برای افزایش مشارکت باید به کثرت گروه ها و جریان های سیاسی مختلف توجه کرد
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در شورای اسلامی با بیان اینکه نظر ائمه انقلاب مهمترین موضوع در انتخابات است، کفت: اگر بخواهیم مشارکت در انتخابات آینده را افزایش دهیم. در انتخابات باید گروه ها و جریان های مختلف وجود داشته باشد. سیاست در حوزه انتخابات ظهور می کند و البته به خوبی قابل درک است.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی خزریان در این نشست «با توجه به حضور در انتخابات آتی; راهکارها و چالش ها» پژوهشکده فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: وقتی صحبت از مشارکت سیاسی می شود، صرفاً یک تعارف و شعار سیاسی نیست و باید کار و حرکت مشخصی برای تحقق داشته باشیم.
وی افزود: نگاه امام خمینی (ره) به مردم و مردم سالاری دینی نقش و جایگاه مردم را در نظام اسلامی مشخص کرد. به عبارت دیگر، وقتی دموکراسی را می پذیریم، در واقع نقش مشارکت مردم در امور حکومتی را می پذیریم و باید نقش مردم را در اداره امور جمعی تسهیل و گسترش دهیم. جمهوری اسلامی از دیدگاه امام خمینی شعار نبود.
خزریان گفت: در زمانی که ایجاد نظم سیاسی جدید در ایران مبتنی بر جمهوری اسلامی مطرح شد، با هژمونی امام، حتی اگر شعار حکومت اسلامی هم می شد، بعید بود که به مقابله بپردازد. مخالفت اجتماعی اگر نام نظامي كه پس از انقلاب اسلامي به وجود آمد، حكومت اسلامي بود، طبعاً برخي از اختيارات مردم در اداره حكومت نيز محدود مي شد. این پرسش از این جهت حائز اهمیت است که می دانیم طرح مردم سالاری دینی امام (ره) در ایران مبتنی بر اعتقاد قلبی ایشان به مردم بود.
وی با بیان اینکه مردم سالاری دینی بر اساس دیدگاه امام (ره) از مردم سالاری غربی به دلیل اینکه مبتنی بر شریعت الهی است از محبوبیت بیشتری برخوردار است، گفت: در مردم سالاری دینی نه میل رهبران و نه میل اکثریت را نمی توان نادیده گرفت. حقوق اقلیت منشأ این قانون که خداوند متعال است، این و آن طرف را به نفع هیچ فرد یا گروهی در نظر نگرفته است. به همین دلیل است که از نظر ائمه انقلاب مهمترین مسئله انتخابات افزایش مشارکت سیاسی است.
عضوهیات امنای اصل 9 قانون اساسی تاکید کرد: اگر بخواهیم در انتخابات آینده مشارکت را افزایش دهیم، باید تکثر گروه ها و جریان های سیاسی مختلف در عرصه انتخابات ظهور و بروز پیدا کند و البته باید متوجه شود. به درستی.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به دیدگاههای مختلف سیاسی از ابتدای انقلاب تا امروز، گفت: روزگاری در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، دو نقطه نظر سیاسی غالب، خط مشی را شامل میشد. امامیه و جریان مخالف خط امامیه که برخاسته از اختلاف دیدگاه ها در فقه اسلامی در خصوص تدوین قانون بود، اصول و مفاد اساسی قانون اساسی و تصمیمات و عرصه رقابت و مشارکت سیاسی را تشکیل دادند. در جامعه محقق شد.
وی افزود: پس از مشاهده اجرای خط امامی با رای مردم و اقبال مردم، نحوه اداره کشور در مسائل اقتصادی مانند قانون کار و نحوه مداخله دولت در امور اقتصادی، داخلی و خارجی به پایان رسید. در مسائل سیاسی از جمله نزدیکی به مرجعیت دینی و نحوه مقابله با آمریکا، دو جریان چپ و راست در درون این جریان شکل گرفته که نتیجه اختلافات سیاسی و اقتصادی در بدنه جریان خط امامی و این دو جریان است. و دیدگاه های متفاوت آنان زمینه مشارکت و رقابت در انتخابات را ممکن و محقق ساخته است.
خزریان ادامه می دهد: پس از این دوره شاهد شکل گیری اصلاح طلبان و سنت گرایان در ادبیات سیاسی کشور بودیم، البته قبل از آن یک سری از فعالان وابسته به دولت که شکل آنها بخشی از طیف راست سنتی آن زمان بود، زیر نظر نظام شکل گرفت. نام دولت راست و در نهایت به اصلاح طلبان پیوست.
وی با تاکید بر اینکه از سال 1383 دوگانگی های سیاسی در عرصه انتخابات با حضور همزمان آقایان احمدی نژاد، قالیباف، لاریجانی، ولایتی، رضایی، کروبی، هاشمی، مهرعلیزاده و معین رنگ تازه ای به خود گرفت، نشان داد که تحلیل دوگانه دیگر نه چپ و راست است و نه اصلاح طلبی و اصولگرایی در صحنه سیاسی کشور مثل سابق خواهد بود و فضا به گونه ای شده بود که مردم اختلاف نظر بین آقای لاریجانی و ولایتی، احمدی نژاد و قالیباف، معین و کروبی و این را دیدند. اگر کروبی از میدان رقابت خارج می شد، اینطور نمی شد: ممکن بود رای او لزوماً در دسته خاصی دسته بندی شود یا انصراف یکی از نامزدهای اصولگرا باعث سرریز رای به نامزد دیگر در این زمینه شود. طیف .
وی یادآور شد: بنابراین از سال 1383 با نوعی کثرت گرایی سیاسی و گسست از دوگانگی سنتی گذشته مانند اصلاح طلب و اصولگرا که متاثر از فضای اجتماعی هستند، مواجه هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: این تکثر همچنان واقعیت عرصه سیاسی و اجتماعی ایران است که رو به پیشرفت است. بنابراین ما به سمت یک محیط سیاسی کثرت گرایانه تر حرکت می کنیم. البته در زمان کثرت گرایی، کانون اصلی رقابت سیاسی، بحث اندیشه های حکومت داری است. از این دوره به بعد سوالات و خواسته های شهروندان از نامزدهای انتخاباتی به تدریج تغییر کرد. مردم دیگر نمی پرسند که نامزدها متعلق به کدام گروه سیاسی هستند، بلکه می پرسند مردم چه تصوری از کشور از نظر سیاسی و سیاسی دارند. زمینه های فرهنگی، مدیریت اقتصاد یا بانکداری. یا به کدام سمت می خواهند کشور را در حوزه تحریم سوق دهند. به همین دلیل است که می طلبد گروه ها و جریان های سیاسی در شرایط کنونی رویکردهای انتخاباتی خود را اصلاح کنند تا زمینه مشارکت حداکثری در انتخابات فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از گروه های سیاسی ما دچار نوعی بیماری سیاسی به نام «در گذشته ماندن» هستند، گفت: متأسفانه برخی از گروه های سیاسی ما هنوز فکر می کنند مردم منتظرند ببینند چه ائتلاف های سیاسی تشکیل می شود یا برای. مثلا فلان شخصیت سیاسی.» آیا وارد عرصه انتخابات می شود یا خیر؟ بر این اساس معتقدند شورای نگهبان با کنارگذاشتن تکالیف قانونی خود، باید دست بیشتری در کسب کسب کند، در حالی که در انتخابات شورای شهر دوم، جایی که صلاحیت کاندیداها توسط نمایندگان مجلس ششم مجلس شورای اسلامی تایید شد و دولت اصلاحات مجری انتخابات بود، بیشترین تعداد صلاحیت ها را شاهد بودیم تا جایی که برخی از اعضای نهضت آزادی نیز تایید شدند و در اطراف آن تبلیغات کردند. شهر، با عکس هایی از خودشان که کراوات زده اند. از سوی دیگر با مشارکت 13 درصدی مردم در انتخابات شاهد کمترین مشارکت سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران هستیم که با این نظریه که برخی در انتخابات بعدی پیشروی می کنند همخوانی ندارد. کسب صلاحیت خارج از قانون
وی با بیان اینکه موضوع افزایش مشارکت را لزوما با بازکردن فضا و کسب صلاحیت نمی توان محقق کرد، گفت: مردم امروز به دنبال ایده های حاکمیتی گروه ها و جریان های سیاسی هستند، بنابراین اگر بخواهیم فقط فهرستی تهیه کنیم عامل پیروزی این کار را انجام می دهد. یک جنبش سیاسی نباشد.
نماینده مردم تهران در مجلس در این خصوص یادآور شد: اصولگرایان در جریان انتخابات مجلس دهم با لیستی که حامیان و منتقدان برجام در آن حضور داشتند وارد میدان انتخاباتی تهران شدند اما دیدیم که این لیست مورد ضرب و شتم قرار نگرفت. هر یک از آنها. رقبای آن دلیل آن این است که مردم از خود میپرسیدند: این فهرست چه جایگاهی در بحث برجام خواهد داشت و در سیاست خارجی چگونه خواهد بود. پس مردم با خود گفتند معلوم است که این لیست انتخاباتی تصور روشنی برای اداره کشور ندارد.
خزریان ادامه می دهد: اکنون نیز برخی از گروه های سیاسی به دلیل همین بیماری تحلیلی ماندن در گذشته، بدون توجه به خواسته های آن به دنبال یک لیست واحد برای انتخابات آینده هستند. به همین دلیل است که آقای فرد دوست صمیمی ایشان که دو جلد کتاب در دفاع از برجام دارد، آماده حضور در لیست تهران است. از سوی دیگر نماینده ای داریم که همین چند روز پیش 6 جلد از کتاب خود را در نقد برجام رونمایی کرد و او نیز آماده حضور در این لیست انتخاباتی است. این نشان می دهد کسانی که این طراحی را انجام می دهند، درک درستی از افکار عمومی جامعه و بدنه دانشجویی دانشگاه، بدنه نمازگزاران و نیروهای بسیجی مساجد تهران و دانشجویان حاضر در مساجد ندارند. . .
خضریان با انتقاد از فرهنگ غلط غربی مانورهای اوباش و تبلیغات انتخاباتی که به برخی از شهرهای ایران نیز سرایت کرده است، گفت: به جای تاکید بر فرهنگ رقابت برای ایده و حل مشکلات مردم در زمان انتخابات، متاسفانه شاهدیم که در برعکس این اتفاق می افتد و با تشکیل جلسات چند نفره، تشکیل میهمانی ها و پهن کردن سفره سعی در جلب رأی دارند. Th
وی در پایان گفت: متأسفانه برخی از گروههای سیاسی امروز در تهران افراد بیشتری را در گروههای سیاسی خود قرار دادهاند تا بتوانند قدرت خود را نشان دهند و اندیشههای حاکمیتی را که در گذشته در شهرها و میادین گستردهتر بود، کنار بگذارند. تغییر آن با آنها مشکل دارد. این اتفاق در شهرهای بزرگی مانند تهران نیز رخ داده است و این امر منجر به افزایش هزینه های میلیاردی برای انتخابات و در نتیجه محدودیت منابع مالی گروه های سیاسی می شود. این امر زمینه ساز سوء استفاده از منابع مالی غیرقانونی خواهد بود.
انتهای پیام