف برق و گاز صرفه جویی کنند انشالله در فصل زمستان مشکلی برای تامین برق وجود ندارد.
علاقه ویژه به پس انداز
اما نکته اصلی مورد تاکید مدیرعامل توانیر بحث صرفه جویی است و در همین راستا مهدی مقیم زاده، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، همکاری مردم با صنعت برق را در عبور موفق از قله مصرف برق کمک کرد. امسال: با توجه به محدودیت سوخت نیروگاه ها در فصل زمستان، لازم است شهروندان در فصل زمستان نیز به صرفه جویی در مصرف برق توجه ویژه ای داشته باشند.
در نهایت باید گفت گذراندن فصل زمستان بدون قطعی برق مستلزم برنامه ریزی و رویه مناسب است و در این راستا با توجه به مسائل مطرح شده از سوی مسئولین انتظار می رود در فصل زمستان با چالش های کمتری مواجه باشیم.
خبرنگار: کیمیا گولیبور