بخشنامه «سازش کارگاهی» ابلاغ شد
انتهای پیام
معاونت روابط کار اداره تعاون، کار و رفاه، دستورالعمل «توافقنامه درون کارگاهی» را اعلام کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس حکم ماده 157 قانون کار جمهوری اسلامی ایران که هر گونه اختلاف انفرادی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار، اعلام میدارد. قراردادهای کارآموزی، قراردادهای کارگاهی یا قراردادهای کار دسته جمعی در مرحله اول با سازش مستقیم کارفرما و کارگر یا کارآموز یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورت عدم حضور شورای اسلامی کار حل می شود. یک واحد از طریق انجمن صنفی یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل می شود. لذا با عنایت به اعمال ماده مذکور مبنی بر حصول سازش مستقیم بین کارفرما، کارگر یا کارآموز یا نمایندگان آنها قبل از طرح شکایت در مراجع حل اختلاف صنعتی، «دستورالعمل سازش کارگاهی» به شرح زیر اعلام شد. :
لازم به توضیح است بخشنامه 46995 شورای مصالحه سابق مورخ 05/05/1387 بدلیل اشکالات به موجب مصوبه شماره اداری دیوان عدالت و پس از طرح موضوع در جلسات با همکاری دیوان عدالت اداری لغو گردید. شرکای اجتماعی و قضات دیوان عدالت اداری و کارشناسان، متن پیش نویس دستورالعمل سازش کارگاه با عنایت به مفاد مصوبه شورای عمومی به تصویب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید. دیوان عدالت اداری
بر اساس دستورالعمل ابلاغی، رسیدگی به دعاوی اجتماعی و کارفرمایی موضوع ماده 157 قانون کار قبل از طرح شکایت به مراجع حل اختلاف کارگری موضوع فصل نهم قانون کار در سازمان کار مبتنی خواهد بود. در کارگاه مربوطه و در صورت عدم سازش بین طرفین، موضوع در مراجع حل اختلاف کار مطرح و طبق مقررات کار مورد رسیدگی و تصمیم گیری خواهد بود.
ماده 1- در صورت بروز اختلاف بین کارگر، کارآموز و کارفرما و عدم سازش مستقیم بین طرفین، اشخاص مذکور موظفند طبق ماده 157 قانون کار و قبل از آن اقدام قانونی نمایند. زیر نظر مراجع حل اختلاف کار، درخواست سازش خود را به سازمان تامین کارگر مستقر در کارگاه (شورای اسلامی کار، اتحادیه کارگری، نماینده کارگران کارگاه) ارائه کنند. در کارگاه هایی که سازمان کار تشکیل نشده است، مراجع حل اختلاف کار بنا به درخواست ذینفع به اختلاف رسیدگی می کنند.
ماده 2 – حل اختلاف از طریق سازش مستلزم ارسال درخواست کتبی به تشکل صنفی مستقر در کارگاه می باشد.
ماده 3- تشکل صنفی مستقر در کارگاه موظف است حداکثر ظرف مدت 5 روز کاری از تاریخ وصول درخواست تشکیل جلسه سازش دهد.
ماده 4- تشکل صنفی مستقر در کارگاه از کارفرما، کارگر یا کارآموز کتباً برای شرکت در جلسه سازش دعوت می کند.
ماده 5- در صورت عدم تشکیل جلسه سازش در مهلت مقرر و یا عدم حصول مصالحه، سازمان کار مستقر در کارگاه موضوع «بدون سازش» را ثبت و به تعویق میاندازد. حضور کارفرما و طرح دعوای قانونی در مراجع حل اختلاف کار.
ماده 6- در صورت مصالحه، تشکل صنفی مستقر در کارگاه «سازش نامه» تنظیم می کند که سازش نامه مذکور به امضای کارگر یا کارآموز و کارفرما و نماینده یا نمایندگان سازمان صنفی مستقر خواهد رسید. در استودیو. سازش نامه صادر شده قطعی و لازم الاجرا است.
ماده 7- موارد زیر در سازش نامه درج شده است:
الف- نام کارگاه
ب- تاریخ برگزاری آزمون
ج- نام خانوادگی، نام، شماره و نشانی طرفین معامله
د. مسئله سازش
ه- اسامی نماینده یا نمایندگان تشکل صنفی حاضر در جلسه سازش
ماده 8- تسویه نامه در سه نسخه تنظیم و یک نسخه در اختیار کارگر و یک نسخه در اختیار کارفرما قرار می گیرد و یک نسخه به سازمان کار سپرده می شود.
ماده 9- در صورتی که موضوع سازش خاتمه رابطه کار باشد و طرفین در مورد خاتمه رابطه و تسویه حساب به توافق برسند، تاریخ بیکار شدن کارگر قراردادی یا غیر ارادی وی درج می شود. در سازش نامه در این صورت چنانچه درجه بیکاری و شرایط آن به تایید کمیسیون مشترک دو نفره بیمه بیکاری برسد، فرد بیکار در صورت داشتن سایر شرایط مقرر در قانون و مقررات مشمول بیمه بیکاری خواهد شد.
ماده 10- در صورت استنکاف طرفین از اجرای مفاد سازش نامه و یا مخالفت یکی از طرفین با سازش، مراجع حل اختلاف کار رسیدگی می کنند.
ماده 11 ـ مراجع حل اختلاف كار، روند سازش را بررسي و در صورتي كه سازش منطبق بر قوانين و مقررات باشد، براساس آن رأي صادر مي نمايند. در غیر این صورت نسبت به لغو تسویه نامه و صدور تصمیم مقتضی طبق قوانین و مقررات اقدام می نمایند.
ماده 12- در صورتی که اختلاف بین کارگر، کارآموز و کارفرما به موجب تصمیم کمیته انضباطی باشد، طرفین موظفند طبق مواد این دستورالعمل در کارگاه تشریفات مصالحه را طی کنند و در موارد مقتضی اقدام نمایند. ، برای طرح دعوی در مراجع حل اختلاف کار.
ماده 13- مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها مسئول اجرای صحیح این بخشنامه و تشکیل دوره های آموزشی برای تشکل های صنفی مستقر در کارگاه می باشند.
ماده 14- در صورت وجود اختلاف و ابهام در اعمال این دستورالعمل، نظر اداره کل روابط کار و پاداش خدمت الزامی خواهد بود.