اخبار اقتصادی روز

با جایگزینی علوفه خشک وابستگی به نهاده های دامی وارداتی کاهش می یابد

بر اساس آمار سالانه حدود 4.5 میلیون تن کنجاله سویا و 10 میلیون تن ذرت به عنوان خوراک دام و طیور به کشور وارد می شود و مسئولان وزارت جهاد در تلاش هستند تا با مبادله ارز، خروج ارز از کشور را محدود کنند. گیاهان کم آب

بر این اساس، چندی پیش معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که به منظور تنوع بخشی به خوراک دام و طیور، حدود 13 رقم از جمله آرد کلزا، آرد پنبه دانه، آرد آفتابگردان و ذرت یا سورگوم و برخی ارقام ارائه شده است. گیاهان با جذب آب پایین برای معرفی و عرضه به سامانه بازار نهاده به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ارسال شد.

در این خصوص علی رضا آقا شاهی، رئیس گروه تحقیقات تغذیه دام و طیور پژوهشکده علوم دامی ایران با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد هزینه های دامداری شامل خوراک است، گفت: با استفاده از خوراک کامل دام، هزینه ها کاهش می یابد. به نسبت های مختلف در دامداری های مختلف کاهش یافته و خلأ عملکرد فعلی را تا حدودی پر کرده است.

آقاشاهی با اشاره به اینکه حدود 40 درصد جو و بیش از 80 درصد ذرت و آرد مصرفی خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: بر اساس آمارهای موجود بیش از 40 درصد فرآورده های دامی اعم از گوشت و لبنیات تولید می شود. در واحدهای متوسط ​​و کوچک ساق انجام می شود. این در حالی است که این واحدها یا از دانش تغذیه ای بهره چندانی ندارند و یا به دلایل مختلف قادر به استفاده در مزرعه نیستند.

رئیس اداره تحقیقات تغذیه دام و طیور ادامه داد: برای رفع مشکل تامین خوراک دام، تحقیقات گسترده ای را در قالب خوراک کامل برای کاهش شکاف تولید آغاز کردند. با توجه به ظرفیت های موجود در کشور قطعا می توان میزان تولید نهاده های دامی را در کشور افزایش داد تا میزان کمتری از این محصول وارد کشور شود.

افشین صداداران، مدیرعامل فدراسیون دام سبک گفت: نهاده ها به عنوان ماده اولیه تولید در بسیاری از صنایع، ارزش افزوده ایجاد می کند. بنابراین، واردات نهاده های دامی، ذرت و سویا، ارزش افزوده بیشتری تولید می کند. واردات نهاده های دامی به عنوان مواد خام منجر به ایجاد اشتغال، تولید پایدار و افزایش سهم تولید ناخالص داخلی می شود.

صدارس با اشاره به اینکه واردات خوراک دام همچنان باید ادامه داشته باشد، خاطرنشان کرد: دو عامل اصلی و اساسی در تغذیه دام داریم که باید با جایگزینی خوراک دام، غذای انرژی زا و پروتئینی تامین شود. اگر با جایگزینی نهاده های حیوانی، ماده غذایی دیگری یافت شود که ارزانتر باشد و انرژی و پروتئینی مشابه کنجاله سویا به ما بدهد، دیگر بحثی برای جایگزینی آن نیست.

وی با بیان اینکه هدف از ذرت و کنجاله سویا در غذای طیور به دلیل ترکیبات غذایی است، تصریح کرد: به دلیل آب زیاد ذرت، اگر ماده دیگری که نیاز به آب کمتری داشته باشد، تولید شود، انرژی و پروتئین را تامین می کند. دامها نیازی به آن ندارند، اشکالی ندارد، تنها نیاز این است که غذاهای جدیدی که به دلیل ناآشنایی دامداران پرورش می یابد، توسط وزارت جهاد در بین دامداران تبلیغ شود و آنها همیشه بدانند. مزایای آن و نحوه تغذیه آنها

با توجه به تولید سالانه حدود 16 میلیون تن ذرت علوفه ای و حدود 900 هزار تن ذرت علوفه ای در کشور، اولویت توسعه کشت غلات سورگوم است، زیرا برای تامین خوراک دام و طیور به شدت به دانه ذرت متکی هستیم.

خوراک دام را نمی توان با کنجاله ذرت و سویا در مرغ های تخمگذار جایگزین کرد

حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه طیور مهن گفت: بر اساس سیاست نمایندگی بازرگانی وزارت جهاد انحصار موضوع واردات برداشته شده است، بنابراین اکنون به دلیل ورود بسیاری شرکت ها و با توجه به واردات، وضعیت عرضه سویا و ذرت مساعد است.

وی با بیان اینکه خوراک دام در صنعت طیور قابل جایگزینی نیست، تصریح کرد: در همه کشورها سویا، گندم و آرد ذرت سه محصول اولیه مرغ های تخمگذار در دنیا هستند و در هیچ کشوری قابل حذف یا جایگزینی با خوراک طیور نیست. کشور.

کاشانی ادامه داد: با توجه به اینکه جایگزینی نهاده های دامی در صنعت مرغ لایه ای در هیچ کشوری تدوین نشده و یا سهمیه ای برای پرورش دهندگان طیور در نظر گرفته نشده است تا تاثیر آن بر تولید را بدانند و بنابراین جایگزینی برای طیور وجود ندارد. سهمیه ها

رئیس اتحادیه مرغداران میهین، ذرت، کنجاله سویا و گندم را 60 تا 70 درصد جیره طیور را تشکیل می دهد و افزود: در همه کشورها بر روی کالاهای اساسی مرغ و تخم مرغ حساسیت و نظارت وجود دارد و فقط شرایط مداخله وجود دارد. متفاوت هستند.

وی گفت: در سال 1400 با وجود تلاش های فراوان تنها 10 هزار تن تخم مرغ وارد کشور شد که این رقم معادل 2.5 روز تولید کشور است. بنابراین تولید مرغ و تخم مرغ به عنوان کالاهای اساسی ضروری است زیرا امکان واردات و عرضه ۱۰۰ درصد مرغ و تخم مرغ به عنوان غذای مورد نیاز روزانه مردم وجود ندارد.

مرغ مورد نظر با تامین به موقع نهاده های دامی تولید می شود

در ادامه علی الابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران نیز گفت: سویا و آرد ذرت از نهاده های اصلی مورد نیاز صنعت طیور است و شرایط اقلیمی کشور اجازه تولید خودکفا را نمی دهد. اگرچه ارز برای واردات ذرت و آرد سویا از کشور خارج می شود، اما در ازای آن پروتئین مورد نیاز کشور را تامین می کنیم که در صورت مدیریت صحیح می توان درآمد ارزی داشت.

ابراهیمی ادامه داد: وضعیت نسبی کشاورزان اجازه تولید سویا و ذرت را به میزان نیاز نمی دهد، اما از سوی دیگر جزو کشورهای پیشرو در تولید مرغ در دنیا هستیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران و.گشتی با بیان اینکه تامین به موقع نهاده های دامی راهکاری برای ایجاد بازار مصرف مطمئن در داخل است، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورهای همسایه واردکننده مرغ هستند، بنابراین با افزایش تولید و صادرات، ما می توانیم ارز خوبی کسب کنیم.

با توجه به مشکلات واردات نهاده های دامی و ورود ارز زیاد از کشور، تنوع بخشیدن به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان پرآب فشار بر مصرف کنجاله سویا را کاهش می دهد به طوری که با جایگزینی آن در واحدهای دامی، وابستگی به طرف دیگر مزرعه را می توان کاهش داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *