سوال: شما به وجود مؤلفه تعاون در قانون اساسی کشورمان اشاره کردید، بالاخره ما سابقه وزارت تعاون را هم داشتیم که اکنون با دو وزارتخانه تعاون، کار و حمایت اجتماعی ترکیب شده است. رقم کل برنامه 5 ساله که اجرای آن به خودی خود یک مشکل و سوال است این است که به بخش تعاون اصلا رسیدگی نشده است، مشکل دیگری است اما پیشنهاد شما این است که 30 درصد اعتبارات به بخش تعاونی واگذار می شود، اگر در بودجه 1402 انجام شود، به من بگویید چقدر می تواند به خصوصی سازی و عمومی شدن واقعی اقتصاد کمک کند؟
انصاری: از شما بابت این سوال و تاکید نهایی شما در بند آخر بیانیه تان سپاسگزارم، یکی از کارهای اساسی که باید انجام دهیم بحث مردمی شدن اقتصاد است، اشاره ای که عرض کردم توصیه نیست. اصلاً این یک قانون است، قانون برنامه پنج ساله 5. و ششم، ما به صراحت اعلام می کنیم که 30 درصد از تخصیص ها باید برای تعاونی های فراگیر ما باشد.
سوال: آیا این به این معناست که بر عهده قانون و برنامه بالادستی است؟
انصاری: دقیقاً این یک الزام قانونی است که در این سالها اجرا نکردهایم، مثل خیلی از الزامات قوانین برنامههای پنجساله که این الزام میتواند به جای چند پاشیدن پول، موتور و پیشران ما باشد. پشتوانه ای که به ما سبد کالا داده شود، بتوانیم پایه های اقتصاد خانگی و اقتصاد مقاومتی را بر اساس این الزامات و مصوبات قوانین بالادستی ببینیم که متأسفانه مغفول مانده است و امید است همکارانم از بودجه 1402 در حوزه عمومی پیشنهاد می شود حق تعاونی ها حداقل 30 درصد در این بحث گنجانده شود انشالله که قطعاً اگر این قسمت لحاظ شود سهم فراموش شده سال های گذشته در بحث واگذاری ها ملاک قرار می گیرد. و تخصیص آن به تعاونی های جهانی و سایر تعاونی ها، مطمئن باشید که شاهد تحولات مثبتی در اقتصاد ملی خواهیم بود. ، به خواست خدا.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جناب آقای مجید انصاری رئیس فراکسیون حاکمیت تعاون و اقتصاد مردمی شورای اسلامی در برنامه بهارستان با رادیو اختاز در خصوص ضرورت همگانی سازی اقتصاد و اداره بخش تعاون گفت و گو کردند. .
سوال: بخش تعاونی که به درستی به آن اشاره کردید و جناحی که شما زحمت رهبری آن را می کشید در این حوزه قرار می گیرد که با مفهوم توسعه مردمی و اقتصاد مردمی پیوند خورده است. لطفا بفرمایید شورای اسلامی چه اهمیتی برای مشارکت بیشتر مردم در عرصه اقتصاد و توجه به توسعه تعاونی ها قائل است آیا اقتصاد یک بازیگر است؟
انصاری: جهت اطلاع شما، ما جزو نادر کشورهایی هستیم که در اصول قانون اساسی به صراحت بحث تعاون را بیان می کنیم. در اصل 43 و 44 قانون اساسی به بحث اشتغال و سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور اشاره شده است. در اصل 44 اقتصاد ایران به سه بخش دولتی تقسیم می شود که بخش خصوصی و تعاونی را تقسیم می کند. و یادآور می شود در اسناد بالادستی قوانین برنامه پنج ساله از جمله برنامه های پنج ساله پنجم و ششم، سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری همگی تصریح می کند که حداقل سهم تعاونی ها در اقتصاد باید باشد. 25 درصد به هر حال اگر سهم تعاونی ها را 25 درصد در نظر بگیریم امروز با این سهم فاصله داریم. اگر بخواهیم خیلی منصفانه در این مورد نظر بدهیم، شاید 5 درصد یا کمی کمتر یا بیشتر. سوال تعاونی های فراگیر که به آن اشاره کردید بیش از 10 درصد از اقشار آسیب پذیر جامعه ما را درگیر می کند. بر اساس برنامه های پنج ساله، هر نوع واگذاری دولت اعم از بازرگانی، سهام و موارد دیگر باید 30 درصد از این واگذاری ها به تعاونی های فراگیر اختصاص یابد. در راستای تقویت اقشار آسیب پذیر که متأسفانه در سال های اخیر انجام نشده و پیشنهادی که دولت محترم در بودجه سال جاری ارائه کرده حدود ده درصد از 30 درصد است، یعنی سهم تعاونی های فراگیر گرفته نشده است. به حساب آوردن. ما معتقدیم اگر قرار است اقتصاد ایران از این وضعیت آسیبها و مشکلاتی که با آن روبهرو هستیم نجات پیدا کند، باید بار دیگر به فرهنگ دینی خود بازگردیم، تعامل و هماهنگی و مشارکت در یک کار خوب و همکاری با همه کسانی که به صراحت داریم. در آیه شریفه آمده است. علی البر و تقوی را می بینیم، به فرهنگ ملی خودمان برگرد در این بحث که ایرانی ها همیشه در رفاه مردم سهیم بوده اند و اگر قرار است نسخه ای برای اقتصاد انجام دهیم، این نسخه می تواند از تعاونی ها عبور کند. ، جایی که هر خانه ای می تواند تعاونی باشد، هر روستایی می تواند، تعاونی روستا یا تعاونی روستایی که روحیه تعاون را در قالب تعاونی های مختلف نشان می دهد که فرصت معرفی انواع و اقسام آنها را ندارم و حتی اگر بخواهیم به عقب برگردیم. به اقتصادهای مرفه معاصر، اگر یکی از اقتصادهایی را که در حال پیشرفت و توسعه هستند به سمت بهترین اقتصادهای جهان در نظر بگیریم، اجازه دهید کشور هند را بگیریم و فرض کنیم که در قانون اساسی هند، اصول مختلفی در رابطه با ساختار تعاونی ها وجود دارد. ظرفیت تعاونی ها مورد توجه قرار گرفته است و سنگ بنای موفقیت اقتصاد هند در سال ها و دهه های گذشته باید برای ما باشد. به گوساله به عنوان چشم انداز مبتنی بر تعاونی ها نگاه می شود، تعاونی ها می توانند مشکلات را حل کنند. از همه مهمتر جوامع توسعه شهری تعاونی می توانند زمینه ساز همدلی، حضور و مشارکت باشند. دوره های اقتصادی و اجتماعی که می توانند موتور محرکه اقتصاد کشورمان در این سال های پرتلاطم باشند.
رئیس فراکسیون تعاون و اقتصاد مردمی مجلس: بر اساس سیاستهای کلی اصل 44 و تاکید رهبر معظم انقلاب، همگانیسازی اقتصاد و اداره بخش تعاون باید مورد توجه قرار گیرد. نیروی محرکه و موتور اقتصاد