با این وضعیت لیگ فوتبال ایران، احتمال تبانی غرق شده ایم
رئیس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با این وضعیت لیگ غرق در احتمال تبانی هستیم. پس از حراج می توان قوانینی را برای جلوگیری از تبانی تعیین کرد.
رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به برگزاری مزایده واگذاری تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس به وجود تبانی در لیگ فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: می توان برای جلوگیری از تبانی پس از واگذاری قوانینی وضع کرد.
نکته دیگر این شرط سازمان خصوصی سازی برای واگذاری استقلال و پرسپولیس این است که «شرط چهارمی» تنها تا دو سال پس از واگذاری در قرارداد ذکر شده و در صورتی که خریدار تیم را حداقل در رده چهارم نگه دارد. آن دو سال، اما سال سوم و چهارم نزدیک به سقوط از لیگ برتر مشکلی نخواهد داشت.
انتهای پیام
از سوی دیگر مشوق هایی برای خریدار در قرارداد ذکر شده که بر اساس آن در صورت قهرمانی تیم در لیگ برتر، خریدار پتاج از درصد تخفیف برخوردار می شود. یعنی اگر خریدار استقلال این تیم را قهرمان لیگ برتر کند حدود 120 میلیارد تومان تخفیف می گیرد و اگر خریدار پرسپولیس این تیم را قهرمان کند حدودا تخفیف می گیرد. 136 میلیارد تومان. حال تصور کنید یکی از این دو تیم برای کسب عنوان قهرمانی در پایان فصل نیاز به پیروزی مقابل تیمی در میانه یا انتهای جدول داشته باشد. آیا تخفیف چند ده میلیاردی است؟ آیا این شبهه تبانی را ایجاد نمی کند؟
بر اساس این گزارش، یکی از مهم ترین مشکلات سرخابی ها که باعث صادر نشدن مجوز حرفه ای این دو باشگاه و کناره گیری پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا در سال 2022 شد، مالکیت مشترک است. از این دو باشگاه و البته دارایی دولتی آنها. طبق قوانین هیچ شخص حقیقی یا حقوقی نمی تواند در طول مسابقات دو باشگاه داشته باشد تا شبهه تبانی از بین برود. اما در سال های اخیر با وجود اینکه دولت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در اختیار داشت، مسئولان ورزش ایران مدعی بودند که مجمع این دو باشگاه متفاوت است تا مجوز حرفه ای آنها صادر شود، اما در سال 2022 کنفدراسیون فوتبال آسیا ندارد. زیر بار نرفته و مجوز حرفه ای این دو باشگاه را صادر نکرده است تا متولیان ورزش ایران بتوانند اقدامات موثری برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام دهند.
همانطور که اعلام شد خریدار باید متعهد شود که رتبه این تیم در لیگ برتر فوتبال ایران کمتر از رتبه چهارم در دو سال متوالی نباشد که در غیر این صورت سازمان خصوصی سازی حق فسخ قرارداد واگذاری را خواهد داشت.
وی ادامه داد: در کشور ما تیم هایی هستند که مالکیت مشترک دارند و الان هم همه تابع آن فضا هستند. در واقع در فضایی هستیم که امکان تبانی وجود دارد. حالا چرا باید بگوییم اگر مزایده انجام شود و مالکیت باشگاه ها جدا شود، اگر تیمی حاضر شود چهارم شود یا نه، چه می شود؟ مثل اینه که وسط دریا و غرق بشی و یکی بگه اگه به ساحل رسیدی پشت ساحل یه استخر هست که خطر غرق شدن داره!
بر این اساس مزایده بلوک های 51 درصدی سهام باشگاه های پرسپولیس و استقلال به ترتیب 16 و 20 اسفندماه برگزار می شود. تمام شود
این شرط در ظاهر ممکن است به این معنا باشد که فروشنده می خواهد تضمین های لازم را برای آینده خوب تیم در لیگ برتر کسب کند تا تجربه انتقال استقلال و پرسپولیس از باشگاه های قبلی تکرار نشود، اما فردی آیا می توان نتایج یک تیم را در دنیای فوتبال تضمین کرد؟ ?
حسین قربان زاده در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره برخی انتقادات درباره شرایط مزایده واگذاری تیم های استقلال و پرسپولیس با بیان اینکه این شرایط احتمال تبانی را افزایش می دهد، توضیح داد: تبانی همیشه امکان پذیر است. چرا شرط عدم مالکیت از سوی فدراسیون فوتبال آسیا یکی از ملاک های تایید حرفه ای بودن باشگاه ها در نظر گرفته شده است؟ دلیل آن عدم تبانی در لیگ قهرمانان آسیا است. به طوری که یک تیم ایرانی دولتی در یک گروه با تیم ایرانی دیگری که دولتی هم است موافقت نمی کند که تیم دیگری متعلق به کشور دیگری را از گروه حذف کند.
از سوی دیگر سنجش و سنجش میزان موفقیت تیم در رتبه چهارم سازمان خصوصی سازی قرار دارد. یعنی هر تیمی که حداقل چهارمی لیگ برتر باشد از نظر این سازمان نتیجه قابل قبولی دارد و اگر مثلا به رتبه پنجم برسد شکست خورده است. سوال اینجاست که سازمان خصوصی سازی با چه معیاری به این نتیجه رسیده که رتبه چهارم برای یک تیم موفقیت محسوب می شود؟ شاید تیمی در لیگ برتر کمتر از چهارم باشد، اما در همان فصل قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شود یا بتواند جام حذفی را به دست آورد. آیا چنین تیمی در سازماندهی خصوصی سازی شکست خورده است؟
جزئیات تحویل سرخابی ها و دلایلی که در مورد احتمال تبانی مطرح می شود
اگر خریدار با این شرایط با خرید 51 درصد استقلال یا پرسپولیس موافقت کند، عملا تضمین کرده است که رتبه آن تیم در دو سال آینده به زیر چهارم نخواهد رسید. حالا فرض کنید یکی از این تیم ها در سال اول در شرایط کاملاً فوتبالی رتبه کمتر از چهارمی را کسب کند و در سال دوم به یکی دو برد در پایان فصل نیاز داشته باشد تا حداقل چهارم شود. آیا این مشکوک نیست که خریدار برای کسب آن یکی دو برد تبانی کرده است تا رتبه تیم حداقل چهارم شود تا قرارداد نقل و انتقالات فسخ نشود؟