اخبار سیاسی روز

برای ایران؛ قول می دهم – ایسنا

«مسعود مزیکیان» نامزد ریاست جمهوری وعده می دهد که «منافع ملی را فدای منافع شخصی و جناحی نمی کند».

به گزارش ای بی اس نیوز، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 17 تیرماه 1403 برگزار می شود و در روزهای اخیر 6 نامزد برای این انتخابات با هم رقابت کرده اند که مسعود مزیکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده و … محمد باقر قالیاف. این امر در فضای واقعی و مجازی تشدید شده است.

این کاندیداها در سخنرانی ها و مصاحبه های تلویزیونی خود به تبیین مواضع و دیدگاه های خود در عرصه های مختلف سیاست داخلی و خارجی می پردازند و سعی می کنند افق فکری خود را در این حوزه برای مردم ترسیم و تشریح کنند و آرای آنان را در این زمینه جلب کنند.

البته با عنایت به سیاست گذاری کلان اقتصادی کشور در حوزه سیاست خارجی در حوزه های بالادستی از جمله شورای عالی امنیت ملی، عمده اختیارات دولت ها در این حوزه در حوزه موضوعاتی مانند تعیین اولویت ها است. و همچنین راهکارها و راهکارهایی برای پیشبرد سیاست های کلان اقتصادی کشور تدوین کند.

در این زمینه در گزارش های جداگانه به بررسی اجمالی مهم ترین دیدگاه های نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی و تحولات جهانی می پردازیم.

قسمت اول این گزارش مربوط به نظرات مصطفی پورمحمدی در حوزه سیاست خارجی است. اینجا خواندن.

از جمله کاندیداهای این دور انتخاباتی می توان به پزشکانی اشاره کرد که با بیان مواضع و نظرات خود به موضوع سیاست خارجی توجه ویژه ای داشتند و همچنین شخصیت هایی چون «محمدجواد ظریف»، «عباس عراقچی»، «مجید تختوانچی» حضور داشتند. . در دولت های دهم و یازدهم با او هستند.

برای ایران؛

مسعود مزیکیان قبل از برگزاری میزگرد سیاسی

برای ایران؛

مسعود مزیکیان قبل از برگزاری میزگرد سیاسی

این کاندیدای انتخابات سه شنبه گذشته 8 خردادماه در کنار محمدجواد ظریف و مهدی سنایی وزیر امور خارجه دولت حسن روحانی و سفیر سابق ایران در روسیه در برنامه میزگرد سیاسی حاضر شد تا نقطه نظرات خود را بیان کند. از دید در حوزه سیاست خارجی و به طور گسترده بیان شده است. دیدگاه در این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بیان شد که «سیاست خارجی ما تحول آفرین، واقع بینانه، تعاملی و توسعه ای خواهد بود».

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اعلام اینکه «سیاست خارجی ما بر اساس منافع ملت ایران خواهد بود»، تصریح کرد: در سیاست خارجی شعارهای وسوسه انگیزی وجود دارد که جیب مردم را خالی می کند، شعارهایی که مردم را از توسعه دور می کند. کاروان و به دام انداختن آنها در عرضه. اجازه نمی دهم پزشکی و صنایع ملی گرفتار تامین مواد اولیه و فناوری های پیشرفته شوند.

وی همچنین گفت: من به توسعه کشور در سیاست خارجی ادامه خواهم داد و می خواهم به زندگی شایسته ای برسم که در آن همه مردم فرصت رشد، خلاقیت و شکوفایی را داشته باشند. من نمی‌خواهم در دنیایی که جوانان ما از زندگی دیگران خسته شده‌اند، به مهاجرت فکر می‌کنند و پدر و مادرشان با دیدن فرزندان و نوه‌هایشان بقیه عمرشان را در غم و غیبت می‌گذرانند، منزوی باشم. ما فقط یک ایران داریم و چاره ای نداریم جز اینکه آن را برای خود و فرزندانمان آباد و سربلند کنیم.

این نامزد ریاست جمهوری که بر انجام مذاکرات و احیای برجام در چارچوب سیاست های کلان نظام تاکید دارد، در ادامه اظهارات خود در این برنامه تلویزیونی اعلام کرد: برای من دیپلماسی، مذاکره و توافق تحقیر نیست، بلکه تحقیر است. یک راه معقول و ارزان برای رسیدن به منزلت. در حالی که کشورهای منطقه به سرعت در حال توسعه هستند، دیگر زمانی برای ایستادن در بهترین حالت نداریم. ما می خواهیم در خط مقدم فناوری جهانی تکامل یافته و هوش مصنوعی را به کارمندان خود به بهترین صنایع جهانی ارائه دهیم. زیرا مردم ایران مستحق زندگی بهتر و موقعیت آبرومندتر هستند و با یک سیاست خارجی واقع بینانه و تحول گرا از توان انسانی، تمدنی، جغرافیایی و سیاسی کشور برای پیشبرد منافع ملی و سربلند ایران استفاده خواهم کرد.

وی با اعتقاد به اینکه «تداوم تحریم ها موجب تقویت سودجویان تحریم و فساد می شود» در این زمینه تاکید کرد: با تحریم ها می توانیم زنده بمانیم اما پیشرفت نمی کنیم. با حضور گسترده مردمی در انتخابات بهترین برگه برنده مذاکرات را به دست خواهیم آورد. انشاءالله با حمایت مردم احیای برجام، رفع تحریم ها و سایر موانع بانکی مانند FATF امکان پذیر خواهد بود. در طول تاریخ، دیپلماسی سازنده و تعامل گسترده با جهان، برگ برنده ایران بوده است و ما با الهام از تاریخ از این قدرت استفاده خواهیم کرد. نظام دیپلماتیک با عقلانیت، خلاقیت و شجاعت پیکسل با جهان تعامل خواهد کرد و منافع ایران و نیازهای مردم ایران را تامین خواهد کرد. در این راستا سیاست خارجی ما تحول گرا، واقع بینانه، تعاملی و توسعه ای خواهد بود.

وی همچنین به تشریح برنامه های خود در حوزه سیاست همسایگی پرداخت و گفت: به هیچ عنوان از تقویت و گسترش روابط همه جانبه با همسایگان کوتاه نخواهیم آمد و روابط و چالش ها با همسایگان را بر اساس نقاط مشترک مدیریت خواهیم کرد. ما معتقد به ایجاد منطقه ای قوی هستیم که بستر مناسبی برای امنیت و توسعه کشور ما و کشورهای همسایه فراهم کند. به نظر من کشورهای برادر و همسایه نباید منابع ارزشمند خود را صرف مسابقات و تنش زدایی کنند. اگر منطقه قدرتمندی داشته باشیم و از منابع خود برای رفع تنش، هم افزایی و توسعه استفاده کنیم، قدرت های فرامنطقه ای و خارجی بر منطقه مسلط نخواهند شد و باید با کشورهای همسایه پیمان عدم تجاوز امضا کنیم و به سمت پیوند منافع مشترک حرکت کنیم. گرفتن

یکی از موضوعات مهم در عرصه دیپلماسی کشور، ترویج سیاست خارجی متوازن در تعامل با دنیای غرب و شرق است، موضوعی که در جریان بررسی سیاست خارجی کشور یکی از موضوعات بحث برانگیز تحلیلگران بوده است. دولت های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم در سال های اخیر. همانطور که برخی گاهی این دولت ها را به غرب گرایی و شرق شناسی متهم کرده اند، موضوعی که این دولت ها همواره آن را رد کرده اند و بر اجرای سیاست نه شرقی و نه غربی و حفظ استقلال از کشور تمرکز داشته اند.

کاندیدای ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه روابط راهبردی، متوازن و دوجانبه را با چین و روسیه دنبال خواهیم کرد، افزود: در شرایط سیاست خارجی تک گزینه ای، روابط با چین و روسیه نیز پیشرفتی نداشته است. با حذف تحریم‌ها، همکاری در سازمان‌های اکو، شانگهای، بریکس و اوراسیا را گسترش و عملیاتی خواهیم کرد. بدون شک اروپا به نقش استراتژیک و سازنده ایران در دولت ما پی خواهد برد. ما خواهان روابط خوب با اروپا بر اساس احترام متقابل و موقعیت برابر هستیم. عدم برقراری روابط سیاسی با آمریکا نباید منجر به تنش و تنش پرهزینه شود. ما انتخاب‌های سیاست خارجی ایران را متنوع می‌کنیم تا کسی دیدگاه‌ها و منافع ایران را نادیده نگیرد. ما از منافع ملی ایران در قلب روابط بین الملل دفاع خواهیم کرد.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود در رابطه با موضوع کریدورها و خطوط ارتباطی گفت: قرار بود تحریم ها را دور بزنیم اما اکنون کریدورها و خطوط ارتباطی منطقه ما دور زده شده است. ما حذف ایران از بازارهای انرژی و مسیرهای ترانزیتی را متوقف خواهیم کرد و مزیت نسبی ایران را در این حوزه‌های حیاتی بازیابی خواهیم کرد. ما ایران را بخشی از راه حل مشکلات جهان خواهیم کرد نه مشکل. ایران می تواند بازی دیگران را مختل کند.

این قسمت از صحبت های پزشکان مورد انتقاد مهدی صفری معاون دیپلماسی خارجی وزارت امور خارجه قرار گرفت و در یک نشست خبری گفت: در روزهای اخیر برخی مدعی شده اند که جمهوری اسلامی ایران ترانزیت را از دست داد در حالی که ترانزیت سال گذشته نسبت به سال 1401 58 درصد افزایش داشتیم و در سال گذشته 1.2 میلیارد دلار عوارض گمرکی ترانزیت داشتیم.

وی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود در تشریح سیاست خارجی دولت خود گفت: من درگیری های جناحی و سیاسی را یکی از مضرترین آفات سیاست خارجی می دانم و معتقدم سیاست داخلی باید پشتوانه سیاست خارجی باشد. ، نه آفت آن » قول می دهم هرگز منافع ملی را فدای منافع شخصی و جناحی نخواهم کرد. من سیاست خارجی را امری ملی می دانم و از دستاوردهای آن برای کسب امتیاز سیاسی و تحقیر جناح رقیب استفاده نخواهم کرد و همه جناح ها و جریان های سیاسی را در دستاوردهای دولت خود شریک و برای رسیدن به اهداف عالیه قرار خواهم داد. در راستای اهداف کشورمان، دولت ملی تشکیل خواهم داد و همکاری، همفکری و هم افزایی همه جریان ها را تضمین خواهم کرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *