مدیرکل دفتر امور بیابان های سازمان منابع طبیعی پیش بینی کرد:
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و مدیریت آب کشور از کاشت 35 تا 40 میلیون اصله نهال در بخش بیابان در راستای اجرای طرح میلیاردی درختکاری در نیمه دوم امسال خبر داد. .
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، وحید جعفریان افزود: کاشت بخشی از 35 تا 40 میلیون اصله نهال در مناطق بیابانی کشور با مشارکت بخش غیردولتی. اعم از شرکت های بزرگ مالی، صنایع کشاورزی، معدنی، اجرایی و پادگان های مستقر در منطقه کویری و اجرای پروژه هایی در قالب زراعت الوار و ساخت بادگیرهای زنده در اطراف مزارع.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ساخت بادگیرهای زنده در اطراف مزارع به ویژه در مناطقی از جنوب کشور در دستور کار قرار دارد.
او پیش بینی کرد؛ پیش بینی می شود امسال نزدیک به دو هزار کیلومتر بادگیر زنده در اطراف مزارع و در مناطق چوب کاری در مناطق بیابانی کاشته شود.
جعفریان گفت: در قالب طرح احداث بادگیرهای زنده در اطراف مزارع با استفاده از گونه های بومی و با مشارکت مردم و کشاورزان برای تثبیت شن های روان و حفاظت از خاک، زمین کشاورزی، کاشت نهال در حال انجام است.
وی احداث بادگیرهای زنده در اطراف مزارع با مشارکت مردمی را از برنامه ها و اقدامات مورد علاقه اداره بیابان های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد و تصریح کرد: در استان هایی مانند کرمان، یزد و هرمزگان. ، استقرار پروژه های بادشکن می تواند در تثبیت شن های متحرک موثر باشد. .
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: هجوم شن های روان به جاده ها، سیستم های حمل و نقل، اراضی کشاورزی، آب قنوات و روستاها و مناطق مسکونی واقع در مناطق کویری آسیب می زند. در سطح 100000 هکتار فعالیت هایی از قبیل کاشت درخت و استفاده از گونه های سازگار و بومی در مناطق بیابانی، ساخت بادگیر زنده در تپه ماهورها و مناطق شنی، زراعت چوب، ایجاد رسوب گیر، مدیریت چرای دام و غرقابی اقشار آسیب پذیر را اجرا کرده ایم. مناطق. دارند.
خسارت 650 میلیون دلاری ماسه روان به منابع بیولوژیکی انسانی
جعفریان میزان خسارت ناشی از شن های روان به منابع بیولوژیکی انسانی در ایران را نزدیک به 600 تا 650 میلیون دلار در سال دانست.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: علاوه بر خسارات مستقیم طوفان شن، با اثرات غیرمستقیم این پدیده نیز مواجه هستیم.