اخبار اقتصادی روز

برای تولید مسکن نیمه صنعتی به خارجی ها متکی نباشید

این فعال صنعت ساختمان خاطرنشان کرد: معمولاً در نقطه تلاقی قدرت خرید و قیمت تمام شده است که تولید مسکن بالا می رود. اما در شرایط فعلی متقاضیان پولی برای خرید مسکن ندارند. در شرایط تورمی، شکاف بین قدرت خرید و قیمت مسکن به طور مداوم افزایش می یابد.

این کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های اصلی سازندگان تورم عمومی است که باید کنترل شود. در گام بعدی باید وزارتخانه‌ها، ادارات، ارائه‌دهندگان خدمات و بخش خصوصی را یکپارچه کنیم و در این زمینه هم افزایی ایجاد کنیم. اکنون یک قطع ارتباط در این منطقه وجود دارد. گام سوم تقویت بنگاه های تولید انبوه است. در حال حاضر تعداد کمی از شرکت ها قادر به تولید پروژه های بیش از 2000 واحد هستند.

عاشق غریبه ها نشو. ما خودمان می توانیم این کار را انجام دهیم

انتهای پیام

میرعمادی با اشاره به طولانی شدن روند صدور پروانه ساخت، اظهار کرد: علیرغم اینکه شهرداری تهران اخیرا اعلام کرده این زمان را به دو ماه کاهش داده است، روند ساخت مسکن در اطراف تهران بسیار طولانی است. از آنجایی که زمین عمدتاً غیر مسکونی است و برای تغییر کاربری، باید بند 12 و بند 5 تایید شود که بین شش ماه تا یک سال طول می کشد.

ابوالحسن میرمادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: حوزه ساخت و ساز در سردرگمی است. نوسانات قیمت مصالح ساختمانی منجر به کاهش سرمایه گذاری در بخش مسکن شد. زیرا با هزینه های جاری و رکود املاک، سرمایه گذاران در بازگشت سرمایه تردید دارند.

وی درباره پیش بینی وضعیت ساخت و ساز در نیمه دوم امسال گفت: تسهیل شرایط ساخت و ساز با متغیرهایی مرتبط است که باید اصلاح شود. تمام مخاطرات تولید مسکن همچنان پابرجاست و چشم انداز روشنی وجود ندارد. اگر ثبات در تورم و قیمت ارز وجود داشته باشد، می توان خوش بین بود. این تصور وجود دارد که صنعت ساخت و ساز کاملاً به فضای داخلی وابسته است. در حالی که حدود 40 درصد اقتصاد مسکن با نرخ ارز رابطه مستقیم دارد.

وی اتکا به کشورهای خارجی برای ساخت مسکن در ایران را اشتباه دانست و گفت: جوانان تحصیلکرده، نیروی کار مستعد، نهاده های ساختمانی و سایر توانمندی های مورد نیاز برای تولید یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. برای تبدیل صنعت ساختمان از سنتی به نیمه صنعتی فقط به برنامه ریزی نیاز داریم.

یکی از فعالان صنعت ساختمان گفت: در پروژه‌های موفق قبلی، سازمان فنی مهندسی قوی کار را به پایان رساند و سیستم ساختمان را محقق کرد. در حال حاضر چنین نظامی وجود ندارد، اما با حمایت از جوانان و نیروهای داخلی می توان شرایط تولید نیمه صنعتی را در کشور بازآفرینی کرد. به غریبه ها هم اهمیت نده.

اشاره کرد کاهش 46 درصدی در صدور مجوز وی برای واحدهای مسکونی شهر تهران افزود: هزینه ساخت هر مترمربع مسکن در تهران به حدود 35 میلیون تومان رسیده است که شامل قیمت زمین، مصالح، حقوق، عوارض شهرداری، نظام مهندسی و … می شود. با توجه به اینکه پروژه ها یک و نیم تا دو سال طول می کشد، این رقم می تواند به 50 میلیون تومان هم برسد. بازگرداندن این سرمایه دشوار است. بنابراین بخش ساخت و ساز در وضعیت احمقانه ای قرار دارد.

تولید مسکن یک سال و نیم تا دو سال طول می کشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *