اخبار اقتصادی روز

باید سهم گاز در سبد انرژی کشور افزایش یابد

وی توضیح می دهد: در سال 90 تا 92 گام های مثبتی برای ترغیب خودروسازان به تولید خودروهای بنزینی برداشته شد. به گونه ای که وزارت نفت از محل صرفه جویی در مصرف بنزین نسبت به سوخت CNG به خودروسازان یارانه پرداخت کرده است تا با استفاده از آن، تولید خودروهای بنزینی رونق گرفته و با ایجاد قیمت رقابتی بتوانیم. جذب متقاضیان خودروهای بنزینی

absnews

کیان پور با تاکید بر اینکه باید بین وضعیت تولید، مصرف و بهینه سازی سوخت هماهنگی وجود داشته باشد، گفت: بزرگترین انتقاد به سبد سوخت کشور تک محصولی بودن آن است. به عبارت دیگر، در حال حاضر بیشتر سبد سوخت مربوط به بنزین است. در عین حال باید با تنوع بخشیدن به این سبد، قدرت مانور تولیدکنندگان و مصرف کنندگان افزایش یابد. از سوی دیگر، در صورت تنوع، فشار اصلی بر بخش پالایشی کشور وارد نخواهد شد.

مهران کیانپور کارشناس سوخت در گفتگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه باید برنامه ریزی یک مرحله ای بین حوزه های تولید و مصرف سوخت به ویژه سوخت بنزین انجام شود، گفت: خودروسازان و واردکنندگان فقط به این موضوع توجه می کنند. بخش تقاضا و بازار خودرو در همین حال، تولید خودرو منهای بخش صنعتی نیز در بخش سوخت تقاضا ایجاد می کند. بخشی از این تقاضا طبیعی است و بخشی دیگر را می توان با اقدامات بهینه سازی مدیریت کرد.

وی ادامه داد: این انتقاد مهم است که خودروهای داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند تا بتوانند به خوبی از سوخت استفاده کنند. این احتراق ناقص سوخت در موتور خودرو در شهرهای مرتفع و دور از سطح دریا مانند تهران به دلیل کاهش میزان اکسیژن هوا بیشتر دیده می شود.

این کارشناس سوخت خاطرنشان کرد به منظور کمک به تنوع بخشیدن به سبد سوخت، دولت سیزدهم باید از سیاست های C. il استفاده کند. راه اندازی مجدد G و زمینه استفاده از سوخت L. P نیز تامین جی (گاز مایع) می گوید: پس از این اقدام می تواند وارد فاز استفاده از ابزار قیمت برای مدیریت مصرف و کاهش قاچاق شود تا موثر واقع شود. از طرفی این تنوع می تواند نقش موثری در کاهش آلودگی هوا داشته باشد، زیرا طبیعتا سوخت مایع تولید شده از نفت آلایندگی بیشتری نسبت به فرآورده های گازی دارد. به این ترتیب با افزایش سهم گاز و فرآورده های گازی در ترکیب سوخت کشور می توان آلودگی های کمتری را به ویژه در نیمه دوم سال مشاهده کرد.

به گفته این کارشناس سوخت، تولید خودرو را نمی توان متوقف کرد و بررسی ها نشان می دهد طی 10 سال گذشته ظرفیت پالایشی کشور بهبود چشمگیری نداشته است. البته توسعه بخش پالایشی تنها به ساخت پالایشگاه بستگی ندارد و باید ظرفیت تولید نفت کشور نیز افزایش یابد.

کمک به کاهش آلودگی هوا؛

یک کارشناس سوخت گفت: تنوع بخشیدن به سبد سوخت می تواند در کاهش آلودگی هوا نقش داشته باشد چرا که طبیعتا سوخت مایع تولید شده از نفت آلایندگی بیشتری نسبت به فرآورده های گازی دارد. به این ترتیب با افزایش سهم گاز و فرآورده های گازی در ترکیب سوخت کشور می توان آلودگی های کمتری را به ویژه در نیمه دوم سال مشاهده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *