مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ارائه برنامهها و روشهای جدید سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی در آینده خبر داد و گفت: بخشی از چالشهای صنعت پتروشیمی با مکانیابی جبران میشود و اقدامات بسیار خوبی در این زمینه در حال انجام است. “
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرتضی شهمیرزایی امروز در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار کرد: سال گذشته سالی پر از افتخار برای صنعت پتروشیمی و جامعه ملی صنایع پتروشیمی بود. همچنین از ابتدای سال جاری مسیرهای جدیدی را در پیش گرفته است. » برای پاسخ به شعار سال را با حضور هلدینگ ها و پتروشیمی ها آغاز کرد.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود 15 طرح پتروشیمی در سال 1403 به بهره برداری برسد، افزود: تعداد مجتمع های پتروشیمی ایران تا پایان امسال به 80 مجتمع و ظرفیت صنعت به بیش از 100 میلیون تن می رسد.
مدیرعامل جامعه ملی صنایع پتروشیمی با اعلام بهره برداری از 15 طرح پتروشیمی تا پایان سال 1403 گفت: تعداد مجتمع های پتروشیمی با این عملیات به 80 واحد می رسد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه برق اولین مشکل افزایش تولید است، گفت: راهبرد امسال شرکت ملی صنایع پتروشیمی این است که برق مجتمع های پتروشیمی را به راحتی تامین کند و کمترین محدودیت را داشته باشد.
شهمیرزایی تولید برخی مجتمع های پتروشیمی در سال 1402 را با بیش از 120 درصد ظرفیت اسمی برشمرد و گفت: دولت خود را متعهد به تامین گاز و رفاه مردم در فصول سرد سال و تامین گاز می داند. گاز به بخش های خانگی و تجاری در اولویت است. بنابراین مدیریت مصرف انرژی با توجه به تولید گاز بسیار خوب کشور بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: صنعت پتروشیمی به منظور تامین برق مورد نیاز، سرمایه گذاری در بالادستی صنعت نفت و ذخیره سازی گاز را در دستور کار قرار داده است. در هفته های اخیر پروتکل های متعددی برای سرمایه گذاری شرکت های پتروشیمی در توسعه میادین نفت و گاز به این منظور امضا شده است.
تلاش برای تکمیل زنجیره برای داشتن صنعتی پویا و پایدار
مدیرعامل جامعه ملی صنایع پتروشیمی اولویت راهبرد سرمایه گذاری را در تکمیل زنجیره ارزش برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم صنعتی پویا، با ثبات و آینده نگر در سطح جهانی داشته باشیم باید بر تکمیل زنجیره ارزش تمرکز کنیم.
شهمیرزایی ادامه داد: کوتاه شدن دوره تعمیرات اساسی مجتمع های پتروشیمی و تکمیل پروژه های نیمه تمام یکی از برنامه های صنعت پتروشیمی برای افزایش تولید است.
وی گفت: تحریم ها محدودیت هایی را برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایجاد می کند، اما نمی تواند مانعی برای اراده متخصصان ایرانی باشد، تنها می تواند زمان اجرای پروژه ها و سرمایه گذاری ها را طولانی کند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه وعده شرکت ملی صنایع پتروشیمی مبنی بر بومی سازی کاتالیست های صنعت پتروشیمی تا پایان سال محقق می شود، گفت: در تلاش هستیم تا سفارشات ساخت اتباع را در این صنعت افزایش دهیم و به اوج بومی سازی برسیم. کالاها و تجهیزات در چهار سال آینده.
شهمیرزایی از ارائه برنامه ها و روش های جدید سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی در آینده خبر داد و گفت: لازم است شرکت های هلدینگ در این مسیر حرکت کنند.
بومی سازی دانش فنی
وی ادامه داد: بومی سازی دانش فنی از جمله رفع چالش های صنعت پتروشیمی و اقدامات بسیار خوبی در این زمینه در حال انجام است.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: توسعه مجتمع های پتروشیمی با خوراک مایع در دستور کار جامعه ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد و از سوی دیگر مذاکرات لازم با پالایشگاه ها برای تامین خوراک مایع مجتمع ها به میزان کافی انجام شده است. انجام شد. بیرون
شهمیرزایی درباره توسعه پارک های پتروشیمی افزود: 7 تا 10 میلیون تن متانول در پارک متانول منطقه انرژی پارسیان با طرح های MTP/MTO در 21 کارخانه تبدیل به محصولات زنجیره ای این محصول می شود.
وی در خصوص برنامه تولید بنزین از متانول گفت: معتقدم ارزش افزوده ایجاد شده از محصولات تولید شده در انتهای زنجیره متانول مقرون به صرفه تر است اما نزدیک ترین راه جلوگیری از فروش و صادرات متانول خام و جلوگیری از عدم تعادل بنزین در این کشور باید برنامه های MTG را اجرا کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: به منظور افزایش اقتصادی اجرای طرح های MTG کاهش تا 30 درصدی در نظر گرفته شد و تاکنون 5 سرمایه گذار که خود تولیدکننده متانول هستند تمایل خود را برای اجرای این طرح ها اعلام کرده اند. .