اخبار سیاسی روز

با تکرار اظهارات تروئیکای اروپایی درباره برنامه هسته ای ایران

انگلیس، فرانسه و آلمان (E3) پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت درباره ایران و بررسی هفدهمین گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل این نهاد درباره اجرای آن، بیانیه مشترکی صادر کردند. . این قطعنامه و توافق هسته ای ایران این کار را کردند.

به گزارش ای بی اس نیوز، در بیانیه تروئیکای اروپا آمده است: امروز شورای امنیت اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت را که مبنای توافق هسته ای ایران است و تعهدات هسته ای ایران را مشخص می کند، مورد بحث و بررسی قرار داد. این قطعنامه قرار است در اکتبر سال آینده منقضی شود. بنابراین 16 ماه آینده برای یافتن راه حل دیپلماتیک برای مشکل هسته ای ایران بسیار مهم خواهد بود.

تروئیکای اروپایی بدون اشاره به عدم پایبندی طرف‌های اروپایی به برجام، تاکید کرد که «گزارش‌های اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ایران با ادامه فعالیت‌های هسته‌ای خود فراتر از محدودیت‌های برجام، ادامه می‌دهد. توافق هسته ای ایران موسوم به برجام در راه است. چیزی اشتباه است. تحولات هسته ای ایران که برخی از آنها برگشت ناپذیر است، برجام را بی اثر می کند و بازگشت به راه حل مذاکره را دشوارتر می کند. »

ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این ادعا تاکید کرد که چنین ادعاهایی کاملا کذب است. این کشورها عمداً علت اصلی وضعیت کنونی را نادیده گرفته اند که اولین و مهمترین آن خروج یکجانبه و غیرقانونی ایران است. ایالات متحده برجام

علیرغم اظهارات نماینده ایران مبنی بر اینکه ایران با حضور فعال در 9 دور مذاکرات در وین و تمایل به اجرای مجدد برجام بر اساس توافق آگوست 2022 و علیرغم حسن نیت تهران، ایالات متحده و اتحادیه اروپا و اتحادیه اروپا، تلاش های قابل توجهی انجام داده است. همواره فاقد صداقت و عزم برای راه اندازی مجدد توافق بوده اند. این کشورها در ادامه تاکید می‌کنند: مقامات ایرانی در مورد ظرفیت این کشور برای تولید سلاح هسته‌ای و تغییر احتمالی در به اصطلاح «دکترین» آن اظهاراتی داشته‌اند که آشکارا مغایر با معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است. مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: مجموع ذخایر اورانیوم غنی شده ایران اکنون بیش از 30 برابر حد مجاز برجام است. ایران در حال افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده خود به سطوح بی سابقه برای کشوری بدون برنامه تسلیحات هسته ای است. چنین فعالیتی توجیه مدنی معتبری ندارد.

در همین حال نماینده ایران تاکید کرد: فعالیت های هسته ای ایران، از جمله غنی سازی در سطوح مختلف، برای اهداف صلح آمیز انجام می شود. این فعالیت‌ها با رعایت کامل حقوق و تعهدات ایران بر اساس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و توافق پادمان آن با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود.

سه کشور اروپایی با تأکید بر اینکه «اخیراً ایران به نصب و راه اندازی هزاران سانتریفیوژ پیشرفته دیگر در چندین سایت از جمله تأسیسات زیرزمینی فورد ادامه داده است»، تأکید می کنند: «طبق برجام، ایران متعهد شده است که هیچ یک از این سانتریفیوژها نخواهد بود. نصب یا اجرا شود و از این سایت برای اهداف غنی سازی استفاده نخواهد شد. ما بار دیگر از ایران می‌خواهیم که تشدید تنش‌ها را متوقف کند و به تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردد.

بریتانیا، فرانسه و آلمان ایران را متهم کردند که «سالها در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تضعیف عدم اشاعه جهانی و ممانعت آژانس از انجام کارهای حیاتی ارزیابی برنامه هسته‌ای ایران»، ادامه توافق‌های ایران با آژانس و حقوقی آن. تعهداتی که طبق درخواست مکرر مدیرکل و شورای عالی به طور کامل و بدون تاخیر بیشتر مطالبه کرده اند. آنها همچنین بر این باورند که دیدن ایران به طور قاطع از تعهد قانونی خود برای اعلام تأسیسات هسته ای جدید به آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت اصلاحیه 3.1 قانون، به ویژه نگران کننده است.

ایران اظهارات E3 مبنی بر اینکه برنامه هسته ای ایران به نقطه بحرانی رسیده است یا نگرانی این کشور از پایان قطعنامه 2231 در 18 اکتبر 2025 را بی ربط و تحریک آمیز تلقی کرد.

اروپایی‌ها با تأیید اینکه دولت‌هایشان سال‌ها به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای مشکل هسته‌ای ایران بوده‌اند و به حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک برای حصول اطمینان از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه خواهند داد، از ایران خواستند به طور جدی و فوری به تعهدات خود در زمینه دیپلماتیک و قانونی عمل کند. تعهدات الزام آور». ظرف 16 ماه قبل از انقضای این قطعنامه.

ایران بارها تاکید کرده است که سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر رد تسلیحات هسته‌ای و همچنین عزم راسخ این کشور برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز و تعهد قاطع خود به گفتگو و دیپلماسی بدون تغییر باقی مانده است.

ایروانی گفت: فرانسه، آلمان و انگلیس با حمایت آمریکا با پیشنهاد قطعنامه ای با انگیزه سیاسی در نشست اخیر شورای حکام رویکردی غیرسازنده در پیش گرفتند. ما قبلاً هشدار داده ایم که چنین اقدامی برای تحت فشار قرار دادن ایران اشتباه است و نتیجه معکوس خواهد داشت.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *